HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» ICCJ
24.01.2014 | Rodica BULIGA
Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ)
facebook   yahoo   printeaza    
Presedintele ICCJ: Raportul MCV evidentiaza ca s-a accelerat solutionarea dosarelor de coruptie la nivel inalt
Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), a declarat ca Raportul pe Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) a evidentiat accelerarea solutionarii dosarelor de coruptie la nivel inalt, adaugand ca Raportul Comisiei Europene a fost mai mult decat obiectiv si a prezentat evolutiile care au fost inregistrate la instanta suprema, in principal pe anul 2013.

 

"Au fost o serie de masuri concrete care au fost adoptate din punct de vedere organizatoric la nivelul instantei supreme. (...) Datele statistice au evidentiat, cel putin pentru anul 2013, centrul de greutate in ceea ce priveste solutionarea dosarelor de mare coruptie s-a mutat pe completul de cinci judecatori. In anul anterior, la sectia penala, fusesera solutionate 20 de cauze de coruptie la nivel inalt. Ulterior, toate aceste cauze au ajuns pe rolul completului de cinci judecatori. Putem spune ca toate au fost solutionate la nivelul anului 2013 de catre completul de cinci judecatori. Noi acum am trecut doar cu doua dosare. Nu avem nici la sectia penala, nici la completul de cinci judecatori dosare care sa fie inregistrate la instanta suprema anterior anului 2012", a afirmat seful ICCJ, potrivit Agerpres.

Mai mult, Livia Stanciu a amintit ca, la inceputul mandatului echipei de conducere din 2010, erau 42 de cauze de coruptie la nivel inalt, multe dintre ele inregistrate in 2005 si 2006. In plus, ea a dat asigurari ca judecarea acestor cauze va continua in acelasi ritm.

Nu in ultimul rand, presedintele ICCJ a adaugat ca se bucura foarte mult ca din raport rezulta cu claritate masurile concrete care au fost initiate pentru imbunatatirea unificarii jurisprudentei si a calitatii actului de justitie.

"Se mentioneaza, de asemenea, tot ca o chestiune mai mult decat pozitiva, faptul ca noi am accelerat publicarea hotararilor judecatoresti. (...) Am am avut publicate cu text integral peste 21.000 de hotarari judecatoresti intr-un singur an, (...) iar hotarari rezumate sunt peste 300 de astfel de hotarari judecatoresti", a mentionat Livia Stanciu. 

 


Cuvinte cheie: presedintele Iccj, raportul mcv, solutionarea dosarelor, iccj, livia stanciu, coruptie la nivel inalt
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2022 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2022