HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
29.10.2013 | Rodica BULIGA
Si senatorul PSD de Giurgiu Niculae Badalau este urmarit penal in acest dosar, pentru trafic de influenta
facebook   yahoo   printeaza    
Angela Nicolae, cercetata pentru trafic de influenta, suspendata de CSM din functia de procuror
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus suspendarea din functia de magistrat a Angelei Nicolae, procuror sef de birou in Parchetul instantei supreme, dupa ce a fost retinuta pentru trafic de influenta in dosarul de evaziune, in care prejudiciul depaseste 50 milioane de euro.

 

"In sedinta din data de 29 octombrie 2013, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din functia de procuror, incepand cu data de 29 octombrie 2013, a doamnei Angela-Eugenia Nicolae, procuror sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe - altele decat Phare, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa", se arata intr-un comunicat emis de CSM.

Solicitarea de suspendare din functie a procurorului Angela Nicolae a fost prezentata Sectiei pentru procurori a CSM de catre Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie.

Procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, si alte 25 de persoane au fost retinuti in dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, in care este cercetat si senatorul PSD Niculae Badalau.

Potrivit oficialilor din Directia Nationala Anticoruptie, citati de Mediafax, in dosarul de evaziune fiscala au fost retinute 27 de persoane, iar in cazul altor cinci persoane s-a luat masura interdictiei de a parasi tara. Cele 27 de persoane retinute vor fi duse marti la instanta suprema, care urmeaza sa decida daca acestea vor fi arestate preventiv pentru 29 de zile.

Angela Nicolae este cercetata pentru doua infractiuni de trafic de influenta in forma continuata, iar fiul ei, pentru complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

In perioada 2012-2013, Daniel Nicolae, cu acordul, sustinerea si implicarea mamei sale, a cerut, in mai multe randuri, si a primit diferite sume de bani de la doi dintre invinuitii din dosarul de evaziune, lasandu-i sa creada ca, prin calitatea de procuror sef de birou la Parchetul instantei supreme, Angela Nicolae va putea influenta obtinerea unor solutii favorabile in dosarele penale in care erau cercetati, informeaza anchetatorii.

Mai mult, procurorii DNA o acuza pe Angela Nicolae ca, in perioada 2012-2013, a pretins si primit de la invinuiti, in mod repetat, la diferite intervale de timp, direct si prin intermediul fiului sau, sume de bani intre 2.000 lei si 5.000 lei.

"Un mod de operare similar a fost folosit de inculpata Nicolae Eugenia Angela si in raporturile cu o alta persoana, administrator si asociat in mai multe societati cu profil agricol. Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectiva a apelat la Nicolae Eugenia Angela, care i-a promis ca va interveni pe langa un prim-procuror al unui Parchet de pe langa Judecatorie, pentru a-i facilita unui prieten obtinerea unei solutii favorabile in dosarul penal in care era cercetat pentru savarsirea infractiuni de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si vatamare corporala din culpa. Ancheta penala a fost finalizata, dar nu in sensul promisiunii facute de Nicolae Eugenia Angela, ci in sensul trimiterii in judecata a persoanei cercetate", sustin procurorii anticoruptie.

In acelasi dosar, alte cinci persoane, respectiv doi romani, administratori ai unor societati comerciale, si trei cetateni arabi, au primit, luni seara, ordonante de retinere. Unul dintre cei retinuti este administrator la Avicola Crevedia, sustin surse judiciare citate de Mediafax.

De asemenea, si senatorul PSD de Giurgiu Niculae Badalau este urmarit penal in acest dosar, pentru trafic de influenta, intrucat ar fi aparat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscala, prin interventii la conducerea ANAF si pe langa persoane din Prefectura Giurgiu si din conducerea APIA.

Potrivit anchetatorilor, societatea comerciala in favoarea careia ar fi intervenit Niculae Badalau a primit de la APIA 2.778.000 de lei, suma care ar fi fost folosita de firma in circuitul evazionist, si nu in scopul pentru care banii fusesera alocati.

De asemenea, in cursul acestui an, la solicitarea lui Badalau, societatea implicata in circuitul evazionist i-ar fi pus la dispozitie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul sau.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in aceeasi perioada, Niculae Badalau ar fi facut demersuri pentru angajarea fictiva a unei angajate de la cabinetul sau senatorial la una din societatile comerciale implicate in circuitul evazionist.

"Astfel, desi aceasta nu a desfasurat nicio activitate in cadrul societatii comerciale implicate in circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajata si a incasat sume de bani pentru o activitate neefectuata", au precizat procurorii.

DNA a precizat ca in aceasta cauza se fac cercetari penale si fata de alte persoane, in legatura cu fapte similare, dar si cu alte fapte.

 


Cuvinte cheie: trafic de influenta, suspendata de csm, functia de procuror, dosarul de evaziune, niculae badalau, procuror Nicolae Eugenia Angela
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020