HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
04.12.2013 | Rodica BULIGA
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc
facebook   yahoo   printeaza    
Ministrul Justitiei: Noile Coduri vor plasa Romania printre statele UE cu sisteme judiciare performante
Potrivit Ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, intrarea in vigoare a noilor Coduri - penal si de procedura penala - vor plasa Romania printre statele membre ale Uniunii Europene care dispun de sisteme judiciare performante. Declaratia a fost facuta in cadrul unei vizite la instantele din Craiova si Slatina.

 

"Cea mai importanta data din calendar pentru MJ si pentru instante este, in acest moment, 1 februarie 2014, adica data intrarii in vigoare a noului Cod penal si a celui de procedura penala. Sunt convins ca aceste noi Coduri vor determina cresterea eficientei actului de justitie, fapt care va plasa Romania printre statele membre ale Uniunii Europene care dispun de sisteme judiciare performante", a declarat Robert Cazanciuc, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Justitiei.

Ministrul Justitiei a vizitat marti Curtea de Apel, Tribunalul si Judecatoria Craiova si Tribunalul Olt si Judecatoria Slatina, urmate de o intalnire cu managementul instantelor de pe raza Curtii de Apel Craiova.

Potrivit documentului citat, in cadrul discutiilor avute cu magistratii, grefierii, personalul auxiliar, au fost abordate subiecte legate de stadiul pregatirilor in vederea intrarii in vigoare a noilor Coduri, dar si aspecte punctuale si generale care sa conduca la cresterea increderii publice in functionarea sistemului judiciar.

"Vreau sa transmit magistratilor, tuturor celor care fac parte din personalul instantelor ca Ministerul Justitiei va continua sa sustina, in primul rand prin alocarea suportului material necesar, efortul profesional al comunitatii juridice in vederea unei implementari cat mai rapide si cu succes a noilor Coduri. Astfel, Romania va demonstra cu claritate ca-si poate indeplini corect angajamentele asumate si ca este un partener demn de incredere la nivel european", a subliniat Robert Cazanciuc.

 


Cuvinte cheie: ministrul justitiei, noile coduri, statele ue cu sisteme judiciare performante, robert cazanciuc, vizite la instantele, tribunalul si judecatoria craiova, tribunalul olt, judecatoria slatina, curtii de apel craiova
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021