HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
20.11.2013 | Rodica BULIGA
Plenul CSM a decis sa ii apere reputatia magistratului, in urma analizarii Raportului Inspectiei Judiciare
facebook   yahoo   printeaza    
CSM ii apara reputatia procurorului DIICOT Alba, Ioan Muresan, in uma afirmatiilor lui Berbeceanu
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis sa ii apere reputatia procurorului-sef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Muresan, dupa ce fostul sef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, l-a acuzat de santaj si "fabricarea" dosarului in care acesta din urma este cercetat.

 

Ioan Muresan, procurorul-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Alba Iulia, a cerut apararea reputatiei dupa ce a fost acuzat de fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, ca a "fabricat" dosarul in care acesta din urma este acuzat ca sprijinea o grupare infractionala care se ocupa cu vanzare produselor petroliere.

Traian Berbeceanu sustinea, intr-o scrisoare adresata colegilor sai, ca "actiunea marsava" impotriva sa a fost "coordonata" de procurori DIICOT si ofiteri ai serviciilor de informatii care ar avea legaturi cu diversi infractori.

Plenul CSM a decis sa ii apere reputatia magistratului, in urma analizarii Raportului Inspectiei Judiciare.

In 24 octombrie, a fost postata pe internet o scrioare atribuita sefului BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, o parte a documentului fiind postata si pe pagina de Facebook a lui Berbeceanu.

Traian Berbeceanu este acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.In acelasi dosar sunt cercetati sotii Titus Biriescu si Ramona Biriescu, considerati liderii gruparii infractionale specializate in comert ilegal cu petrol, atat ei, cat si Berbeceanu fiind arestati preventiv pe 24 octombrie.

Curtea de Apel Bucuresti a prelungit, marti, cu 30 de zile, masura arestarii preventive in cazul lui Traian Berbeceanu, iar decizia poate fi contestata la instanta suprema.

Potrivit procurorilor, sotii Titus Gabriel si Anisoara Ramona Biriescu au sponsorizat BCCO Alba-Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese ca cei doi soti au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare si alte bunuri sau servicii, BCCO Alba-Iulia si Inspectoratul Scolar Hunedoara, unde lucreaza sotia comisarului.

Procurorii au aratat ca Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii gruparii, dandu-le informatii despre investigatiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infractiuni economice de catre membrii acestei grupari. Berbeceanu i-ar fi anuntat si despre perchezitii si audieri de martori si le-ar fi spus cum pot evita probarea activitatilor infractionale, atentionandu-i cu privire la evitarea utilizarii comunicarilor prin telefon.

 


Cuvinte cheie: csm, apara reputatia, procurorului diicot alba, afirmatiilor lui berbeceanu, bcco alba, traian berbeceanu, santaj, fabricarea dosarului, procuror Muresan Ioan
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020