HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» Ştiri
10.01.2014 | Rodica BULIGA
Judecatoarea Florita Bolos a fost initial retinuta in iunie, apoi a fost arestata preventiv
facebook   yahoo   printeaza    
Judecatoria Ineu cere suplimentarea personalului: Doi din cei patru magistrati sunt cercetati penal
Judecatoria Ineu, unde doi magistrati din patru sunt cercetati pentru ca ar fi primit mita, solicita Tribunalului Arad suplimentarea personalului prin delegarea unui judecator, pana la eliberarea posturilor ocupate de magistratii cercetati, scrie Mediafax.

 

Potrivit presedintelui Judecatoriei Ineu, Mariana Luciu, in urma arestarii a doi magistrati din cei patru judecatori definitivi, "volumul de munca este foarte mare si e nevoie de suplimentarea personalului".

Astfel, la finalul anului trecut, "exista o incarcatura de peste 1.200 de cauze pe fiecare judecator, probabil cea mai mare din judet", a declarat judecatorul Mariana Luciu, adaugand ca in acest context, imediat dupa reluarea activitatii dupa sarbatorile de iarna, a formulat catre Tribunalul Arad o cerere de suplimentare a personalului.

"Am solicitat delegarea unui judecator din judet si speram sa avem un raspuns favorabil. Ar fi fost ideal sa putem cere transferul unui magistrat la Ineu, insa ambele posturi ale celor doi judecatori aflati in arest sunt blocate pana la pronuntarea unei hotarari definitive de condamnare", a declarat Luciu, potrivit Mediafax.

In aceasta perioada, cei doi judecatori de la Ineu pot face fata volumului de munca, a mai sustinut judecatoarea, "insa conform experientei anilor precedenti, numarul cauzelor va creste considerabil din februarie-martie, cand se vor resimti si mai mult efectele lipsei de personal".

Magistratul Aurel Tripa de la Judecatoria Ineu, arestat preventiv dupa ce a luat mita 300 de euro pentru a interveni intr-un dosar, a fost trimis in judecata de DNA Timisoara, in 23 decembrie.

Conform rechizitoriului, in perioada octombrie-decembrie 2013, Tripa, in calitatea sa de magistrat judecator la Judecatoria Ineu a pretins de la un denuntator 1.000 de lei si 600 de euro, din care a primit in mai multe transe 500 de lei si 500 de euro.

De asemenea, Aurel Tripa a acceptat promisiunea de a primi, de la acelasi denuntator, doua aparate telefonice marca Samsung Galaxy S4, din care a primit unul, in valoare de aproximativ 2.000 de lei.

Banii si bunurile au fost pretinse si primite cu scopul de a influenta mai multi colegi de serviciu, magistrati de la Tribunalul Arad, pentru a-i determina sa dispuna o solutie in favoarea denuntatorului intr-o cauza civila in care acesta avea interes, privind un litigiu ce viza dreptul de proprietate asupra unui teren.

Magistratul Aurel Tripa, prins in flagrant dupa ce a luat mita 300 de euro pentru a interveni intr-un dosar, a fost arestat preventiv, in 6 decembrie, printr-o decizie a Curtii de Apel Timisoara. El a fost monitorizat de lucratorii SRI din Arad timp de mai multe luni.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timisoara.

Tot in 23 decembrie, judecatoarea din Ineu, Florita Bolos, acuzata de luare de mita, a fost condamnata, la patru ani de inchisoare cu executare, de Curtea de Apel Timisoara, decizia putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Conform procurorilor anticoruptie, in perioada 17 ianuarie - 10 iunie 2013, judecatoarea Florita Bolos ar fi pretins si primit in mai multe transe, de la doua persoane, suma totala de 13.000 de lei si 5.500 de euro, pentru ca, in schimb, sa pronunte o hotarare civila favorabila uneia dintre cele doua persoane, prin care se asigura transferul pe cale judiciara a dreptului de proprietate asupra unor terenuri.

Judecatoarea Florita Bolos a fost initial retinuta in iunie, apoi a fost arestata preventiv, iar in 22 octombrie Curtea de Apel Timisoara a decis ca judecatoarea sa fie cercetata in libertate, cu interdictia de a parasi tara.

Tot in iunie, magistratul Florita Bolos a fost suspendata din functie de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii.

 


Cuvinte cheie: judecatoria ineu, suplimentarea personalului, magistrati, cercetati penal, judecator LUCIU MARIANA NICOLETA, judecator BOLOS FLORITA, judecator TRIPA AUREL STEFAN
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021