HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
27.06.2013 | editie.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Magistratii si procurorii din Oltenia, la testare
Ca in multe domenii de activitate din Romania, lucrurile nu sunt aranjate si va exista intotdeauna o urma de indoiala asupra lucrurilor facute. Sistemul judecatoresc din Romania nu face nota discordanta si, nu de putine ori, au existat indoieli cu privire la corectitudinea deciziei luate de un magistrat intr-un proces cu renume. Institutul National al Magistraturii, conform prevederilor legale, organizeaza concursul de ocupare a unui numar de 106 functii vacante de presedinte si vicepresedinte de la curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii.
In Oltenia, pe raza teritoriala a Curtii de Apel Craiova, exista sapte functii vacante, pana la 15 iulie 2013 inclusiv, in justitie: la Curtea de Apel Craiova sunt vacante functiile de presedinte si vicepresedinte, la Tribunalul Olt postul de vicepresedinte, la judecatoriile Corabia si Motru - postul de presedinte, iar la judecatoriile din Slatina si Targu Jiu - postul de vicepresedinte. In judetul Olt, Carmen Marinescu, care este judecator in cadrul Sectiei penale a Tribunalului Olt, a participat la concurs pentru functia de vicepresedinte al Tribunalului. Potrivit site-ului Tribunalului Olt, functia respectiva este ocupata, in prezent, de judecatorul Tudorel Slujitoru. In celelalte instante de pe raza teritoriala al Curtii de Apel Craiova au mai participat la concursuri urmatorii magistrati: pentru functia de presedinte al Curtii de Apel Craiova - Cotora Mihaela, pentru functia de presedinte al Judecatoriei Corabia - Lascu Elena, pentru functia de presedinte al Judecatoriei Motru - Badoiu Daniela, iar pentru functia de presedinte al Judecatoriei Targu Jiu - Popescu Lucian.
 
Curios este faptul ca doi magistrati si-au depus dosarele pentru a sustine concursul pe un post vacant, dar in ultimul moment nu s-au mai prezentat: Mitrache Andrei Cosmin si-a depus dosar pentru postul de vicepresedinte la Tribunalul Olt, iar Bajmatara Constantin pentru postul de presedinte la Judecatoria Motru. Dupa cum se poate observa, in Oltenia nu exista concurenta pe un post de conducere in justitie, existand locul si omul (omul potrivit la locul potrivit). Surprinzator este ca, pentru functiile de vicepresedinte al Curtii de Apel Craiova si al Judecatoriei Slatina, nu si-a depus dosar niciun judecator din instantele respective. Etapele concursului au fost sustinerea proiectului depus, testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane. 
 
Sustinerea proiectului depus s-a facut pe categorii de instante, astfel: vineri, 31 mai, la ora 15, pentru judecatorii, in speta Lascu Elena, Badoiu Daniela si Popescu Lucian, luni, 3 iunie, la ora 8, Marinescu Eugenia, si miercuri, 5 iunie, la ora 8, Cotora Mihaela. Notele au fost: Cotora Mihaela 9,71, Marinescu Eugenia 8,28, Lascu Elena 9,10, Badoiu Daniela 9,85 si Popescu Lucian 8,92. Punctajul la testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane a fost: Cotora Mihaela 9,60, Marinescu Eugenia 8,80, Lascu Elena 8,00, Badoiu Daniela 8,60 si Popescu Lucian 6,20. Mai mult Badoiu Daniela, Lascu Elena, Marinescu Eugenia si Cotora Mihaela, fiind nemultumite de nota data la corectare pentru intrebarea numarul 13, au facut contestatie, rezultatul fiindu-le favorabil.
 
Mediile finale au fost: Cotora Mihaela 9,655, Marinescu Eugenia 8,540, Lascu Elena 8,550, Badoiu Daniela 9,225 si Popescu Lucian 7,560.Cotora Mihaela si Lascu Elena sunt presedinte in exercitiu la instantele unde activeaza si unde au concurat, deci au probitate si experienta profesionala. Mai putin vizibili in perceptia publica, dar la fel de importanti sunt si procurorii. Si in acest domeniu, Institutul National al Magistraturii, conform prevederilor legale, organizeaza concursul de ocupare a unui numar de 99 de functii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim-procuror si prim-procuror adjunct de la parchetele de pe langa instante. Nefiind procurori la DNA, DIICOT etc., nu sunt atat de vizibili si importanti pentru opinia publica. 
 
Au promovat examenul: Dinculescu Claudiu - prim-procuror - Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj - 8,43, Nastasie Amalia - prim-procuror adjunct - Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj - 8,43, Cocos Felicia - prim-procuror adjunct - Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj - 8,20, Ilie Lavinia - prim-procuror adjunct - Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj - 8,18, Ciocan Gheorghe - prim-procuror - Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Tr. Severin - 8,47, Tomescu Loredana - prim-procuror adjunct - Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Tr. Severin - 8,06, Chelu Stefania - prim-procuror - Parchetul de pe langa Judecatoria Strehaia - 7,27, Croitoru Marcela - prim-procuror adjunct - Parchetul de pe langa Judecatoria Bailesti - 8,48, Surugiu Verginica - prim-procuror adjunct - Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova - 8,48, Costescu Constantin - prim-procuror - Parchetul de pe langa Judecatoria Motru - 7,93. Insa batalia cea mai importanta (organizatoric, profesional si… politic) se va desfasura in zilele de 9 si 10 septembrie a.c., pentru numiriea in functiile de conducere de la ICCJ. 
 
Sectia  pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul estimativ pentru procedura de ocupare a functiilor de conducere vacante de la Inalta Curte de Casatie si Justitie: 17 iulie - 19 august - perioada de depunere a candidaturilor, 22 august - se vor publica pe site proiectele de candidatura, 19 august - 4 septembrie - va avea loc verificarea, de  catre  Directia  resurse umane si organizare, a inscrisurilor depuse la dosarele de candidatura si  solicitarea completarii acestora, 4 si 6 septembrie - se va elabora nota Directiei resurse umane si se va organiza prezentarea candidaturilor si a documentelor  atasate in sustinerea acestora, 9 - 10 septembrie - va avea loc analizarea candidaturilor de catre Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al  Magistraturii  si formularea propunerilor de numire in functiile de  conducere vacante de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In  septembrie,  expira mandatul presedintelui ICCJ Livia Doina Stanciu si acela al vicepresedintelui Rodica Aida Popa, ambele  numite in functii, in urma cu trei ani, de presedintele Traian Basescu. 

Cuvinte cheie: oltenia, judecator COTORA MIHAELA ELISABETA, judecator MARINESCU EUGENIA CARMEN, judecator SLUJITORU TUDOREL, judecator LASCU ELENA, judecator BADOIU DANIELA CARMEN
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018