HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
12.11.2013 | Rodica BULIGA
Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei
facebook   yahoo   printeaza    
Procurorul general al Romaniei a cerut o analiza a dosarelor in pericol de a se prescrie
Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, a declarat luni ca a dispus efectuarea unei analize la nivelul national in legatura cu dosarele in care exista riscul prescrierii faptelor, in contextul intrarii in vigoare la inceputul anului 2014 a noului Cod penal.

 

"Am cerut o analiza la nivel national. Urmeaza sa centralizam datele si sa le vedem. Procurorii cauta sa solutioneze dosarele, astfel incat sa nu avem foarte multe dosare pentr care sa se implineasca termenele de prescriptie", a spus Nitu, citat de Agerpres, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Declaratia procurorului general al Romaniei vine dupa ce procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a afirmat recent ca intrarea in vigoare a noului Cod penal ar putea duce la prescrierea a 20 de dosare de coruptie.

Potrivit sursei citate, in acelasi context Tiberiu Nitu a fost intrebat de ce structura centrala a Parchetului General nu a preluat ancheta accidentului mortal produs de vicepresedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, existand suspiciunea ca acesta are o influenta la nivel local.

Procurorul general a raspuns ca la nivelul Parchetului General s-a apreciat ca ancheta poate fi facuta de procurorii din Slatina si ca aceasta suspiciune nu s-a conturat in cazul respectiv. 

 

 


Cuvinte cheie: procurorul general al romaniei, analiza la nivel national, dosarelor in pericol de a se prescrie, noului cod penal, riscul prescrierii faptelor, procurorul-sef al dna, procuror Nitu Tiberiu Mihail, procuror Kovesi Laura Codruta
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018