HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
06.03.2014 | Nicoleta CRISTEA
Se pregatesc schimbari la instantele vrancene
facebook   yahoo   printeaza    
Functia de presedinte al sectiei penale a Judecatoriei Focsani, in atentia CSM
Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua in discutie la urmatoarea sedinta o propunere de delegare pentru functia de presedinte al sectiei penale din cadrul judecatoriei Focsani. Pentru aceasta functie, vacanta din octombrie 2013, a fost propusa judecatoarea Mandica Badiu, cea care detine de altfel si in acest moment delegatia.

 

In cadrul ordinii de zi din 6 martie, sectia pentru judecatori a CSM va discuta propunerea de delegare in functia de presedinte al sectiei penale a Judecatoriei Focsani a magistratului Mandica Badiu. Judecatoarea conduce insa sectia penala si in prezent, tot cu delegatie. Potrivit referatului Directiei resurse umane si organizare, functia este vacanta din octombrie anul trecut.

"Propunerea de delegare este motivata de necesitatea asigurarii conducerii sectiei, in conditiile in care judecatorii din cadrul instantei nu si-au exprimat optiunea pentru ocuparea acestei functii, iar doamna judecator Mandica Badiu a ocupat functia de presedinte al acestei sectii timp de doua mandate”, se arata in referat. Propunerea este sustinuta atat de presedintele Curtii de Apel Galati cat si de conducerea Tribunalului Vrancea, fiind totodata avizata favorabil si de colegiul de conducere al judecatoriei.

Chiar daca vorbim de delegare si nu de ocupare a postului prin concurs, daca sectia pentru judecatori va admite propunerea, ulterior, judecatoarea Badiu va fi invitata la CSM in vederea sustinerii unui interviu.

In alta ordine de idei, la aceeasi data, dar in cadrul sedintei plenului CSM, se va lua in discutie o alta cerere care vizeaza un judecator vrancean. Este vorba despre solicitarea de eliberare din functie prin pensionare formulata de judecatoarea Aneta Bordea, din cadrul sectiei penale a Tribunalului Vrancea.

Magistratul solutioneaza dosare la aceasta instanta din mai 2001, de cand a obtinut prin concurs gradul profesional de tribunal. Din 1981 este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, iar de la obtinerea licentei si pana in 1991 a fost jurist. Timp de  inca doi ani a fost referent la Directia de Munca si Prestatii Sociale Vrancea, iar ulterior, pana in 2001, a fost judecator in cadrul Judecatoriei Focsani.

 


Cuvinte cheie: judecator, presedinte sectie penala, judecatoria focsani, tribunalul vrancea, csm, judecator BADIU MANDICA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020