HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
11.03.2014 | Nicoleta CRISTEA
Schimbari in conducerea Comitetului Electoral Permanent al CSM
facebook   yahoo   printeaza    
Judecatorul Dumbrava s-a retras din Comitetul Electoral Permanent
Alegerile CSM care bat la usa vestesc deja cateva impedimente. Aceasta dupa ce presedintele Comitetului Electoral Permanent, judecatorul Nicolae Horatius Dumbrava s-a retras din organism. La sfarsitul saptamanii trecute, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea acestuia atat din functia de presedinte, dar si din cea de membru.

 

Dupa ce, in urma cu doua luni, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit componenta Comitetului Electoral Permanent, presedintele s-a retras. Astfel, judecatorul Horatius Dumbrava nu numai ca nu va mai fi presedintele Comitetului, dar nu mai are nici calitatea de membru, potrivit propriei dorinte.

La aceeasi data, alti membri CSM desemnati pentru Comitetul Electoral Permanent au fost procurorul Florentina Gavadia - vicepresedinte, si judecatorul Mona-Lisa Neagoe, membru. Supleanti pe lista sunt, potrivit Hotararii Plenului CSM nr. 3 din 06 ianuarie 2014, judecatorul Marius Tudose Badea si procurorul Bogdan Gabor.

Hotararea numarul 3 a stabilit si data adunarilor generale, perioada de depunere a candidaturilor, calendarul pentru desfasurarea alegerilor, precum si emiterea anuntului pentru alegerea membrului CSM, reprezentant al tribunalelor, conform propunerilor Directiei legislatie documentare si contencios.

Acelasi plen care a luat act de retragerea judecatorului Dumbrava, a hotarat tot saptamana trecuta, pe 6 martie, si anularea adunarilor generale pentru desemnarea candidatilor, din data de 10 martie, a judecatorilor de la tribunalele din circumscriptia Curtii de Apel Alba Iulia, Bacau, Brasov, Constanta, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Suceava, Timisoara si Curtii Militare de Apel.

Aceasta masura a fost luata urmare a Notei Comitetului Electoral Permanent nr.14/CE/2014 referitoare la "anularea procedurii alegerilor la instantele unde nu au fost depuse candidaturi”.

Potrivit calendarului alegerilor pentru postul de membru CSM din partea tribunalelor, luni, 10 martie, a fost data primei adunari generale privind alegerile primare pentru desemnarea candidatilor. Pe 7 aprilie va avea loc intocmirea de catre Comitetul Electoral Permanent al CSM a proiectului listei cu judecatorii desemnati pentru a candida, iar pe 9 aprilie, dupa verificarea si validarea proiectului listei candidatilor, pe pagina de internet a CSM se va publica lista de candidati si convocarea adunarilor generale.

Ziua "Z” este 5 mai, data  la care se vor intruni adunarile generale pentru alegerea membrului CSM, urmand ca dupa indeplinirea tuturor procedurilor, pe  18 iunie sa se inainteze rezultatele catre Biroul Permanent al Senatului, in vederea validarii. 

 


Cuvinte cheie: retragere judecator horatius dumbrava, alegeri csm, comitet electoral permanent, plenul csm, procuror florentina gavadia, judecator mona-lisa neagoe, judecator marius tudose badea, procuror bogdan gabor
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019