HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact

PAUN IONEL IULIAN - judecator

Tip DeclaratieData depuneriiData completarii
Aglomerație în instanțe din cauza confirmărilor pentru renunțarea la urmărirea penală. Opinia unui judecător, exclusiv pentru Avocatura.com
16.12.2016 | Avocatura.com
Au trecut aproape 11 luni de când s-a decis ca soluțiile de renunțare la urmărirea penală pronunțate de parchete să fie trecute și prin filtrul instanțelor, iar dosarele nou formate au început deja să sufoce ședințele penale. Cel puțin aceasta este o primă percepție dacă privești ședințele penale săptămânale de la Judecătoria Focșani. Pentru o părere avizată, Avocatura.com a solicitat mai multe detalii, privind modul în care dosarele ce au ca obiect cereri de confirmare a renunţării la urmărirea penală influențează încărcătura ședințelor penale, de la purtătorul de cuvânt al instanței, judecătorul Ionel Iulian Păun.
EDUCAȚIE JURIDICĂ: Un judecător a vorbit despre traficul și consumul de droguri cu liceenii de la Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani
29.11.2016 | Avocatura.com
O parte dintre elevii Colegiului Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Focşani au avut ieri o altfel de oră de dirigenţie, când au avut ocazia de a afla mai multe informaţii despre un fenomen tot mai des întâlnit în şcoli, din păcate: traficul şi consumul de droguri. Pe parcursul unei ore de curs, "bobocii" cuzişti au stat de vorbă cu judecătorul Iulian Ionel Păun, care a răspuns astfel invitaţiei lansate de dirigintele unei clase de-a IX-a. Întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul Proiectului de colaborare privind educaţia şcolară în unităţile de învăţământ, iar elevii au aflat informaţii legate atât de trafic, consum şi deţinere de droguri, cât şi despre răspunderea penală în aceste cazuri.
Săptămâna Educaţiei Globale, sărbătorită cu un parteneriat între Judecătoria Focşani şi un liceu din Sascut. Purtătorul de cuvânt al instanţei, judecătorul Iulian Ionel Păun, le-a împărtăşit liceenilor din experienţa sa
17.11.2016 | Avocatura.com
Judecătorul Iulian Ionel Păun, purtător de cuvânt al Judecătoriei Focşani, a vizitat săptămâna aceasta un liceu dintr-un judeţ vecin, ocazie cu care le-a povestit elevilor despre sistemul juridic, dar şi despre pericolele societăţii în care trăiesc. Întâlnirea s-a desfăşurat cu ocazia Săptămânii Educaţiei Globale, în baza unui parteneriat educaţional pentru "Asigurarea accesului la justiţie şi crearea de instituţii eficace, responsabile şi incluzive pentru toţi".
Judecătoria Focșani și Memorandumul pentru Justiție
26.09.2016 | Avocatura.com
Judecătoria Focșani se alătură colegilor din țară în ceea ce privește formele de protest inițiate o dată cu Memorandumul pentru justiție. În Memorandum se atrage atenția asupra mai multor probleme de care se lovesc în acest moment judecătorii, probleme calificate însă de ministrul Justiției ca nefiind unele de actualitate. Totodată, și personalul auxiliar de specialitate și conex din cadrul instanțelor vrâncene, patru la număr, a anunțat că declanșează forme graduale de protest.
Judecătoria Focșani, cu șase penaliști din toamnă. Magistrat: "Nu puteam lăsa secția penală în 5 oameni din 7 și am solicitat CSM să ia act de retragerea acordului scris"
30.08.2016 | Avocatura.com
Din toamnă, Judecătoria Focșani va funcționa cu schema aproape completă la secția penală. Deși la începutul vacanței judecătorești se anunțau ample schimbări, septembrie va începe cu doar un judecător pe minus, ca urmare a promovării acestuia la o instanță superioară. Cel de-al doilea judecător care ar fi trebuit să înceapă din septembrie activitatea la o altă instanță a decis să rămână la Focșani. Judecătorul Ionel Iulian Păun și-a retras acordul scris pentru delegarea la Judecătoria Piatra Neamț, iar Consiliul Superior al Magistraturii a considerat întemeiate motivele invocate de acesta.
"Şcoala Altfel" la Judecătoria Focşani - Elevii, curioşi să afle mai multe despre "litera şi spiritul legii"
25.04.2016 | Avocatura.com
Săptămâna trecută elevii au cunscout un alt mod de a acumula cunoştinţele, în cadrul programului "Şcoala Altfel", desfăşurat la nivel naţional. Aceasta a însemnat şi vizite în cadrul instanţelor de judecată, întâlniri despre care Avocatura.com a discutat cu purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Focşani, magistratul Iulian Păun. Judecătorul Păun, care soluţionează dosare în cadrul acestei instanţe, ne-a mărturisit că a rămas plăcut impresionat de experienţa aceasta, de curiozitatea şi receptivitatea de care au dat dovadă elevii pe care "i-a avut în grijă".
Judecătorul Iulian Păun din cadrul Judecătoriei Focşani, despre neconstituţionalitatea renunţării la urmărirea penală: "Se urmărește instituirea controlului judecătoresc asupra unor astfel de soluții"
12.02.2016 | Avocatura.com
Motivarea asupra neconstituţionalităţii articolului 318 din Codul de Procedură Penală este aşteptată cu interes de toţi cei care lucrează în Penal, după ce de luna trecută se poate spune că CCR a considerat că, atât timp cât fapta există, ar fi fost de preferat trimiterea în judecată a suspectului. Cel puţin până va fi făcută publică motivarea judecătorilor CCR, care va face lumină asupra raţiunilor care au stat la baza soluţiei.
Atenţie, avocaţi! Se poate trece la primul termen de judecată în aceeaşi zi în care se constată legalitatea rechizitoriului. Care sunt condiţiile
11.02.2016 | Avocatura.com
De ceva vreme, unele instanţe din Penal au adoptat practica de a trece direct la judecarea cauzei, fără a da termen după constatarea competenţei, legalităţii sesizării, a administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Bineînţeles, nu în toate dosarele penale se poate aplica acest lucru, fiind necesare a fi întrunite câteva condiţii. Avocatura.com discutat, în acest sens, cu judecătorul vrâncean Iulian Ionel Păun, care soluţionează cauze penale aflate pe rolul Judecătoriei Focşani.
Presedintele Judecatoriei Panciu are un lac si o pãdure
06.01.2014 | Magistrati.ro
AFLA ce au mai scris in DECLARATIILE DE AVERE magistratii de la cele trei judecatorii vrancene
Basescu a numit in functie procurori si judecatori admisi in magistratura in acest an
07.12.2012 | Magistrati.ro
Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, numirile in functiile de judecatori si procurori pentru persoanele declarate admise la concursul de admitere in magistratura organizat de catre Consiliul Superior al Magistraturii, in perioada 26 iunie – 10 octombrie.
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019