HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
13.02.2014 | Rodica BULIGA
Dan Spanu, vicepresedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR)
facebook   yahoo   printeaza    
DNA ancheteaza concursurile de promovare in functii de conducere a unor judecatori
Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in rem intr-un dosar in care verifica modul in care s-au desfasurat, la nivel national, concursurile de promovare in functii sau in posturi de conducere a unor judecatori, dupa ce vicepresedintele AMR a depus plangere penala la CSM.

 

In acest dosar, judecatorii Costica Irizea si Dan Spanu, vicepresedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), au fost audiati in calitate de martori, marti si miercuri, de catre procurorii anticoruptie, scrie Mediafax.

Miercuri a fost audiat Spanu, caruia i s-a cerut sa relateze neregulile reclamate intr-o plangere a sa adresata Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) in 2013.

Magistratul a aratat, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca procurorii cerceteaza modul in care s-au desfasurat concursurile de anul trecut.

Vicepresedintele AMR a adaugat ca nu poate spune cu certitudine daca dosarul a fost deschis in urma plangerii sale sau daca este vorba despre o ancheta noua a procurorilor.

Totodata, judecatorul Dan Spanu a precizat ca in dosar nu ar fi vorba despre fapte de coruptie, ci doar de verificari preliminare, pentru a se constata daca acele concursuri s-au derulat in conditii normale si legale.

Potrivit sursei citate, magistratul a mai aratat ca, in urma mai multor sesizari primite de la judecatori din tara, a depus o plangere la CSM prin care sesiza nereguli privind unele subiecte de examen retrase la acel moment, precum si in legatura cu mai multe contestatii admise in cazul unor judecatori.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax ca in acest dosar ar fi vizati trei magistrati de la instante sau parchete din Craiova, fara a oferi alte detalii. Potrivit acelorasi surse, audierile vor continua in acest caz.

 


Cuvinte cheie: dna, concursurile de promovare, functii de conducere, judecatori, plangere penala, csm, asociatiei magistratilor din romania
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020