HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA

Kovesi Laura Codruta - procuror

Tip DeclaratieData depuneriiData completarii
Declaratie de avere2012-10-012012-10-01
Declaratie de avere2012-05-292012-05-29
Declaratie de interese2012-10-012012-10-01
Declaratie de interese2012-05-292012-05-29
DISCURS - DNA în 2017: "Au fost audiate peste 23.100 persoane, în medie 85 de persoane pe zi. Au fost studiate peste 12 milioane de documente. Asta au făcut cei din DNA, în acest an"
28.02.2018 | Avocatura.com
Discursul procurorului șef al DNA, cu ocazia prezentării Bilanțului anual de activitate pentru anul 2017, reprezintă o analiză a ce anume s-a făcut bine, ce nu a mers bine și ce s-a greșit. Se pare că "2017 a fost un an dificil în lupta împotriva corupției, un an complicat". Însuși demersul de a lupta împotriva corupției, fiind pus sub semnul întrebării.
Infracțiunea anului 2016, abuzul în serviciu, a pus sechestru pe 263 de milioane de euro
24.11.2017 | Avocatura.com
Prejudiciul identificat de DNA în anul 2016, numai pentru faptele de abuz în serviciu, este de 263 de milioane de euro. De asemenea, șefa DNA consideră că din cauza unor măsuri clare de prevenire, corupția în instituțiile publice se va repeta: "Procurorii dovedesc de fiecare dată că nu este vorba de simple greșeli, ci de abuzuri care, cel mai des, maschează o mită sau un folos".
Milioanele de euro din dosarele de abuz în serviciu, irecuperabile
22.11.2017 | Avocatura.com
Prejudicii de 188 de milioane de euro din dosarele de abuz în serviciu, nu mai pot fi recuperate. Din cauza deciziei CCR de redefinire a abuzului în serviciu, peste 200 de dosare au fost clasate, întrucât faptele nu mai pot fi cercetate.
Kovesi, despre legile justiției: "Dacă procurorii ar fi subordonaţi executivului, cum ar putea să deschidă ei investigaţii faţă de un membru al guvernului sau faţă de un secretar de stat?"
10.11.2017 | Avocatura.com
Laura Kovesi este de părere că legea care vizează statutul magistraților "va afecta grav independența justiției și va institui un control politic asupra activității procurorilor". De asemena, șefa DNA este de părere că "rezultatele prezentate n-ar mai fi posibile dacă procurorii în România nu ar mai fi independenţi".
DNA, prezentată drept unul dintre cele 5 exemple de bune practici la nivelul Uniunii Europene
17.10.2017 | Avocatura.com
Astăzi, 17 octombrie, la Bruxelles, a avut loc conferința ce a avut ca temă "Lecții de învățat din România: schimb de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina". Printre invitați a fost și șefa DNA, care a ridicat în slăvi instituția reafăcătoare de corupție.
Inspecția Judiciară: Kovesi a obstrucționat activitatea echipei de control verificările la instituția pe care o conduce
05.10.2017 | Avocatura.com
În raportul Inspecției Judiciare (IJ) se afirmă că Laura Codruța Kovesi a obstrucționat verificările la instituția pe care o conduce, refuzând să pună la dispoziție dosarele procurorului Mihaiela Iorga Moraru, însă concluzia este contestată atât de trei inspectori judiciari care au făcut parte din echipa de control, cât și de DNA.
ȘEFA DNA, cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară
26.09.2017 | Avocatura.com
Laura Codruța Kovesi împreună cu procurorul-șef adjunct Marius Iacob, și procurorul Gheorghe Popovici sunt cercetați disciplinar de către Inspecția Judiciară. Toată "nebunia" a început în urma sesizării înaintate de foștii anchetatori ai DNA Mihaiela Moraru Iorga și Doru Țuluș.
DNA controlată de peste 130 de ori de către Inspecția Judiciară
25.09.2017 | Avocatura.com
DNA a fost verificată de peste 130 de ori în doar un an și jumătate. Șefa DNA susține că s-a încercat crearea unui conflict artificial între Inspecția Judiciară și instituția pe care o conduce.
Doi procurori cer CSM încadrarea ca judecători
15.09.2017 | Avocatura.com
Oana Schmidt-Hăineală, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, și Mihaiela Moraru Iorga, revocată din funcția de procuror DNA, doresc să stea pe podium de acum încolo. Cele două actuale procuroare și-au înaintat cererile prin care solicită să fie încadrate în funcția de judecător.
Șefa DNA, despre limitarea vârstei de admitere la INM: "La 23 de ani ești pregătit să faci legi. Nu știu dacă trebuie să aștepți să împlinești 30 de ani ca să poți să aplici o lege"
07.09.2017 | Avocatura.com
Miercuri, 6 septembrie, Laura Codruța Kovesi și-a spus opinia în legătură cu propunerile de modificare în ceea ce privește accesul în magistratură. Șefa DNA consideră că este de neînțeles de ce trebuie să aștepți vârsta de 30 de ani pentru a putea aplica legile dacă, potrivit Constituției, la 23 de ani poți fi membru al Camerei Deputaților și să contribui la modul în care se legiferează.
Procurorii DNA, acuzați de înșelăciune de un inculpat
04.09.2017 | Avocatura.com
Deși i s-a spus că va primi trei ani cu suspendare dacă va recunoaște că a săvârșit infracțiunea de trafic de influență, procurorii DNA "și-au încălcat cuvântul" și au extins urmărirea penală și pentru infracțiunea de spălare de bani. Astăzi, 4 septembrie, Darius Vâlcov i-a acuzat pe procurori de înșelăciune.
«SĂPTĂMÂNA ALTFEL» ÎN JUSTIȚIE: Avocați în jilț, procurori în banca apărătorilor și judecători în robe gri
07.06.2017 | Avocatura.com
Perioada aceasta a fost "altfel" pentru copiii din ciclul preșcolar și primar de învățământ. Ceea ce "pe afară" este normal, la noi nu putea decât să fie "altfel". Asta e! Bine că se întâmplă și așa. Inspirați de acest proiect, ne-am gândit și am creat "Săptămâna altfel" pentru justiția din România. La cât de "fumată" este, are și ea nevoie de ceva "altfel".
Și procurorii DNA "pot greși" - Judecătorul Florica Roman: "Realitatea o contrazice pe șefa DNA: în 2016 a existat cel puțin un dosar DNA restituit definitiv la parchet. E vorba despre dosarul în care am fost trimisă în judecată"
20.01.2017 | Avocatura.com
Acum este la modă să "nu mai ai încredere în justiție". De ce? Pentru că ies "din vestiar" tot felul de informații privind combinații, șantaje, prietenii care nu ar trebui să existe într-un stat de Drept și, mai ales, în justiție. Dar ce te faci când nici măcar magistrații nu mai au încredere în (propria) justiție?
Procurorul general al României, despre"relația" dintre el și tatăl șefei DNA: "De unde până unde o prietenie? Îl apreciez ca profesionist"
11.10.2016 | Avocatura.com
După ce Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost "acuzat" că ar avea o relație de prietenie cu tatăl șefei DNA, acesta a vrut să clarifice zvonurile apărute de-a lungul acestui an. Augustin Lazăr a susținut că îl apreciază pe procurorul Ioan Lascu pentru că este un profesionist și că relațiile au fost bune, dar în niciun caz de prietenie. De asemenea, Laura Codruța Kovesi a negat existența unor relații personale ale familiei sale cu Procurorul general.
Șefa DNA: "Suntem într-o fază în care procurorii DNA sunt suficient de maturi, experimentați și curajoși încât să facă față atacurilor"
29.09.2016 | Avocatura.com
Direcția Națională Anticorupție are în lucru peste 7.600 de dosare penale care vizează corupția la nivel înalt. De asemenea, Laura Codruța Kovesi a susținut că procurorii DNA au indisponibilizat, anul acesta, bunuri și valori de aproximativ 250 de milioane euro. Pentru că s-a tot adus în discuție faptul că procurorii sunt amenințați și hărțuiți de către cei cercetați, șefa DNA a ținut să precizeze că aceste fapte nu îi impresionează pe magistrați și aceștia nu sunt nici măcar îngrijorați de astfel de tactici.
DNA - Sinteză condamnări iulie și august: doi notari condamnați definitiv
16.09.2016 | Avocatura.com
Direcția Națională Anticorupție a anunțat joi, 15 septembrie, că în cursul lunilor iulie - august 2016 au rămas definitive 16 hotărâri judecătorești pentru fapte de corupție. Numărul total al condamnaților este de 35 de inculpați, printre care 4 primari de comună și doi notari. Comparativ cu luna iunie, putem observa o evoluție (sau nu?!), deoarece niciun avocat, judecător sau procuror nu a fost condamnat pentru corupție în cele două luni.
Laura Codruța Kovesi a fost dată dispărută
05.08.2016 | Avocatura.com
"Timpul avea cu oamenii nesfârșită răbdare"... Așa am descrie această perioadă în lumea justiției. Avocații sunt prin concedii sau pur și simplu dorm pe ei. Judecătorii sunt în vacanță. DNA-ul ce ne mai "bombardează" cu comunicate prin care ne aduce la cunoștință diverse arestări - multe din lumea politică. De studenți nu mai spunem nimic... Dar, Laura? Unde e Laura? Voi ați observat că șefa DNA a cam dispărut din peisaj? Oare unde se ascunde? Ce mai pune ea la cale?
"Rețeta" luptei anticorupție - Kovesi: "E util ca atunci când deschizi o anchetă importantă să știi că nu vei fi sancționat disciplinar sau demis pentru faptul că ai avut curajul să deschizi acea anchetă"
01.07.2016 | Avocatura.com
"Acum, după 10 ani de efort, am ajuns în punctul când se luptă statul cu mafia. Să vedem cine câștigă! Noi suntem aici ca să luptăm. Altfel o să câștige ea, mafia", a susținut Laura Codruța Kovesi la o întâlnire cu membrii delegației din Republica Moldova. Un grup de funcționari și reprezentanți ai societății civile din Moldova de peste Prut s-a aflat într-o vizită de studiu la București, iar "preocuparea" principală a acestora a fost modul în care s-a declanșat în România lupta anticorupție.
Cum «înfruntă» LUMEA JUSTIȚIEI canicula acestei veri
23.06.2016 | Avocatura.com
Cine mai ține minte cântecelul "Cărămidă nouă / Dă Doamne să plouă"? Dacă ar fi să ne luăm după vremea de afară, nimeni. Ori nu mai crede nimeni în Dumnezeu... Dar lăsăm metafizica pe altă dată. Astăzi vrem să vă arătăm cum se "luptă" lumea justitiției cu canicula ce nu ne mai dă pace.
Kovesi, la un pas de a izbucni în plâns. VEZI ce a reușit să o emoționeze pe "doamna de fier" a României
08.06.2016 | Avocatura.com
Ne este simpatică șefa DNA. Chiar are umor. Țin minte că recent, în cadrul unui eveniment, cineva i-a spus cu patos: "Hai că ați făcut o știre frumoasă!". La care doamna Kovesi a zis: "Ce știre? Vezi tu că am arestat pe cineva?!". Dar, iată că Laura Codruța Kovesi are și lacrimi, nu doar umor. Greu să le vedem șiroind pe obraz (ca în cazul președintelui Băsescu), dar sesizabile pentru sufletele sensibile (ca ale noastre).
The Economist, despre România: "Când infractorii ajung pe prima pagină, acest lucru se întâmplă de obicei pentru că o persoana onestă i-a pus acolo"
06.06.2016 | Avocatura.com
În ultimul timp, România a fost zdruncinată de scandaluri, ceea ce reprezintă un semn bun, deoarece putem spune că se se află într-un proces de "curățare", după cum au afirmat și jurnaliștii de la The Economist. Într-un articol recent, publicația engleză face o analiză a luptei anticorupție din România, lăudând munca "neobosită" a Laurei Codruța Kovesi.
BRAVO, CRISTI DANILEȚ! - Cum a reușit judecătorul să le țină 3 ore "ocupate" pe șefa DNA, ministrul Justiției și președintele ÎCCJ: "Le-am curtat mult!"
02.06.2016 | Avocatura.com
"Dragă mamă, dragă tată, dragi colegi și profesori / Nu mai vreau să văd modele de ratați și infractori / Sunt sătul s-aștept ca Țepeș să facă dreptate-n țară / Vreau să știu și eu ce-i legea și acasă, și la școală!". Nu, nu ne-am apucat de scris versuri, ci de promovat lucrurile bune care se întâmplă. Un astfel de lucru "bun la casa omului" este și proiectul naţional "EDUIURIS" de educaţie juridică în învăţământul preuniversitar al judecătorului Cristi Danileț.
MECIUL ANULUI 2016 ÎN JUSTIȚIE: Avocați vs judecători. Cine câștigă partida?
30.05.2016 | Avocatura.com
După ce am "savurat" finala UEFA Champions League și am onorat un pariu cu prietenii (noi ținem mereu cu cei slabi, de aia am "pariat" pe Atletico), am dat frâu liber imaginației și i-am provocat pe avocați și magistrați la un meci de fotbal. Judecătorii au spus "da". Procurorii au dat cuvântul judecătorilor și au zis că "nu au nimic de adăugat". Așadar, iată cum ar arăta meciul dintre avocați și judecători.
Un avocat vinde Constituția României cu 5000 euro pe OLX. Constituția este sfințită și-i aparține lui Arsenie Boca
27.05.2016 | Avocatura.com
În vremuri de restriște, se impun măsuri disperate. Așa a simțit și un avocat din Baroul Olt care a scos la vânzare, pe OLX, Constituția României sfințită. Acesta afirmă că legea fundamentală i-a aparținut lui Arsenie Boca și că poate înfăptui minuni.
Pe cine "mănâncă pielea" și cum are de gând Kovesi să-i "scarpine": "Nu o fi România nici a mea și nici a voastră, dar cu siguranță lupta anticorupție este parte din mine. Și nu mă voi opri decât când voi ști că las în urma mea o Românie curată!"
11.05.2016 | Avocatura.com
După ce a încercat să rămână calmă în fața "bâzâielilor" din partea unor indivizi precum Elena Udrea sau Mircea Badea & Co și pentru a nu mai umple căsuța poștală a jurnaliștilor cu comunicate de presă prin care ne sunt aduse la cunoștință mai multe măsuri și demersuri luate de către Inspecția Judiciară, Laura Codruța Kovesi a decis să pună punctul pe "I", în cadrul unei intervenții telefonice pentru Avocatura.com, în care oferă câteva sfaturi celor care "au prea mult timp liber".
SIE a reușit să o "supere" pe Laura Codruța Kovesi: "Nu am primit niciodată informări de la SIE, am aflat din comisii rogatorii sau din investigații jurnalistice"
26.04.2016 | Avocatura.com
Prezentă în cadrul unui eveniment privind recuperarea produsului infracțiunii - de la prejudiciu până la confiscare - și a celei de-a doua ediții a Indexului Sustenabilității DNA, procurorul-șef DNA s-a arătat "intrigat" de faptul că în 2015 nu a primit niciun fel de informare de la SIE, nici în 2014, și nici în 2013. Kovesi a ținut să evidențieze că și acest serviciu are obligația de a trimite informări atunci când în activitățile pe care le desfășoară sesisează fapte penale.
DNA, obiectiv turistic
07.04.2016 | Avocatura.com
De dimineață, când ascultam știrile la Realitatea FM, am aflat că un grup de tineri turiști străini, ce se aflau ieri în București - ce vreme faină au prins! - au cerut să vadă clădirea DNA. Cum să nu te surprindă o astfel de știre?! DNA, obiectiv turistic... În vizită la DNA...
ABUZUL ÎN SERVICIU - Cine are o problemă de constituționalitate cu această infracțiune și de ce
04.04.2016 | Avocatura.com
Curtea Cosntituțională a fost "bombardată" în ultimul timp cu mai multe excepții de neconstituționalitate împotriva articolului din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu. Prima care a dat startul acestui val de sesizări a fost (controversata) Alina Bica, ce a ridicat excepţia de neconstituţionalitate a articolului, deşi ea a condus, ca secretar de stat la Justiţie, comisia de elaborare a noii legislaţii penale.
CSM a avizat, cu unanimitate de voturi, reînvestirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA
28.03.2016 | Avocatura.com
CSM a avizat favorabil luni propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA, pentru un mandat de trei ani. Propunerea a fost avizată cu unanimitate de voturi.
Judecătorii vor să fie amânată audierea lui Kovesi pentru conducerea DNA
23.03.2016 | Avocatura.com
Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) a înaintat CSM o scrisoare prin care solicită amânarea intervievării Laurei Codruța Kovesi pentru poziția de procuror-șef al DNA. Magistrații UNJR vor să fie amânată această audiere "până în momentul în care Ministerul Justiției va face publice atât criteriile pe care le-a avut în vedere la înaintarea acestei propuneri către CSM, cât și motivele pentru care această procedură nu a fost folosită pentru restul funcțiilor aflate într-o situație similară".
Neconstituționalitatea articolului 142 CPP are consecințe asupra DNA. Serviciul tehnic se extinde
03.03.2016 | Avocatura.com
După ce Curtea Constituțională a decis că dispozițiile articolului 142 alin. (1) din CPP, care prevăd că supravegherea tehnică dispusă de procuror poate fi efectuată și de "alte organe specializate ale statului", sunt neconstituționale, procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi a anunțat că acest fapt va determina extinderea serviciului tehnic din cadrul Direcției.
Laura Codruța Kovesi explică într-o scrisoare deschisă de ce și-a ales Baba pe 1 martie: "Ploaia matinală nu a putut decât să mă bucure. Nimic nu ar fi putut să denote furtuna mea interioară"
02.03.2016 | Avocatura.com
Chiar dacă în mod oficial "baba" ei ar fi fost pe data de 6 martie, procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi a ținut să ne anunțe - pe căi neoficiale - că Baba ei a fost marți, 1 martie. Cea mai puternică femeie din justiția românească a dorit să sublinieze, într-o scrisoare adresată exclusiv Avocatura.com, faptul că ea nu este obligată să ia nimic de-a gata și consideră că ziua de 1 martie o reprezintă cel mai bine.
"RECORDURILE" DNA - Cea mai scurtă anchetă, 47 de zile. Cea mai lungă, 8 ani și 6 luni
02.03.2016 | Avocatura.com
Direcția Națională Anticorupție se poate "lăuda" cu peste 1200 de suspecți trimiși în judecată, în mai bine de 350 de dosare de corupție, după cum se arată în raportul de activitate al anului trecut. De asemenea, cea mai scurtă anchetă într-un astfel de dosar s-a încheiat după o lună și jumătate, iar cea mai lungă a durat opt ani și jumătate.
Corupție "de milioane" în 2015 - Laura Codruța Kovesi: "Banii daţi mită au fost de 431 milioane euro. O sumă comparabilă cu bugetul prevăzut pentru cofinanţarea programului de autostrăzi pentru anii 2016, 2017 şi 2018"
25.02.2016 | Avocatura.com
Anul 2015 a fost unul prolific în ceea ce privește lupta împotriva corupției. Se poate spune că procurorii DNA au avut de lucru, întrucât, potrivit unui bilanț, au fost trimiși în judecată nu mai puțin de 1250 de inculpați și de cinci ori mai mulți demnitari decât în 2013: un premier, cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori.
UNDELE AVOCAȚIALE EXISTĂ! - "Teoria Răutății Gratuite" prezisă de Paula Iacob în urmă cu aproape 100 de ani, confirmată de ciocnirea a două "găuri negre" din lumea avocaturii
12.02.2016 | Avocatura.com
Lumea justiției a fost zguduită. La propriu. Ceea ce Paula Iacob a prezis în urmă cu 100 de ani, s-a împlinit în anul 2016. Două "găuri negre" ale avocaturii s-au ciocnit, spațiul și timpul contorsionându-se atât de tare încât undele de șoc emise au putut fi resimțite și de către ceilalți actori ai actului de justiție - chiar și de către magistrați (!). Evenimentul reprezintă prima dovadă directă că există "găuri negre" în lumea avocaților.
DNA: Laura Codruța Kovesi nu este profesor universitar și nici nu a primit "drepturi bănești" în acest sens
20.01.2016 | Avocatura.com
Direcția Națională Anticorupție neagă afirmațiile vehiculate în presă potrivit cărora procurorul șef al instituției, Laura Codruța Kovesi, este profesor universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).
Patru judecători speriați de moarte. Gurile rele spun că mesajele de amenințare ar fi date de către procurorul Laura Codruța Kovesi
11.01.2016 | Avocatura.com
Procurorii de pe lângă o Curte de Apel din provincie au dispus trimiterea în judecată, în lipsă, a unui inculpat cercetat pentru patru fapte de ultraj judiciar. După ce judecătorii persecutați au început să se teamă de mesajele violente care le-au invadat cutia poștală electronică, organele de cercetare penală au pornit în căutarea justițiabilului vindicativ. Dar se pare că acesta este de negăsit.
"Educație în anticorupție" cu Laura Codruța Kovesi: "Nimeni din DNA nu are imunitate!"
02.12.2015 | Avocatura.com
Reprezentantul instituției care pare să se bucure de cea mai mare încredere în rândul populației - Direcția Națională Anticorupție, procurorul-șef Laura Codruța Kovesi, a celebrat Ziua Națională a României vorbind despre problemele care continuă să afecteze țara. Soluțiile propuse de aceasta vizează atât măsuri de prevenție mai bine definite, cât și sancționări economice mai drastice în rândul celor acuzați de corupție.
Laura Codruța Kovesi, despre tragedia din Colectiv: I-a făcut pe români să înţeleagă mai bine efectele corupţiei
25.11.2015 | Avocatura.com
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că tragedia din clubul Colectiv a deschis ochii românilor și a dus la conștientizarea gravității fenomenului corupției, precum și a efectelor pe care le are acest flagel. De asemenea, Kovesi consideră că sloganul "Corupția ucide" se confirmă în realitate, mai ales în lumina ultimei catastrofe.
Analiză Reuters: face România un pas înainte în lupta anticorupție, după tragicul incident "Colectiv"?
13.11.2015 | Avocatura.com
Evenimentele ultimelor săptămâni au schimbat cumva "fața" României. Mai mult ca sigur nu radical, însă un pas semnificativ a fost făcut în soluționarea mult prea cunoscutei lupte anticorupție, chiar și peste hotare. Din păcate, schimbările apar ca urmare a unor tragedii, cum a fost cea din clubul "Colectiv" în care au murit 54 de tineri, până la acest moment. Într-o analiză Reuters se arată cum și în ce mod vor influența aceste evenimente societatea românească.
Ambasadorul SUA în România apreciază lupta DNA împotriva corupției: "Susţin în totalitate munca doamnei Kovesi"
20.10.2015 | Avocatura.com
Ambasadorul SUA la București Hans Klemm a lansat un mesaj încurajator din partea statului pe care-l reprezintă. Klemm a subliniat că SUA susține lupta pe care țara noastră o poartă împotriva corupției.
Laura Codruța Kovesi: "Magistrații, în momentul trimiterii în judecată, sunt suspendați din funcție. Din păcate, pentru parlamentari sau pentru persoane care conduc instituții publice, regula nu este aplicabilă"
30.09.2015 | Avocatura.com
Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, susține că metoda de comitere a infracțiunilor de corupție nu s-a schimbat. Ceea ce este nou, în opinia sa, este modalitatea de "secretizare", adică că ascundere a modului în care sunt comise faptele. De asemenea, ea critică și faptul că demnitarii de întorc în funcții, chiar dacă au fost arestați preventiv sau condamnați.
Șeful DNA, Laura Codruța Kovesi: "Am semnalat că suma care trebuie confiscată efectiv de stat este de 310 milioane de euro. Nu s-a întâmplat nimic în aceste opt luni"
25.09.2015 | Avocatura.com
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că Statul trebuie să înceapă să execute valorile și bunurile indisponibilizate de instituția pe care o reprezintă, ea criticând dur activitatea ANAF, în sensul că există bunuri sechestrate în valoare de 310 milioane de euro și nu s-a luat nicio măsură.
Delia pregăteşte un nou hit: "Da mamă, sunt la DNA"
09.09.2015 | Avocatura.com
Artiştii români ţin pasul cu evoluţia societăţii! După succesul de care s-a bucurat cu ultimele ei melodii, cântăreaţa Delia Matache pregăteşte o noua piesă cu care va rupe topurile, au declarat surse din industria muzicală pentru Avocatura.com.
Un român şi-a reclamat vecinul la DNA pentru că i-a furat catalogul IKEA
20.08.2015 | Avocatura.com
Încrederea românilor în justiţie creşte pe zi ce trece. O dovedeşte cazul unui cetăţean din Târgu Jiu, care a apelat la procurorii DNA pentru a-i recupera bunul furat de către un vecin. Este vorba despre ultimul catalog IKEA, pe care acesta i l-ar fi subtilizat când omul era plecat la serviciu.
Avocatul Nicu Neamțu, președintele Partidului Republican din România: "Primul-ministru Victor Ponta este sfidător la adresa poporului român"
19.08.2015 | Avocatura.com
Partidul Republican din România (PR), al cărui președinte este avocatul Nicu Neamțu, critică modul în care primul-ministru Victor Ponta sfidează procesul de justiție și pe cetățenii români, considerând că acesta ar trebui să aibă un minim de decență, de bun simț și să renunțe la deteriorarea imaginii țării în afara granițelor.
DNA, comparată de presa internațională cu un tigru de hârtie care a început să-și arate colții
27.07.2015 | Avocatura.com
Faptul că Direcția Națională Anticorupție este din ce în ce mai activă și instrumentează tot mai multe cazuri ale persoanelor publice nu a trecut de ochiul critic al presei internaționale, care a observat o îmbunătățire semnificativă a modului de combatere a corupției.
Mână de lucru împotriva corupției - DNA a mai primit 50 de posturi de procurori
03.07.2015 | Avocatura.com
Premierul interimar Gabriel Oprea a dispus, în ultima ședință de Guvern, o serie de măsuri menite să asigure "buna funcționare a instituțiilor din sistemul justiției", printre care se numără și suplimentarea posturilor la DNA - 50 de procuror și 10 de grefier.
Traian Băsescu, despre spectacolul arestărilor: "Un om politic sau simplu, în faţa instituţiilor statului, este o gâză"
03.07.2015 | Avocatura.com
Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a susținut vineri, în cadrul unui interviu că, în cazul în care va fi reluat "spectacolul arestărilor", va continua să-și pună semne de întrebare, subliniind că acest lucru i-l reproșează Codruței Kovesi, procurorul-șef al DNA, pentru că "e șefa instituției".
Delaţiunea, sport naţional. Numărul celor care au făcut denunţuri la DNA a crescut cu 75%
12.06.2015 | Avocatura.com
Delațiunea s-a dezvoltat, în ultimii ani, pe principiul bulgărelui de zăpadă. Acest lucru, susțin procurorii, este rezultatul creșterii gradului de încredere a cetățenilor în DNA, care a depășit 60%, față de 40%, cât era în 2013 - momentul preluării mandatului de către Laura Codruța Kovesi.
Kovesi "dinamiteaza" unele dintre miturile anti-justitie
17.05.2015 | Magistrati.ro
Intr-un interviu acordat Pro Tv, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a abordat o serie de subiecte importante, de la initiativele legislative care vizeaza modificare Codului Penal si Codului de Procedura Penala, pana la anchetarea politicienilor si presiunile la care sunt supusi procurorii anticoruptie.
Elena Udrea, declarații din arestul la domiciliu: "Doamna Kovesi, arestându-mă pe mine, a câștigat popularitate. Poate că procurorii vor să facă politică"
11.05.2015 | Avocatura.com
În cadrul unui interviu prin telefon acordat duminică seara postului de televiziune B1TV, Elena Udrea, care se află în prezent în stare de arest la domicliu în dosarul Gala Bute, a lansat câteva declarații incisive la adresa procurorilor DNA, dar și a modului în care funcționează Justiția. Acesta a fost primul interviu acordat după perioada petrecută în arest preventiv.
EXCLUSIV - Ilie Dumitrescu, săltat de DNA! Procurorii îl acuză de analize TV fictive
07.05.2015 | Avocatura.com
Momente dificile pentru Generația de Aur! După ce Gică Popescu a fost condamnat în 2014 la 3 ani de închisoare în Dosarul Transferurilor, a venit rândul lui Ilie Dumitrescu să simtă brațul lung al legii.
Laura Codruța Kovesi: "Foarte multe din problemele pe care le are o mamă și o soție, eu nu le am. Asta îmi lasă timp pentru DNA"
27.04.2015 | Avocatura.com
Dat fiind faptul că este dedicată misiunii pe care o are și că responsabilitatea de pe umerii acesteia nu îi permite să fie distrasă, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a subliniat că, în funcția pe care o deține în prezent, îi este foarte greu să găsească un echilibru între viața personală și cea profesională. Cu toate acestea, Kovesi a declarat că, pentru ea, este mai importantă cariera decât viața personală.
Kovesi infirmă zvonurile cu privire la candidatura la președinția țării
08.04.2015 | Avocatura.com
"Nu doresc să candidez la funcția de Președinte al României". Declarația îi aparține Codruței Kovesi, procurorul-șef al DNA, ca răspuns la zvonurile apărute recent în mediul public cu privire la acest subiect.
După ce George Copos a scris 5 cărți și Gigi Becali a scris 3 cărți, Mircea Cărtărescu anunță că vrea și el la pușcărie
07.04.2015 | Avocatura.com
"E singura mea șansă să mai iau Nobel-ul", a declarat scriitorul pentru Avocatura.com.
Băsescu: "Legea răspunderii magistraților e imperativ necesară. Kovesi și Stanciu sunt artizanele unei justiții răvășite, făcute să își mai ia un mandat"
07.04.2015 | Avocatura.com
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost invitat luni seara la B1 TV, unde a vorbit despre Vladimir Putin și posibilele planuri ale Rusiei, dar și despre modul în care Justiția românească acționează, subliniind că se poate ajunge în situația "să se creeze condamnări nedrepte" și că "moda arestărilor e o pasiune a șefilor ca să-și mai ia un mandat la DNA".
Kovesi, scrisoare către președintele CSM: "Se impune sesizarea Curții Constituționale pentru rezolvarea conflictului între puterile statului"
26.03.2015 | Avocatura.com
Cu referire la soluţionarea solicitării formulate de (Direcţia Naţională Anticorupţie) D.N.A privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan-Coman Șova pentru săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, procurorul şef al D.N.A.Laura Codruţa Kovesi a trimis o scrisoare preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, apreciind că se impune sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru soluţionarea conflictului de natură constituţională creat între puterile statului, ca urmare a faptului că Senatul a refuzat să răspundă cererii formulate de procurori, se arată într-un comunicat remis, joi, Avocatura.com de către DNA.
Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a primit premiul GDS
23.03.2015 | Magistrati.ro
Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a primit premiul Grupului pentru Dialog Social (GDS).A fost propusa pentru acest premiu la sfarsitul anului trecut, insa abia joi s-a desfasurat dezbaterea in cadrul careia i s-a inmanat distinctia.
Avocatul Dan Șova, aproape de arest. Procurorul șef al DNA Codruța Kovesi cere reținerea și arestarea preventivă a senatorului
13.03.2015 | Avocatura.com
Procurorul șef al DNA, Codruța Kovesi, cere reținerea și arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Șova, de profesie avocat, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Rovinari și Turceni, dar și la casa de avocatură "Șova și Asociații".
Ion Cristoiu: "Eu nu mişc fără avocat, indiferent ce fac. În procesul cu mine, Codruța Kovesi nici nu și-a angajat unul! Și a câștigat. Asta spune multe despre Justiție..."
13.03.2015 | Avocatura.com
Publicistul Ion Cristoiu știe multe lucruri atât despre avocați, cât și despre mersul Justiției românești, inclusiv prin prisma proceselor care i-au fost intentate, respectiv pe care le-a intentat celebrul gazetar. Într-o discuție cu Avocatura.com, acesta vorbește despre riscul dominației absolute a procurorilor, observabile zilele acestea, despre postura ingrată a avocatului în procesul penal, dar și despre presiunea publică resimțită de judecători în a condamna. Cristoiu spune că nu mișcă fără sfatul avocatului, și îi sfătuiește pe toți să facă același lucru dacă vor o societate și o Justiție funcțională.
Sondaj IRES: Laura Codruta Kovesi - magistratul care se bucura de cea mai multa incredere (43%), DNA - cea mai apreciata institutie din justitie (63%)
12.03.2015 | Magistrati.ro
Procurorul sef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este magistratul in care romanii au cea mai multa incredere, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES). 43% din intervievați declara ca au incredere foarte multa (15%) sau multa (28%) in sefa procurorilor anticorupție, iar un procent urias, de 77% din respondenți, au o parere buna sau foarte buna despre ultimele arestari facute in randul politicienilor corupți.
LAURA CODRUTA KOVESI: Un procuror din DNA nu isi intemeiaza niciodata ACUZATIILE doar pe un DENUNT
10.03.2015 | Magistrati.ro
Procurorul-sef al Directiei Nationale Antiocoruptie (DNA), LAURA CODRUTA KOVESI, a declarat marti ca de cand se afla in fruntea institutiei nu a existat niciun dosar in care acuzatiile sa fie fundamentate doar pe un denunt.
Dosarul "Mineriada" va fi redeschis, după decizia ÎCCJ
09.03.2015 | Avocatura.com
Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat luni redeschiderea anchetei în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990", în care este implicat și fostul președinte Ion Iliescu. Prin decizia procurorului general Tiberiu Nițu și a ÎCCJ se infirmă, de fapt, rezoluția nr. 175/P/2008 care a dispus scoaterea de sub urmărire penală a demnitarilor împotriva cărora au fost efectuate plângeri.
Premierul Victor Ponta a creat o confuzie gravă referitoare la bilanțul pe 2014 al DNA
04.03.2015 | Avocatura.com
Premierul Victor Ponta a creat o confuzie gravă în opinia publică, exprimându-și îndoiala cu privire la datele prezentate în bilanțul DNA referitoare la confiscarea și recuperarea de produse infracționale, dispuse de instanțe, în dosarele penale deferite justiției.
Productie record la DNA. 86 de procurori si 9.100 de dosare
01.03.2015 | Magistrati.ro
Cei 86 de procurori DNA care au desfasurat anul trecut activitati de urmarire penala au avut de solutionat peste 9.100 de dosare, "cel mai mare numar de dosare de la infiintarea DNA", a afirmat procurorul-sef al institutiei, Laura Codruta Kövesi.
Atenţie! Se caută procurori DNA! Laura Codruţa Kovesi: "Am făcut deja cerere pentru 50 de noi posturi"
24.02.2015 | Avocatura.com
Procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a prezentat raportul activităţii pe anul 2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, avându-i ca şi invitaţi, pe lângă cei din cadrul instituţiilor partenere, pe procurorii, poliţiştii şi specialiştii din cadrul instituţiei. La acest eveniment au participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta şi şeful interimar al SRI.
Atentie! Se cauta procurori DNA! Laura Codruta Kovesi: "Am facut deja cerere pentru 50 de noi posturi"
24.02.2015 | Magistrati.ro
Procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi, a prezentat raportul activitatii pe anul 2014 al Directiei Nationale Anticoruptie, avandu-i ca si invitati, pe langa cei din cadrul institutiilor partenere, pe procurorii, politistii si specialistii din cadrul institutiei. La acest eveniment au participat si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta si seful interimar al SRI.
Fostul ministru de Interne Cristian David, reţinut de DNA pentru o mită de 500.000 de euro
21.01.2015 | Avocatura.com
Fostul ministru de Interne Cristian David a fost adus cu mandat miercuri dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție. După audieri, acesta a fost reținut pentru luare de mită și spălare de bani. David va fi prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Laura Kovesi, șefa DNA: Prejudiciul din dosarul ICA, recuperat aproape pe jumătate. E o premieră pentru justiție
02.12.2014 | Avocatura.com
Prejudiciul în valoare de 60 de milioane de euro, din dosarul privatizării ICA, a fost recuperat în proporție de aproximativ 50 la sută. Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în acest dosar, ar putea fi eliberat după executarea unei treimi din pedeapsă dacă prejudiciul creat ar fi recuperat integral.
"Steaua fără nume", piesa lipsă în lupta anticorupție
26.11.2014 | Avocatura.com
Sau de ce o invit la teatru pe Laura Codruța Kovesi.
Laura Codruța Kovesi dezminte tandemul DNA-SRI, lăsând să se înțeleagă că în timpul mandatului lui Daniel Morar, Direcția Națională Anticorupție avea o legătură mai strânsă cu serviciile secrete
26.11.2014 | Avocatura.com
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a prezentat miercuri - în cadrul conferinței "Anti-corruption Sustainability in Romania", organizată de Centrul Român de Politici Europene (CRPE) - un scurt bilanț al instituției pe care o conduce. Statistica face referire la activitatea Direcției din anul în curs, iar cu această ocazie, Kovesi a ținut să sublinieze că, deși există o percepție legată de colaborarea tot mai strânsă dintre DNA și SRI, datele statistice infirmă acest lucru. Mai mult, șefa Direcției Naționale Anticorupție a precizat că în 2010, de exemplu, când la conducerea instituției se afla Daniel Morar, existau mai multe dosare deschise ca urmare a sesizărilor venite de la serviciile de informații.
DNA cere încuviințarea începerii urmăririi penale pentru fostul ministru Cristian David
10.11.2014 | Avocatura.com
Direcția Națională Anticorupție cere încuviințarea începerii urmăririi penale față de Cristian David, acesta fiind suspectat de luare de mită și spălare de bani. Fost ministru al Internelor în perioada 2007-2008, Cristian David a ocupat și funcția de ministru delegat pentru Românii de pretutindeni, în Cabinetul Ponta II.
Laura Codruța Kovesi, șefa DNA: "Dacă succesorul președintelui nu va susține lupta anticorupție, totul este pierdut!"
03.11.2014 | Avocatura.com
Într-un interviu acordat publicației franceze L`Express, Laura Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție, a declarat că lupta dusă împotriva corupției dinn România are nevoie de sprijinul viitorului președinte, dar și a celui care va ocupa funcția de prim-ministru.
Procurorul sef al DNA: CSM nu a existat in dosarul ICA
11.08.2014 | Avocatura.com
Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a criticat la Adevarul Live, lipsa de reactie a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la atacurile facute la adresa procurorilor si judecatorilor din dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Totodata, Kovesi a adus si o serie de precizari privind recuperarea prejudiciului din dosar.
Presedintele CJ Vrancea atentioneaza ca practicile DNA exercita presiuni asupra judecatorilor
10.07.2014 | Avocatura.com
Judecatorul Lucian Buta, a hotarat, joi, la Cluj-Napoca, sa se efectueze o expertiza contabila in dosarul in care presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, este acuzat de coruptie. Marian Oprisan a declarat ca este nevinovat si ca procesul este politic si a fost declansat de presedintele Traian Basescu. Urmatorul termen al procesului a fost fixat pe 21 august.
Kovesi exclusa din magistratura? Voiculescu: A facut o mare, mare greseala
01.07.2014 | Avocatura.com
Prezent la sediul Curtii de Apel Bucuresti, unde se judeca un nou termen al dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Dan Voiculescu a declarat ca CSM trebuie sa analizeze daca se impune excluderea din magistratura a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pe motiv ca aceasta a facut afirmatii cu privire la dosarul ICA.
Procurorul sef al DNA a dat in judecata Antena 3
25.06.2014 | Avocatura.com
Procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, a dat in judecata postul de televiziune Antena 3, pentru afirmatii mincinoase "care au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane". Totodata, DNA a sesizat CSM si CNA, dupa afirmatiile facute in legatura cu dosarul "Bercea - Mircea Basescu".
Kovesi a sesizat CSM si CNA in cazul Bercea Mondial: "Se incearca decredibilizarea DNA si a mea"
20.06.2014 | Avocatura.com
Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat azi CSM si CNA in urma acuzatiilor adresate de Bercea Mondial, conform carora acesta i-ar fi dat mita pentru a fi eliberat. Kovesi declara ca acuzatiile sunt mincinoase si au ca scop decredibilizarea procurorilor din cadrul DNA, institutie care nu se lasa intimidata.
Radu Mazare, adus la DNA pentru audieri. Kovesi: Este inceputa urmarirea penala in dosar
08.04.2014 | Avocatura.com
Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a fost adus cu mandat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat intr-un dosar in legatura cu o serie de perchezitii care au avut loc in aceasta dimineata in Constanta.
Kovesi: Peste 1.000 de persoane anchetate de DNA au fost condamnate definitiv in 2013
27.02.2014 | Avocatura.com
Potrivit procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, peste 1.000 de persoane anchetate de DNA au fost condamnate definitiv de instantele de judecata in 2013, in crestere cu 41% fata de anul precedent.
Kovesi depre o unificare a DNA cu DIICOT: Ar fi un dezastru; zvonurile sunt o incercare de intimidare a procurorilor
13.12.2013 | Magistrati.ro
Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca o posibila transformare a DNA intr-o noua structura prin unificare cu DIICOT ar fi "un dezastru", iar asemenea zvonuri aparute in spatiul public reprezinta o incercare de intimidare a procurorilor anticoruptie. In plus, Kovesi a comentat si noul Cod de procedura penala, despre care sustine ca va face inutile interceptarile din anchete.
Judecarea dosarului referendumului, amanata la primul termen pentru ca 59 de inculpati nu au avut avocati
15.11.2013 | Avocatura.com
Instanta suprema a amanat astazi, la primul termen, judecarea dosarului "Frauda la referendum", in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, dupa ce 59 dintre inculpati au transmis cereri ca vor un nou termen pentru a-si angaja avocati si pentru pregatirea apararii. Initial, instanta stabilise ca procesul sa inceapa in luna februarie a anului viitor, insa judecatorii au decis, ulterior, ca procesul sa inceapa chiar anul acesta. Liviu Dragnea este aparat in aceasta cauza de catre avocatul Marian Nazat.
Procurorul general al Romaniei a cerut o analiza a dosarelor in pericol de a se prescrie
12.11.2013 | Magistrati.ro
Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, a declarat luni ca a dispus efectuarea unei analize la nivelul national in legatura cu dosarele in care exista riscul prescrierii faptelor, in contextul intrarii in vigoare la inceputul anului 2014 a noului Cod penal.
Avocati, angajati ai Ministerului Finantelor si administratori, cercetati intr-un caz de evaziune cu prejudiciul de peste 50 mil. euro
28.10.2013 | Avocatura.com
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) desfasoara astazi 160 de perchezitii domiciliare la sediile unor firme si locuinte din Bucuresti si din judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala. Prejudiciul estimat este de aproximativ 50 milioane de euro.
Ultimii procurori propusi pentru functiile de conducere din DNA vor sustine interviurile pe 11 noiembrie
16.10.2013 | Magistrati.ro
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit calendarul in cazul procedurii de avizare a ultimelor propuneri inaintate de ministrul Justitiei pentru functiile de conducere din Directia Nationala Anticoruptie (DNA), urmand ca procurorii nominalizati sa fie audiati in ziua de 11 noiembrie.
Suspectat de "favorizarea" lui Liviu Dragnea, procurorul Gheorghe Bocsan: "Nu doresc sa comentez aceasta stire"
19.09.2013 | Magistrati.ro
Unul dintre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie care l-a anchetat pe vicepremierul Liviu Dragnea in dosarul fraudei de la referendum este suspectat ca ar fi cazut la intelegere cu secretarul general al PSD, sa-l scoata basma curata, ne-au declarat surse judiciare.
Procurorul sef DNA: Este important ca o persoana condamnata pentru coruptie sa nu isi pastreze averea dobandita prin infractiuni
16.09.2013 | Magistrati.ro
Laura Codruta Kovesi, Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a ridicat astazi in cadrul unei conferinte pe tema confiscarii extinse si recuperarea prejudiciului in Romania problema ca de multe ori exista o concentrare excesiva asupra condamnarii infractorilor si ca astfel se ignora confiscarea bunurilor pe care acestia le obtin ilegal.
LISTA DE CUMPARATURI A CODRUTEI KOVESI
11.08.2013 | Magistrati.ro
In afara ceasurilor cu sticla de safir si cadran negru, sticlelor de plastic de genul celor de Coca-Cola si posetelor negre din piele, DNA isi cumpara microfoane, camere video si sisteme de transmisie receptie. Cititi aici ce echipamente de inregistrare doreste sa achizitioneze DNA pentru a le usura munca procurorilor
Al cincilea seminar din cadrul Programului National Interinstitutional de pregatire specializata a judecatorilor
18.06.2013 | Magistrati.ro
Saptamana trecuta a avut loc cel de-al cincilea seminar din cadrul Programului National Interinstitutional de pregatire specializata a judecatorilor sectiilor penale ale curtilor de apel si tribunalelor, program initiat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), cu participarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si Serviciului Roman de Informatii (SRI).
Procurorul Calin Nistor va fi noul adjunct al sefului DNA. Initial acesta a refuzat postul.
26.04.2013 | Magistrati.ro
Procurorul Calin Nistor ar putea fi numit vineri adjunct al sefului Directiei Nationale Anticoruptie. Asta dupa ce initial acesta a refuzat propunerea facuta de premierul Victor Ponta de a ocupa aceasta pozitie. "Eu sper ca domnul Nistor nu ma va refuza pana la urma, dar deocamdata nu a dat un raspuns pozitiv", declara Ponta in urma cu trei saptamani.
CSM accepta propunerea premierului Ponta si devanseaza termenul pentru alegerea procurorilor
10.04.2013 | Magistrati.ro
Tot astazi, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a a anuntat ca primit documentele transmise de premierul Victor Ponta, ministrul interimar al Justitiei, referitoare la procedura de avizare a propunerilor facute pentru functiile de conducere de la PICCJ, DNA si DIICOT.
T. Basescu: Legea prin care CSM i-a prelungit mandatul lui Morar s-ar putea sa fie neconstituționala
04.04.2013 | Magistrati.ro
Legea care a permis prelungirea mandatului lui Daniel Morar in fruntea parchetelor ar trebui analizata de CCR! Cel putin asa considera seful statului. Presedintele mai crede si ca decizia de mentinere in functie a lui Morar goleste de continut rolul ministrului Justitiei si al presedintelui in numirea sefilor de parchete. Ieri, premierul a acuzat CSM ca l-a mentinut in mod ilegal la conducerea Ministerului Public pe viitorul judecator al CCR.
Haineala isi face de lucru
03.04.2013 | Magistrati.ro
CSM a stabilit calendarul pentru avizarea propunerilor facute de Victor Ponta pentru sefia PICCJ, DNA si DIICOT. Consiliul isi va da avizul pentru toti candidatii la inceputul lunii iunie. Procurorul Daniel Morar va pleca din PICCJ direct la CCR
Procurorii Laura Codruta Kovesi, Tiberiu Nitu si Alina Bica, propusi oficial pentru sefia parchetelor
03.04.2013 | Magistrati.ro
Premierul Victor Ponta a inaintat, miercuri, in calitate de ministru interimar al Justitiei, printr-o scrisoare adresata Consiliului Superior al Magistraturii, propunerile oficiale privind functiile de procurori-sefi ai parchetelor.
Laura Codruta Kovesi va fi nominalizata pentru sefia DNA
02.04.2013 | Magistrati.ro
Premierul Victor Ponta a declarat ca o va propune pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.
Procurorii Bogdan Licu, Laura Kovesi si Mariana Alexandru, viitorii sefi din Ministerul Public
27.03.2013 | Magistrati.ro
Procurorul Bogdan Licu, fost vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, actualmente detasat la Oficiul Național pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, este principalul vizat pentru funcția de procuror general al Romaniei.
Daniel Morar, numit de Traian Basescu judecator la CCR
25.03.2013 | Magistrati.ro
Daniel Morar, fost procuror sef al DNA, in prezent prim-adjunct al procurorului general, a fost numit de presedintele Traian Basescu judecator la Curtea Constitutionala.
Emil-Gheorghe Mota, candidat la functia de procuror general. CSM, in 2007: "Ingerinte in activitatea subordonatilor sai"
02.10.2012 | Magistrati.ro
Procurorul Gheorghe Emil Mota, de la Parchetul Gorj, si-a depus candidatura la Ministerul Justitiei, pentru functia de procuror general al Romaniei.
Plangere penala pe numele lui Traian Basescu pentru tradare si nu numai.
06.08.2012 | Magistrati.ro
Prin Fan Curier, cu AVB 58775519, avocata Mihaela Anghelus si profesorul american de origine romana Ionita Romulus, semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani in New York si membru al United Press International, au depus o plingere penala impotriva presedintelui suspendat Traian Basescu.
Ce procurori sunt bine vazuti de sefi
11.07.2012 | Magistrati.ro
Mai multi procurori ieseni au fost laudati de sefi.
Procuror condamnat la inchisoare vrea pensie de serviciu de 9.200 de lei
20.04.2012 | Avocatura.com
Prim-procurorul Sterian Guli, implicat intr-un scandal de fraudare a examenului de promovare a procurorilor sefi in 2007 si pe numele caruia exista o condamnare cu suspendare inca nedefinivita, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) aprobarea de a se pensiona.
Concurs de admitere in magistratura pentru juristii cu cinci ani vechime
28.09.2011 | Avocatura.com
Laura Codruta Kovesi a precizat faptul ca Ministerul de Finante nu va accepta finantarea de noi posturi in sistemul judiciar pana nu vor fi ocupate toate posturile vacante (exista 450 de posturi vacante in intreg Ministerul Public).
Recurs in interesul legii privind confiscarea speciala in cazul infractiunilor vamale
19.07.2011 | Avocatura.com
13 procurori prahoveni cu merite deosebite pe lista premiantilor Ministerului Public
04.07.2011 | Magistrati.ro
Astazi, 4 iulie 2011, cu ocazia aniversarii "Zilei Justitiei", la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au fost invitati procurorii care s-au pensionat in perioada 2010 -1 iulie 2011. Cu acest prilej, doamna Laura Codruta Kövesi, Procurorul General al Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie le-a multumit procurorilor pentru intreaga activitate profesionala.
Kovesi si-a delegat un nou prim-adjunct, in locul lui Tiberiu Nitu
07.06.2011 | Avocatura.com
De ce au fost doar 1.000 de dosare de evaziune fiscala trimise in instanta in 2010, desi evaziunea este de 30% din PIB, adica 40 mld. euro?
09.03.2011 | Magistrati.ro
Numarul de dosare de evaziune fiscala transmise de Parchete instantelor a fost in 2010, potrivit ultimului raport al Minis­terului Public, de doar 1.111 - mai mare cu 125% fata de 2009 (493 de dosare).
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021