HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» Ştiri
20.11.2013 | Marian GHEORGHE
Procurorul Mihaela Leu a condus ancheta penala
facebook   yahoo   printeaza    
Cum incasa o fosta sefa din Primaria Braila ajutoare sociale in numele unor decedati sau arestati. Dosar de coruptie, finalizat de procurorul Mihaela Leu
Doua functionare din cadrul Primariei Braila - fosta sefa a Serviciului Evidenta si Anchete Sociale, Carla Alexandru, si casiera Vasilica Musat, de la Directia de Asistenta Sociala - au fost trimise in judecata de catre procurorul Mihaela Leu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, dupa o ancheta care s-a derulat pe parcursul a trei ani. Carla Alexandru va fi judecata pentru inselaciune, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si sustragere de inscrisuri, iar Vasilica Musat pentru abuz in serviciu si complicitate la fals.

Initial, au fost verificati toti functionarii Serviciului Evidenta si Anchete Sociale, insa in cazul lor s-a dispus NUP (neinceperea urmaririi penale). Cele doua funcionare au fost, deja, suspendate din functii, desi activeaza in cadrul Primariei Braila de mai bine de zece ani. CLM s-a constituit parte civila cu suma de aproape 500.000 de lei, insa anchetatorii au probat un prejudiciu mai redus, de 221.599, 77 lei. Parchetul Braila a aplicat sechestru asiguratori asupra bunurilor mobile si imobile ale celor doua functionare corupte.

Fost referent si sef serviciu, precizeaza procurorul Mihaela Leu, care a coordonat cercetarile, inculpata Carla Alexandru a intocmit in fals numeroase anchete sociale si fise de calcul pentru acordarea ajutoarelor, a falsificat semnaturile beneficiarilor ajutorului social de pe statele de plata, incasand ilegal bani in locul acestora si a furat mai multe dosare, ca sa-si acopere ilegalitatile comise.

Cealalta inculpata, casiera Vasilica Musat, a pus la dispozitia Carlei Alexandru, sefa serviciului, statele de plata si sumele de bani apartinand unui numar de 30 de persoane care chiar aveau nevoie de ajutorul social si care au fost, astfel, inselate. Practic, Carla Alexandru semna in locul persoanelor asistate si le lua banii, uneori chiar si dupa ce acestea decedau, falsificand documentele oficiale.

Procurorul Mihaela Leu precizeaza ca, in ceea ce o priveste pe fosta sefa a Serviciului Evidenta si Anchete Sociale, aceasta "a avut, in baza atributiilor de serviciu, toate parghiile legale pentru ca, intr-o perioada lunga de timp, sa-si insuseasca diferite sume de bani acordate din bugetul local cu titlu de ajutor social, ajutor de urgenta si ajutoare pentru incalzire”.

Plangerea penala a fost formulata in anul 2010 de directorul executiv al Directiei de Asistenta Sociala Braila, fiind chemati la audieri toti functionarii Serviciului Evidenta si Anchete Sociale, in frunte cu Carla Alexandru. De asemenea, au fost perchezitionate birourile arondate serviciului. Politia si Parchetul Braila au reusit sa probeze vinovatia pentru Carla Alexandru si Vasilica Musat, ceilalti functionari primind NUP.

Sapte dosare au disparut din birouri, fiind furate de sefa serviciului, Carla Alexandru, si alte 23 au fost masluite. Casiera le-a declarat anchetatorilor ca invinuita Carla Alexandru ii cerea statele de plata pentru a semna in locul beneficiarilor ajutoarelor sociale si incasa cu nonsalanta ajutorul social, pretextand ca le va duce personal banii.

Au fost cazuri in care sefa serviciului incasa bani in numele persoanelor care erau, in realitate, decedate, sau chiar in inchisoare, falsificand actele depuse la dosar. In total, au fost comise ilegalitati in 30 de dosare de ajutor social intocmite de Carla Alexandru, pe parcursul mai multor ani, pagubele pricinuite municipalitarii fiind de ordinul miliardelor de lei vechi.
 


Cuvinte cheie: coruptie primaria braila, ajutoare sociale, dosar finalizat coruptie, parchetul de pe langa tribunalul braila, ajutoare sociale decedati, procuror Leu Mihaela
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021