HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
09.12.2013 | Nicoleta CRISTEA
La Serviciul de Probatiune din Vrancea se pregateste transferul unui post
facebook   yahoo   printeaza    
Serviciul de Probatiune din Vrancea asteapta avizul pentru transferul unui post vacant
In sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii de maine se va discuta daca este benefica modificarea statelor de functii din cadrul a mai multe instante din tara, printre care si Vrancea. Este vorba despre transferul unor posturi de consilier de probatiune, avizul fiind solicitat de Ministerul Justitiei luna trecuta. Motivul? "Una dintre etapele pregatirii sistemului judiciar pentru intrarea in vigoare a noilor coduri este reorganizarea sistemului de probatiune, prin transformarea Directiei de Probatiune in Directie Nationala de Probatiune".

Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Vrancea si-ar putea imbogati organigrama, daca plenul CSM va considera ca acest lucru se impune. Potrivit MJ, schimbarile statelor de functii de la nivelul mai multor instante din tara vin ca o urmare fireasca a modificarilor legislative care se pregatesc de anul viitor.

"A fost identificata nevoia unui management eficient al resurselor umane avand in vedere noile atributii ce revin consilierilor de probatiune dar si solutionarea cererilor de transfer existente in evident Directiei de Probatiune, aspect ce presupune modificari in statele de functii ale instantelor implicate”, arata MJ.

In acest context, unele servicii de probatiune din tara sunt in carti pentru a primi transferul unor consilieri noi de probatiune, in timp ce in cazul Serviciului de Probatiune vrancean se pune problema transferului unui post. Astfel, potrivit notei Directiei Resurse Umane si Organizare a CSM, Serviciul de probatiune Brasov si-a dat acordul pentru realizarea transferului unui post vacant in cadrul Serviciului din Vrancea.

In acest judet, probatiunea a facut "primii pasi” in 1997, ca Serviciul Experimental de Probatiune.  Ulterior, intre 2000 – 2001 serviciul experimental a fost sustinut material si financiar de Fundatia "Oameni pentru Oameni” Focsani, in aceasta perioada facandu-se si propuneri de creare a noului sistem prin discutarea proiectului de ordonanta de Guvern, aprobarea acestuia si aparitia OG 92/2000.

De la acea data, Serviciul de Probatiune Vrancea a functionat cu trei consilieri de probatiune, si astazi prezenti in echipa, intregiti ulterior de alte cinci persoane. Pe langa atributiile pe care consilierii de probatiune le au vizavi de persoanele condamnate, beneficiare ale serviciului sunt si victimele unor infractiuni, in conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2004 privind unele masuri pentru asigurarea protectiei victimelor infractiunilor. 

 


Cuvinte cheie: serviciul de probatiune de pe langa tribunalul vrancea, transfer post, sedinta plen csm, ministerul justitiei, transfer consilier de probatiune
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020