HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
04.02.2014 | Nicoleta CRISTEA
Magistratii vranceni raman sa solutioneze dosare la aceleasi unitati
facebook   yahoo   printeaza    
CSM a decis: Niciun magistrat nu pleaca din Vrancea!
Consiliul Superior al Magistraturii a respins doua cereri de transfer formulate de un procuror si un judecator din Vrancea. Cei doi magistrati au fost numiti in functii in aprilie 2011, ca urmare a promovarii examenului de admitere in magistratura din noiembrie 2010. Din acest motiv, CSM a decis ca, pentru a putea obtine transferul, procurorul Livia Moleanu si judecatorul Constantin Tautu mai au de asteptat pana in aprilie, data la care se implinesc trei ani de la numirea in functie.

 

Atat Sectia pentru procurori cat si cea pentru judecatori din cadrul CSM au decis respingerea solicitarilor de transfer venite din Vrancea. Procurorul Livia Moleanu facuse cerere de transfer de la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani la Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu- Severin, in timp ce judecatorul Constantin Tautu formulase o solicitare similara, de la Judecatoria Focsani la Judecatoria Botosani.

Ambele cereri au avut la baza motive de ordin personal, insa CSM a hotarat respingerea solicitarilor formulate de magistratii Moleanu si Tautu.In cazul acestuia din urma, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea cererii de transfer de la Judecatoria Focsani la Judecatoria Botosani intrucat s-a constatat ca "se afla sub interdictie potrivit dispozitiilor art. 33 alin. 14 din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Articolul mentionat stabileste interdictia magistratilor numiti in functie in conditiile art 33 alin 14 din Legea 303/2004 de a fi delegati, detasati sau transferati cel putin trei ani de la numirea in functie. De asemenea, in perioada aceasta nu pot promova la alte instante sau parchete.

Inainte de a fi admisi in magistratura, ambii magistrati au profesat in domeniul juridic. Procurorul Moleanu a fost consilier juridic in cadrul DGASPC Mehedinti, iar judecatorul Tautu a lucrat in cadrul IPJ Botosani. 

 


Cuvinte cheie: cereri transfer magistrati, procuror, csm, dgaspc mehedinti, ipj botosani, judecator Tautu Constantin, procuror Moleanu Livia
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019