HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» Opinie
24.12.2013 | arpcc.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Reinstaurarea autoritatii parintesti comune este un drept al copilului / caz judecat la Cluj
Domnului / Doamnei presedinte a judecatoriei Cluj, Prin prezenta dorim sa ne exprimam cele mai sincere felicitari pentru modul profesionist in care a fost tratat dosarul 8921/211/2012 de catre judecatorii din cadrul instantei domnul George Barbura Turcu si doamna Maria Gabriela Mot.

 Am avut posibilitatea sa citim sentinta emisa in acest dosar si am fost placut impresionati de modul in care instanta a penetrat cazul si a inteles sa discearna interesul superior al unui copil cu parintii in tari diferite si in care parinti sunt intr-un conflict deschis. Consideram ca  in mod cat se poate de corect instanta a retinut faptul ca NU constituie motive temeinice pentru a refuza mamei (care anterior a pierdut exercitiul autoritatii parintesti pe vechiul cod al familiei) reinstaurarea autoritatii parintesti:

- faptul ca aceasta ar suferi de epilepsie,
- faptul ca aceasta locuieste in alt stat sau
- faptul ca intre parinti exista diferente de opinie / conflicte privitoare la modul in care copilul ar trebui sa fie crescut si educat.
Ne bucura sa observam ca sentinta emisa urmeaza atat litera cat si spiritul noilor prevederi introduse de codul civil si legea 257/2013 (la care ARPCC a fost co-autor).
 
Dorim sa va asiguram, atat pe dvs. cat si pe juratii care activeaza in cadrul judecatoriei Cluj de intreaga noastra consideratie.
 
Cu deosebita consideratie, 
Asociatia Romana pentru Custodia Comuna

Cuvinte cheie: custodie, judecator BARBURA TURCU GEORGE, judecator MOT MARIA GABRIELA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021