HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
10.03.2014 | Rodica BULIGA
Sentinta pronuntata de Curtea de Apel Pitesti nu este insa definitiva
facebook   yahoo   printeaza    
Judecatorul Ion Milosioiu, condamnat la trei ani de inchisoare
Fostul presedinte al Tribunalului Dambovita, judecatorul Ion Milosioiu, trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie, a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Sentinta pronuntata de Curtea de Apel Pitesti nu este insa definitiva.

 

Conform deciziei publicate pe portalul instantelor de judecata, prin sentinta pronuntata instanta a dispus, de asemenea, luarea masurii controlului judiciar fata de fostul presedinte al Tribunalului Dambovita.

In acelasi dosar in care magistratul a fost condamnat, au mai primit pedepse cu inchisoarea alte patru persoane, acuzate tot de fapte de coruptie, respectiv trafic de influenta si cumparare de influenta, scrie Mediafax.

Astfel, George Banu a fost condamnat la un an si patru luni de inchisoare pentru trafic de influenta, Visan Eftmie a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru cumparare de influenta, Gheorghe Doican a primit un an si patru luni de inchisoare pentru cumparare de influenta, toti cei trei fiind, de asemenea, pusi sub control judiciar.

Un al cincilea inculpat in acest dosar, Robert Anghel, fratele lui Visan Eftimie, in prezent arestat intr-o alta cauza, a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru cumparare de influenta, la care s-au adaugat pedepse penale primite anterior, in final instanta dispunand executarea celei mai grele pedepse, de sase ani de detentie si patru ani interzicerea unor drepturi.

In vara anului 2013, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe magistratul Ion Milosioiu, la acea data presedinte al Tribunalului Dambovita, acuzandu-l de trafic de influenta.

Conform rechizitoriului intocmit de procurori, in noiembrie 2010, Milosioiu ar fi pretins suma de 6.000 de euro din care ar fi primit 12.500 de lei de la Anghel Robert si de la fratele acestuia, Visan Eftimie, prin intermediul lui George Banu si Gheorghe Doican.Banii ar fi fost primiti in conditiile in care magistratul a lasat sa se creada ca are influenta si poate sa intervina pe langa o colega de-a sa, judecatoare, pentru ca aceasta sa dispuna judecarea in libertate si o sentinta cu suspendare pentru Anghel Robert, arestat preventiv si trimis in judecata pentru inselaciune si recidivist.

Ion Milosioiu a fost singurul dintre inculpatii din acest dosar trimis in judecata in stare de libertate, el primind interdictia de a parasi tara, masura care, pe parcursul procesului, a incetat.

 


Cuvinte cheie: condamnat, trei ani de inchisoare, tribunalul dambovita, fostul presedinte, trafic de influenta, judecator MILOSIOIU ION
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020