HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
08.11.2013 | Rodica BULIGA
In primele 10 luni, au fost inregistrate la Inspectia Judiciara 21 de cereri de aparare a reputatiei
facebook   yahoo   printeaza    
Peste 4.200 de sesizari referitoare la magistrati, inregistrate la CSM de la inceputul anului
Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a inregistrat un numar de 4.225 de sesizari referitoare la activitatea magistratilor. Acestea au fost depuse numai pe parcursul acestui an, de la inceput si pana in prezent, informeaza Mediafax, potrivit datelor transmise de CSM.

 

Din totalul celor 4.225 de sesizari, 1.175 dintre ele se refera la activitatea procurorilor, iar 3.080 de plangeri au vizat activitatea judecatorilor.

"Referitor la sesizarile formulate impotriva magistratilor procurori, in esenta, se reclama nerespectarea, in mod repetat si din motive imputabile, de catre acestia, a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor precum si modalitatea de instrumentare a cauzelor si solutiilor pronuntate", potrivit reprezentantilor Consiliului.

Pe de cealalta parte, in ceea ce priveste sesizarile formulate impotriva judecatorilor, acestea privesc, in principal, "exercitarea functiei cu rea credinta sau grava neglijenta".

Totodata, in primele 10 luni, au fost inregistrate la Inspectia Judiciara 21 de cereri de aparare a reputatiei si 13 cereri de aparare a independentei sistemului judiciar.

"De la inceputul anului, au fost analizare 32 de cereri, din care 11 cereri de aparare a independentei sistemului judiciar (6 cereri au fost admise, 3 respinse) si 21 cereri de aparare a reputatiei profesionale (9 cereri au fost admise, 5 respinse) de plenul CSM", se mai arata in datele furnizate de Consiliul Superior al Magistraturii.

 

 


Cuvinte cheie: sesizari referitoare la magistrati, inregistrate, csm, inceputul anului, prezent, cereri de aparare a reputatiei, cereri de aparare a independentei sistemului judiciar, procurori, judecatori
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020