HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact

CROITORU SANDINA MARIANA - vicepresedinte

Tip DeclaratieData depuneriiData completarii
Declaratie de interese2011-08-252011-08-15
Declaratie de interese2011-06-092011-06-09
Declaratie de interese2011-04-012011-04-01
Declaratie de interese2010-11-012010-11-01
Declaratie de interese2009-06-012009-06-01
"Ziua Europeană a Justiţiei Civile", prilej pentru elevi de a afla mai multe despre instanţe, din instanţă
25.10.2016 | Avocatura.com
Instanţele din Vrancea au ţinut deschise uşile pentru publicul larg astăzi. Aceasta nu pentru că într-o zi obişnuită instanţele sunt ferecate, dar azi, cu ocazia "Zilei Europene a Justiţiei Civile", publicul larg a avut ocazia să viziteze spaţii în care de regulă accesul nu este permis. Printre cei interesaţi de ceea ce se întâmplă în instanţă s-au numărat şi două grupuri de elevi de gimnaziu, fapt cu atât mai interesant pentru ei cu cât au avut ocazia să afle noţiuni ample de educaţie juridică, direct de la sursă.
AVOCAȚI "PE CALE DE DISPARIȚIE" - Avocată din Focşani, implicată într-o acţiune proprie pentru promovarea educaţiei juridice la clasele primare
11.04.2016 | Avocatura.com
Ana Viorica Puşcaşu, avocat în Baroul Vrancea, a început pe cont propriu un proiect de educaţie juridică în şcoli. Momentan doar în clasele primare, avocatul speră să îşi poată extindă activitatea de voluntariat şi la clasele mai mari, chiar în cadrul liceelor. În acest sens a iniţiat discuţii cu câţiva diriginţi, care s-au arătat receptivi la propunere. De asemenea, avocatul Puşcaşu ne-a spus că a discutat cu vicepreşedintele Tribunalului Vrancea pentru a se alătura proiectului oficial de educaţie juridică în mediul şcolar.
Judecătorul Săndina Mariana Croitoru, vicepreşedinte Tribunalul Vrancea: "Lipsa de instrucţie şcolară, asociată cu lipsa de supraveghere parentală sunt factori care generează conduite agresive, violente"
03.03.2016 | Avocatura.com
Avocatura.com a stat de vorbă cu vicepreşedintele Tribunalului Vrancea despre infracţionalitatea juvenilă, dar şi despre activităţile întreprinse în şcoli vizavi de activitatea de prevenţie de către factorii cu răspundere. Judecătorul Săndina Mariana Croitoru soluţionează dosare penale şi, de-a lungul carierei, a avut în sală ca inculpaţi tineri, la vârste fragede. Din acest motiv, judecătorul este în măsură să explice fenomenul infracţionalităţii juvenile, cauzele acestuia, dar şi să propună câteva soluţii. Pe linia de prevenţie, anul 2016 a demarat cu activităţi într-un liceu din Focşani, iar discuţiile cu elevii au fost apreciate ca fiind fructuoase de judecătorul Croitoru.
Avocatul Ana-Corina Săcrieru militează pentru menținerea orei de Religie în școli: "La Religie copilul înţelege că în afară de trup există şi suflet, că există şi o lume nevăzută. Asta nu înseamnă îndoctrinare, ci cunoaştere"
03.03.2015 | Avocatura.com
Luna trecută, în Vrancea s-a înfiinţat o filială a unei asociaţii care militează pentru menţinerea religiei în şcoli, creată după binecunoscuta decizie a Curţii Constituţionale de anul trecut. Însă, după cum ne-a spus unul dintre vicepreşedinţii filialei, asociaţia nu se limitează la acest aspect, ci ia în serios problema educaţiei copiilor în general. Avocatura.com a stat de vorbă cu avocatul Ana-Corina Săcrieru - votată de părinţi unul dintre vicepreşedinţii organismului, care ne-a explicat pas cu pas ce înseamnă Asociaţia "Părinţi pentru Ora de Religie".
Avocaţii vrânceni despre camera preliminară: "Un moment important, când discutăm nelegalitatea probelor administrate la urmărirea penală"
28.10.2014 | Avocatura.com
Judecătorii nu vor mai da soluţii în intimitatea celor patru pereţi, fără participarea prealabilă a niciuneia dintre părţile dintr-un proces penal şi a unor dezbateri. Sau cel puţin aceasta rezultă din cea mai recentă decizie a Curţii Constituţionale vizavi de prevederile articolului 341 alineatul 5 din Codul de Procedură Penală. Textul de lege a fost declarat neconstituţional în urmă cu o săptămână, însă abia după motivarea hotărârii se va afla cum ar trebui să arate schimbarea camerei preliminare.
Instanţe şi parchete păstrate să funcţioneze fără personal. Prim procurorul vrâncean Lefter, pentru Avocatura.com: "Este greu cu asemenea unităţi, eu spun de ani de zile acest lucru!"
24.10.2014 | Avocatura.com
Propuse în urmă cu nu mult timp pentru a fi desfiinţate, Judecătoria Adjud şi parchetul de pe lângă aceasta au rămas încă funcţionale. Aceasta pentru că s-a decis ca ele să nu dispară încă de pe harta justiţiei, cu toate că lipsa de personal este din ce în ce mai acută. Dacă judecătoria nu mai are preşedinte şi nici un judecător nu mai poate fi delegat pe funcţie, la parchetul din Adjud, singurul procuror cu experienţă se va pensiona începând cu 1 noiembrie.
Exclusiv! Judecator: "Penalul este prioritar!"
03.06.2014 | Avocatura.com
Prezenta avocatilor in procesele penale este vitala, motiv pentru care, in unele cazuri, judecatorii sunt "la mana" acestora. Pentru ca, in ciuda faptului ca avocatii cunosc de cele mai multe ori cand au termene de judecata in dosarele penale, alte cauze pe care le sustin in aceeasi zi tin pe loc sedintele penale. La Tribunalul Vrancea, probleme de acest fel sunt intalnite mai ales in zilele in care sunt si sedinte de contencios administrativ si fiscal, pentru ca Sectia a II-a civila a instantei are un alt sediu.
Cel mai aglomerat judet al alegerilor! Cinci judecatori din cei 26 din Tribunalul Vrancea, implicati in BEJ
24.04.2014 | Avocatura.com
Judetul Vrancea este un judet in care alegerile vor crea ceva dificultati, cel putin in ceea ce priveste amploarea evenimentelor. Pentru ca, daca in alte judete au fost constituite Birouri Electorale Judetene doar pentru alegerile europarlamentare, in Vrancea va functiona si unul pentru alegeri locale. Pe langa toate implicatiile, pe plan juridic aceasta inseamna ca nu mai putin de cinci judecatori vranceni vor face paralela intre BEJ si instanta. Cinci judecatori care fac parte exclusiv din colectivul Tribunalului Vrancea, pentru ca asa prevede legea.
Exclusiv! Detinut din Penitenciarul Focsani, in criza de epilepsie in sala de judecata
07.04.2014 | Avocatura.com
Arestat preventiv si judecat pentru ca a furat dintr-o fabrica de confectii, un tanar si-a dus in sala de judecata si boala de care sufera. Cu toate ca era sub tratament medical, detinutul a facut o criza de epilepsie chiar in momentul in care era judecat in calea de atac, la Tribunalul Vrancea. Criza s-a perpetuat si in camera de arest din cadrul instantei si, mai mult decat atat, si judecatorii care aveau sedinte in apropierea acesteia au putut auzi strigatele detinutului. Se pare ca aceste crize s-au perpetuat aproape la fiecare termen de judecata, insa in continuare el a fost adus in instanta, pentru ca asa si-a exprimat dorinta.
Noul cod penal - minoritatea. Vicepresedintele Tribunalului Vrancea: "Pe minor trebuie sa-l vedem nu doar ca autorul unei infractiuni, ci si ca victima"
01.04.2014 | Avocatura.com
La Tribunalul Vrancea a continuat seria conferintelor dedicate codurilor penale intrate in vigoare in urma cu aproape doua luni, cu capitolul dedicat minorilor infractori. Potrivit noilor reglementari in materie penala, pedepsele aplicate tinerilor sub 18 ani sunt mult mai bine subliniate, accentul fiind pus pe educarea si nu pe o eventuala pedeapsa cu inchisoare. Fireste, masurile blande pot fi luate insa numai in ceea ce priveste comiterea infractiunilor minore.
Tribunalul Vrancea trebuie sa dispuna comisie rogatorie cu Republica Moldova, care nu are tribunale
06.03.2014 | Avocatura.com
Dilema serioasa la Tribunalul Vrancea, intr-un dosar penal unde martorul nu este de gasit la domiciliul cunoscut din Republica Moldova. Singurul lucru care poate fi facut pentru audierea acestuia ramane, potrivit instantei, comisia rogatorie. Daca procedura este simpla in aparenta, in timpul procesului s-a ivit o problema: Republica Moldova nu are tribunale, deci nu este sigur ce instanta ar putea deschide acest tip de dosar.
La Coduri noi, tot noi. Doar 13 judecatori in functie la Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani
13.02.2014 | Avocatura.com
La Tribunalul Vrancea a avut loc prima conferinta pe tema noilor reglementari in materie penala si procesual penala, organizata in urma directivelor Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel, CSM a recomandat curtilor de apel si tribunalelor din tara organizarea mai multor serii de conferinte in aceasta materie, pentru popularizarea noilor reglementari, avand in vedere ca cele doua legi au intrat in vigoare efectiv de ceva timp. Acest lucru s-a facut, potrivit vicepresedintelui Tribunalului Vrancea, judecatorul Mariana Sandina Croitoru, si pentru ca mediatizarea pe aceasta tema s-a realizat mai putin decat ar fi fost necesar, dat fiind ca au fost adoptate in 2009.
Codurile in Vrancea. Vicepresedintele Tribunalului Vrancea: "Toata responsabilitatea pe dosar este doar a judecatorului"
03.02.2014 | Avocatura.com
Noile coduri in materia penala au adus cu ele si mii de nelamuriri si neclaritati. Fie ca experienta in domeniu este de un an, doi, sau de zeci de ani, noutatile aduse ii trimit pe toti la invatat. In Vrancea s-a trecut la treaba si chiar si cei mai experimentati avocati recunosc ca trebuie sa studieze.
Judecator Mariana Sandina Croitoru, vicepresedinte AMR: "Il vom sustine pe dl Norel Popescu la CSM"
09.01.2014 | Magistrati.ro
Judecatorul Mariana Sandina Croitoru, vicepresedinte in cadrul Asociatiei Magistratilor din Romania, spune ca interimatul pe care il asigura in acest moment in conducerea CSM magistratul Norel Popescu este o decizie salutara. De altfel, interimatul ca reprezentant al tribunalelor in Consiliul Superior al Magistraturii are sanse sa se transforme intr-o functie permanenta, intrucat in acest moment judecatorul Popescu are sustinerea AMR la viitoarele alegeri.
Judecatorii Tribunalului Vrancea si-au publicat DECLARATIILE DE AVERE
04.01.2014 | Magistrati.ro
Judecatorii de la Tribunalul Vrancea sunt norocosi. Unii dintre ei au mostenit imobile sau terenuri, iar altii au reusit sa puna un ban deoparte. Veniturile din salarii au fost pe masura functiei.
Vicepresedintele Tribunalului Vrancea: "Munca judecatorilor resimte in momentul de fata o presiune"
22.07.2013 | Magistrati.ro
Ca vicepresedinte al AMR la nivel national si presedinte al AMR Vrancea, judecatorul Mariana Sandina Croitoru, vicepresedintele Tribunalului Vrancea, a fost si este in continuare implicata in discutiile privind revizuirea Constitutiei. Cum Constitutia este cel mai important act al Romaniei, judecatorul vrancean considera ca pana la modificarile finale mai este drum lung. Aceasta in conditiile in care, pana acum, AMR a tras semnale de alarma privind neconstitutionalitatea anumitor articole din Constitutie.
Vicepresedintele AMR, despre ultima intalnire pe tema revizuirii Constitutiei: "Am simtit ca trebuia doar sa bifam aceasta intalnire, pentru ca toate discutiile s-au purtat intr-o ora"
09.07.2013 | Magistrati.ro
Problema viitoarei Constitutii a fost discutata intens vinerea trecuta, in cadrul unei intalniri prezidata de Comisia de la Venetia, la care au participat si trei organizatii ale magistratilor, respectiv UNJR, APR si AMR. Concret, Comisia de la Venetia a solicitat aceasta intalnire cu reprezentantii asociatiilor profesionale a magistratilor si a altor institutii implicate in procesul de revizuire al Constitutiei. Printre altele, Comisia este interesata sa verifice respectarea echilibrului intre puterile statului, respectarea hotararilor judecatoresti si statutul procurorilor.
Presedinta Judecatoriei Focsani vrea sa treaca la Tribunal
12.09.2012 | Magistrati.ro
CSM va decide azi daca va da avizul favorabil pentru mutarea Danielei Matache de la Judecatoria Focsani la Tribunalul Vrancea
EXCLUSIV Instanta care este pazita doar de un singur jandarm
04.09.2012 | Avocatura.com
Sediul sectiei a II-a civila de contencios administrativ si fiscal din cadrul Tribunalului Vrancea este pazit doar dupa programul scriptic, adica 08.00 – 16.00. Programul de "fabrica" este valabil indiferent de ora la care se termina aici sedintele de judecata, mai ales acum, in septembrie, cand perioada de "relaxare" adusa de vacanta judecatoreasca a luat sfarsit.
EXCLUSIV Scrisoarea unui condamnat catre judecatorul sau: "De cand ati dat sentinta eu nu pot sa-mi revin"
16.05.2012 | Avocatura.com
Vicepresedinta Tribunalului Vrancea a primit pe adresa instantei o epistola neobisnuita, de la un tanar condamnat de aceasta pentru omor deosebit de grav si tentativa de talharie. Scrisoarea tanarului condamnat incepe ca intre vechi cunostinte... "Doamna Mariana..." si se incheie cu toate urarile de bine catre judecatorul care, in baza probelor din dosar, a dat o sentinta de 20 de ani:"Va doresc sa aveti parte numai de bine!!!"
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019