HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA

GIRBOVAN DANA CRISTINA - judecator

Tip DeclaratieData depuneriiData completarii
Declaratie de avere2010-11-032010-11-03
Declaratie de avere2009-05-072009-05-07
Declaratie de avere2008-07-112008-07-11
Declaratie de avere2007-01-292007-01-29
Declaratie de avere2006-03-132006-03-13
Declaratie de averenespecificatnespecificat
Declaratie de interese2010-11-032010-11-03
Declaratie de interese2009-05-072009-05-07
Declaratie de interese2007-01-092007-01-09
UNJR propune ca racolarea magistraților să fie pedepsită cu închisoare până la 10 ani
14.09.2017 | Avocatura.com
Ca replică la propunerile lui Tudorel Toader, Uniunea Națională a Judecătorilor din România a propus ca racolarea sau tentativa de racolarea a magistraților de către servicii să fie pedepsită cu închisoare de la 5 la 10 ani.
Dana Gîrbovan, președintele UNJR, cere clarificări de la ministrul Justiției, după "minciunica" spusă în fața Curții Europene a Drepturilor Omului
10.10.2016 | Avocatura.com
Face ce face ministrul Justiției și iar apare pe prima pagină. Cu bune. Dar și cu rele. De data aceasta, declarația prin care a recunoscut că s-a văzut nevoită să mintă în fața CEDO cu privire la penitenciarele mioritice nu s-a lăsat fără reacție. Dana Gîrbovan, președintele UNJR, crede că "declaratia este într-adevar șocantă (...). Problema trebuie clarificată și nu trebuie să rămâna la nivelul unui titlu senzațional și trecător de presă".
"A ÎNNEBUNIT" JUSTIȚIA? SAU ACUM SE "TREZEȘTE"? - Proteste în rândul magistraților. Memorandumuri privind eficientizarea justiției. Solicitări de demisii
13.09.2016 | Avocatura.com
"Cutia Pandorei" a fost cumva deschisă odată cu OUG 20/2016, neoficial. De atunci, se simte în atmosferă un fel de tensiune. Magistrații cer demisia ministrului Justiției. În același timp, eficientizarea justiției pare să devină o preocupare majoră pentru aceștia, existând chiar un "memorandum privind justiția", la care au "achiesat" deja mai multe instanțe din țară.
Asociațiile profesionale ale magistraților solicită ministrului Justiției să aplice legea în vederea eliminării discriminărilor salariale
23.08.2016 | Avocatura.com
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a fost solicitată azi, 23 august, de asociațiile profesionale ale magistraților să aplice "de îndată" legea "în vederea egalizării drepturilor salariale ale judecătorilor și procurorilor, în prezent discriminați prin acordarea unor salarii diferite, deși se află în condiții similare de munca". De asemenea, AMR și UNJR au solicitat Guvernului să asigure logistica necesară pentru ca bugetul instanțelor să treacă de la Ministerul Justiției la ÎCCJ, așa cum e prevăzut în Legea 304/2004.
Dana Gîrbovan: "Este îngrijorător să vedem programe sau propuneri prin care se încearcă îngrădirea tot mai accentuată a drepturilor și libertăților"
08.08.2016 | Avocatura.com
SRI a câștigat un proiect pe fonduri europene prin care intenționează să achiziționeze software și hardware de 25 de milioane de euro pentru "consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice". Dana Gîrbovan, președintele UNJR, consideră că "orice putere crescândă a unui serviciu secret, cu atât mai mult cu cât face posibilă violari grave ale drepturilor și libertăților individuale, înseamnă o îndepărtare de la democrație".
MECIUL ANULUI 2016 ÎN JUSTIȚIE: Avocați vs judecători. Cine câștigă partida?
30.05.2016 | Avocatura.com
După ce am "savurat" finala UEFA Champions League și am onorat un pariu cu prietenii (noi ținem mereu cu cei slabi, de aia am "pariat" pe Atletico), am dat frâu liber imaginației și i-am provocat pe avocați și magistrați la un meci de fotbal. Judecătorii au spus "da". Procurorii au dat cuvântul judecătorilor și au zis că "nu au nimic de adăugat". Așadar, iată cum ar arăta meciul dintre avocați și judecători.
EXCLUSIV - REACȚIILE AVOCAȚILOR față de posibilitatea oferită colegilor de breaslă de a "continua relația cu serviciile secrete post-decembriste"
16.05.2016 | Avocatura.com
Lumea justiției este "zguduită" zilele acestea de modificările aduse Legii profesiei de avocat. Putem spune că președintele UNJR, Dana Gîrbovan, este cea care a pus "paie pe foc", atrăgând atenția cu privire la inexistența unei "legi a lustrației", îndeosebi pentru profesia de avocat. Avocatura.com a întrebat trei avocați ce părere au despre faptul că printre ei s-ar putea afla și ofițeri sub acoperire.
Consiliul Superior al Magistraturii dat în judecată chiar de către judecători
28.04.2016 | Avocatura.com
Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Forumul Judecătorilor din România au dat în judecată CSM în data de 26 aprilie pentru a anula hotărârea prin care s-a declanșat procedura de alegere pentru numai șase membri ai Consiliului, fiind omise posturile altor opt membri. În cadrul acestei acțiuni, a fost sesizată și Curtea Constituțională care să declare neconstituționale articolele 52 alin. (1) teza I și 57 din Legea nr. 317 / 2004.
VREA SĂ FIE DECAN DE ALBA - Mihai Baco: Sunt atâţia absolvenţi de Drept prin ţara asta, care sunt şi conductori de tren, şi ospătari / Ca judecător, dacă te exprimi puţin, eşti luat la ochi, că vrei să ajungi în CSM!
26.01.2016 | Avocatura.com
Pe 30 ianuarie, Baroul Alba îşi alege noul conducător, iar unul dintre candidaţii la funcţia de lider al avocaţilor din oraşul Marii Uniri este Mihai Baco, binecunoscut cititorilor Avocatura.com. Mai jos, câteva dintre cele mai interesante declaraţii ale lui Baco, în avancronica alegerilor de la finalul săptămânii.
CSAT: Nu există magistrați acoperiți. Uniunea Națională a Judecătorilor vrea să dea în judecată CSAT
19.01.2016 | Avocatura.com
Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) susține că nu există în sistemul juridic românesc magistrați informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații. Concluzia a venit în urma analizării declarațiilor judecătorilor, procurorilor, personalului de specialitate juridică și al celui auxiliar al instanțelor și parchetelor.
Judecătorul Dana Gîrbovan, Președintele UNJR, critică reacția presei la declarațiile lui Merkel despre justiția din România: "Este nu doar artificial, ci și periculos, să izolezi anticorupția sau să o identifici cu justiția și statul de drept"
08.01.2016 | Avocatura.com
După vizita premierului Cioloș la Berlin și reacțiile presei față de declarațiile cancelarului Angela Merkel despre justiția din România, judecătorul Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, răspunde unei provocări lansate de un coleg avocat, Viorel Papu, prin care i s-a cerut să se "pronunțe" cu privire la afirmațiile cancelarului. Magistratul se declară indignat de faptul că presa s-a axat, din nou, numai pe aspectele ce privesc continuarea luptei anticorupție, ignorând imaginea de ansamblu.
Judecătoarea Dana Gîrbovan și-a dorit avocatură, dar a cucerit-o magistratura: "Ajungi judecător fără experiență de viață. Eu am intrat în sală la 23 de ani. Ești singur cu dosarele, dai sentințe care influențează viața oamenilor"
03.12.2015 | Avocatura.com
Judecătorul Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Judecătorilor din România și-a dorit, încă din adolescență, să devină avocat. Totul s-a schimbat în momentul în care a pătruns într-o sală de judecată și a fost cucerită de profesia de magistrat, pe care a îmbrățișat-o.
UNJR, cerere către CSM de "Apărare a independenței judecătorilor și procurorilor de la instanțe și Parchete": "Solicităm să dea dovadă de fermitate și verticalitate în apărarea independenței sistemului judiciar"
18.11.2015 | Avocatura.com
Reprezentanții Uniunii Naționale a Judecătorilor din România au formulat o cerere către CSM prin care solicită apărarea independenței judecătorilor și procurorilor la instanțe și Parchete.
Judecătorul Dana Gîrbovan, președintele UNJR: "Este pentru prima dată în istoria - cel puțin postdecembristă - când este propusă ca ministru al Justiției o persoană care nu are studii juridice"
16.11.2015 | Avocatura.com
Reprezentanții Uniunii Naționale a Judecătorilor din România susțin că sunt surprinși de propunerea de numire ca ministru al Justiției a Cristinei Guseth, pentru că aceasta nu are studii în domeniul Dreptului și nici experiență în sistemul judiciar. Aceștia și-au manifestat nemulțumirea, subliniind că nu pot înțelege desemnarea în funcție a lui Guseth.
INTERVIU - Judecătorul Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR: "În Dreptul intern, clasificarea documentelor este o chestiune automată, care îţi vine ca un «dat» la dosar. Judecătorii români nu fac examenul rezonabilităţii"
13.11.2015 | Avocatura.com
Prezentă, vineri, la Bucureşti, alături de mai mulţi colegi judecători şi procurori, dar şi avocaţi, la o dezbatere pe tema "Utilizarea documentelor clasificate în procedurile judiciare. Consecinţe. Standarde", pe care a moderat-o, judecătorul Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a poposit la "microfonul" Avocatura.com, pentru câteva observaţii extrem de pertinente.
Cum văd studenții judecătorul: "Filosofic vorbind, este farul din mijlocul mării: pe timp de furtună, valurile din jur sunt purtate de vânt în diferite direcții, însă el rămâne neclintit"
26.10.2015 | Avocatura.com
În urma concursului de eseuri lansat de Curtea de Apel Cluj, "juriul" format din magistrați a avut un rol dificil - acela de a alege cele mai bune lucrări. La categoria studenți, premiul I a fost cucerit de Simona Anca. Tânăra este studentă în anul I a Facultății de Drept a UBB Cluj și, în viziunea ei, judecătorul este omul care a fost înzestrat cu rațiune.
Avocaţii, procurorii şi judecătorii şi-au dat mâna în Aula INM
23.09.2015 | Avocatura.com
Miercuri s-a desfăşurat, la Bucureşti, Conferinţa internaţională cu tema "Dialogul interprofesional între judecători, procurori şi avocaţi - necesitate în consolidarea Justiţiei în societatea democratică în România", care a culminat cu solemnitatea semnării "Cartei interprofesionale între judecători, procurori şi avocaţi".
INTERVIU - Judecătorul Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR: "Reacțiile avocaților lipsesc aproape cu desăvârșire din spațiul public. Este nevoie de o voce mult mai puternică și mai prezentă a avocaților în agora"
10.09.2015 | Avocatura.com
Despre cum îşi vede un judecător colegii şi partenerii din actul de Justiţie, într-un cuprinzător interviu Avocatura.com cu preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, doamna Dana Gîrbovan. "Avocații sunt cei ce fac ca un sistem de drept să funcționeze. Un experiment istoric a demonstrat acest lucru, profesia fiind abrogată în Prusia în 1780 și în Franța în 1789, pentru ca ulterior ambele țări să realizeze că sistemele lor judiciare nu pot funcționa eficient fără avocați."
Magistrații se tem că sunt spionați: "Suspiciunile sunt tot mai mari, acuzele sunt tot mai mari, iar tăcerea CSM nu ajută deloc sistemul"
26.08.2015 | Avocatura.com
Magistrații sunt de părere că sunt spionați, iar asociațiile care îi reprezintă sunt pe zi ce trece tot mai convinse de faptul că birourile judecătorilor și procurorilor ar fi monitorizate, iar instanțele ar fi supravegheate de către serviciile secrete.
Judecătoarea Dana Gîrbovan este noul președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România
19.08.2015 | Avocatura.com
Noul președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR) este de miercuri Dana Gîrbovan, judecătoare la Curtea de Apel Cluj. Totodată, a fost desemnat și vicepreședintele acestei instituții - Ioan Ilieș Neamț, de la Judecătoria Baia Mare. Mandatele membrilor fostului comitet de conducere au expirat.
Judecator Dana Girbovan, fost presedinte al UNJR: "Regulile luptei anticoruptie trebuie respectate, pentru a nu o discredita si arunca in derizoriu"
02.07.2015 | Magistrati.ro
De cateva luni, SRI – o institutie care a inregistrat rezultate foarte bune, in ultimii ani, in lupta anticoruptie –, nu numai ca isi exhiba excesul de putere in detrimentul alteia, al Justitiei, al CSM, al CCR, dar nici nu este sanctionata pentru derapaje.
Cutremur in justitie
30.03.2010 | Magistrati.ro
Peste 300 de magistrati au semnat un protest impotriva incalcarii normelor eticii profesionale.
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021