HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
04.06.2013 | romanialibera.ro
facebook   yahoo   printeaza    
4 primari din Caras-Severin, audiati la DNA pentru coruptie
Patru primari din judetul Caras-Severin, dar si un fost edil sunt audiati, marti, la Timisoara, de procurorii DNA, informeaza Mediafax.

Ei sunt acuzati de fapte de coruptie intr-un dosar disjuns din cel in care fostul sef al APIA Caras-Severin Romica Anculia (foto) a fost condamnat pentru fraudarea de bani europeni.

Procurorul-sef al DNA Timisoara, Tamas Schiffbeck, a declarat, marti, ca patru primari si un fost edil din judetul Caras-Severin sunt audiati la DNA Timisoara, intr-un dosar disjuns din cel in care a fost trimisi in judecata, in 2012, fostul sef al APIA Caras-Severin Romica Anculia si mai multi alesi locali.

"Este vorba de patru primari in functie si un fost primar, toti din judetul Caras-Severin, care sunt audiati la DNA Timisoara in continuarea spetei de anul trecut din dosarul in care a fost cercetat fostul sef al APIA din Caras-Severin. Dosarul s-a disjuns si acum se continua cercetarea pe acelasi gen de speta", a afirmat Tamas Schiffbeck.

Potrivit unor surse din cadrul DNA Timisoara, este vorba despre liberalul Roma Gheorghe, primarul comunei Slatina Timis, liberalul Viorel Rosca, primarul comunei Brebu, social-democratul Ion Mosoarca, primarul comunei Gradinari, liberalul Ion Stoia, primarul comunei Fotoric, si de Ion Vetris, fostul primar al comunei Armenis.

Acestia sunt suspectati ca, impreuna cu fostul sef APIA Caras-Severin, au fraudat fonduri europene.

Fostul director al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Caras-Severin Romica Pavel Anculia a fost trimis in judecata in 20 iunie 2012, pentru ca si-a insusit bani din fondurile europene destinate lucrarilor de curatire si intretinere a pajistilor, informa atunci Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata a lui Romica Pavel Anculia, in stare de arest preventiv, director al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Caras-Severin la momentul comiterii faptelor, pentru complicitate la luare de mita, in forma continuata, trafic de influenta, in forma continuata, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Totodata, au fost trimisi in judecata Iancu Simion, in stare de arest preventiv, primar al orasului Otelu Rosu, la momentul savarsirii faptelor, Valentin Ghita, in stare de arest preventiv, primar al comunei Socol, la momentul savarsirii faptelor, pentru luare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, asociere pentru savarsirea de infractiuni, Tudor Ioan Jurj - administrator la SC Rox Impresa SRL Lugoj, pentru dare de mita, in forma continuata, cumparare de influenta, in forma continuata, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Potrivit DNA, in cursul anului 2011, inculpatii Romica Pavel Anculia, in calitate de director al APIA Caras-Severin, impreuna cu inculpatii Tudor Ioan Jurj (persoana care detine si controleaza mai multe societati comerciale), Iancu Simion, primar al orasului Otelu Rosu si Valentin Ghita, primar al comunei Socol, au constituit o asociere infractionala cu scopul obtinerii unor importante sume de bani prin savarsirea unor infractiuni de coruptie.

Astfel, Romica Pavel Anculia a abuzat de prerogativele functiei sale si s-a implicat in fraudarea fondurilor europene si nationale alocate prin programele de sprijinire a producatorilor agricoli si utilizatorilor de terenuri.

Fostul sef al APIA Caras-Severin Romica Anculia a fost condamnat in acest dosar, in luna martie a acestui an, la opt ani de inchisoare cu executare de catre Tribunalul Arad, care a pronuntat sentinta pe fond.

In acelasi dosar, fostul primar al orasului Otelu Rosu Iancu Simion a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, Valentin Ghita, fost primar din Socol, la sase ani de inchisoare cu executare, iar Tudor Jurj a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare.

Deciziile Tribunalului Arad au fost atacate cu apel la Curtea de Apel Timisoara.


Cuvinte cheie: procuror Schiffbeck Tamas
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018