HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
26.03.2014 | Avocatura.com
CSM stabileste pe 2 aprilie daca judecatoarea Irina Serbanut a incalcat Legea 303/2004
facebook   yahoo   printeaza    
Exclusiv! Judecatoarea vranceanca Serbanut, pe lista inspectiei judiciare. Magistratul este cercetat pentru ca a incalcat normele deontologice
Judecatoarea Irina Victoria Serbanut, din cadrul Judecatoriei Focsani, este pe lista magistratilor a caror conduita a facut obiectul unei sesizari din partea inspectiei judiciare. In urmatoarea sedinta a Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, Consiliul Superior al Magistraturii va analiza doua abateri semnalate de inspectia judiciara in ceea ce o priveste pe judecatoarea in cauza.

 

Pe 2 aprilie, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, va discuta sesizarea inspectiei judiciare in ceea ce o priveste pe judecatoarea Irina Victoria Serbanut. Aceasta este in atentia CSM pentru doua abateri disciplinare detaliate in Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Potrivit CSM, abaterile au legatura cu articolul 99, literele b si t, raportat la articolul 99 indice 1 teza a II-a.

Daca multe dintre sesizarile inspectiei judiciare au legatura cu litera b, a doua abatere e mai rar intalnita. Astfel, judecatoarea Serbanut s-ar fi abatut de la normele de conduita prin aceea ca si-a exercitat functia "cu rea-credinta sau grava neglijenta.

Potrivit literei b din articolul mentionat, abaterea disciplinara consta in "interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii, precum si imixtiunea in activitatea altui judecator sau procuror”. In teza a II-a a articolului 99 indice 1 se precizeaza ca "exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual.

 

Citeste mai departe pe Avocatura.com

Cuvinte cheie: judecator irina victoria serbanut, inspectia judiciara, csm, judecatoria focsani, judecatoria panciu, abatere disciplinara magistrati
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020