HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
09.01.2014 | Nicoleta CRISTEA
AMR il va sustine in alegeri pe judecatorul Popescu
facebook   yahoo   printeaza    
Judecator Mariana Sandina Croitoru, vicepresedinte AMR: "Il vom sustine pe dl Norel Popescu la CSM"
Judecatorul Mariana Sandina Croitoru, vicepresedinte in cadrul Asociatiei Magistratilor din Romania, spune ca interimatul pe care il asigura in acest moment in conducerea CSM magistratul Norel Popescu este o decizie salutara. De altfel, interimatul ca reprezentant al tribunalelor in Consiliul Superior al Magistraturii are sanse sa se transforme intr-o functie permanenta, intrucat in acest moment judecatorul Popescu are sustinerea AMR la viitoarele alegeri.

"Il vom promova pe domnul judecator Norel Popescu pentru alegeri. Are experienta atat din punct de vedere profesional cat si managerial, iar pana acum a facut dovada ca are o buna reputatie, a adus beneficii imaginii justitiei”, a declarat pentru avocatura.com vicepresedintele AMR.

"Sunt incantata de conditiile actuale din Consiliul Superior al Magistraturii, avem reprezentant ca interimar pe tribunale. Salut si noua conducere a CSM. Am apreciat ca domnul judecator Adrian Bordea a venit la noi si a discutat cu toti, ne-a intrebat ce probleme avem. Sper ca acest interimat sa faca cu adevarat o echipa si am luat hotararea sa il sustinem pe domnul Popescu. Sunt convinsa ca nu isi va schimba tinuta pe care a avut-o pana acum. Trebuie sa ai bune intentii, sa nu te lasi influentat atunci cand ajungi in CSM, acolo unde ai putere de decizie”, ne-a mai spus judecatoarea Croitoru.

Aceasta ne-a vorbit si despre decizia judecatoarei Gabriela Baltag vizavi de demisia din CSM. "Doamna Baltag se implica ca presedinte al AMR si vrea sa puna Asociatia pe sabloane bune. Nu ii plac jumatatile de masura si vrea sa faca lucrurile cum trebuie. Este un foarte bun judecator, este un om cerebral”, e de parere vicepresedintele AMR.

Ca un exemplu, judecatoarea Croitoru a precizat ca AMR a mers in Parlament cu amendamente la noua lege a pensiilor si cea a salarizarii, propuneri ca vor fi luate in discutie cat de curand.

"AMR a fost in Parlament dar discutiile s-au amanat. Avem propuneri lucrate de doamna Baltag, care, ca judecator, a avut dosare pe dreptul muncii si cunoaste situatia. In ianuarie vom merge din nou pentru a dezbate amendamentele. Trebuie discutate mai multe prevederi. Spre exemplu, cele conform carora magistratii condamnati pentru coruptie sa nu isi mai primeasca pensiile de servici. Nu spun ca nu am fi de acord, insa nu poti aplica retroactiv legea, asa cum se doreste, nu e constitutional. Nu poti aplica retroactiv pentru cei condamnati anterior”, a punctat judecatoarea Croitoru.


Cuvinte cheie: asociatia magistratilor din romania, vicepresedinte mariana sandina croitoru, alegeri csm, judecator norel popescu, judecator gabriela baltag, judecator CROITORU SANDINA MARIANA, judecator BALTAG GABRIELA, judecator POPESCU NOREL
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019