HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» Opinie
15.02.2012 | newsbv.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Prim-procurorul Nelu Carpen despre judecatoarea Elena Barbu, de la CA Brasov: "Judecatorul si-a facut datoria ... din punct de vedere politic!"
Curtea de Apel Brasov, prin judecatoarea Elena Barbu, a pronuntat saptamana trecuta solutia in dosarul de fond al prim-procurorului suspendat din functie, Nelu Carpen, de la PJ Buftea, a avocatului Adrian Zamfirachi si altii, pentru faptele de coruptie pentru care au fost trimisi in judecata de catre procurorul DNA, Viorel Cerbu.

 In urma acestei decizii, Nelu Carpen a fost condamnat la sase ani de inchisoare, cu executare, pe cand avocatul Adrian Zamfirachi la cinci ani cu executare, la care s-a adaugat si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a mai profesa pentru 5 ani, scrie Lumea Justitiei.

Totusi, in cazul celor condamnati solutia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs. Ambii condamnati vor declara recurs pentru ca se considera nedreptatiti prin pedepsele administrate, si de tratamentul discriminatoriu din timpul judecatii.
 
Mai mult, procurorul Nelu Carpen a elaborat o scrisoare deschisa, prin care isi exprima opiniile despre sentinta penala data de judecatoarea Elena Barbu, de la Curtea de Apel Brasov:
 
"Mascarada judiciara in care am fost tarat s-a incheiat prin pronuntarea unei hotarari de condamnare a mea. Este o hotarare gresita din acest punct de vedere, este data cu incalcarea dispozitiilor legale, in lipsa unor probe de vinovatie si pentru infractiuni care nu exista. […] Este o hotarare care bucura cativa nebuni, contribuie la Raportul favorabil pentru justitie si, probabil, aduce linistea judecatorului care a pronuntat-o si, eventual, avansarea sa. Este o hotarare care creeaza o aparenta de legalitate si temeinicie (prin pronuntarea si a unor solutii de achitare pentru cateva ”fapte”), profund nelegala si netemeinica pentru orice om cu bun simt,care citeste acest dosar.
 
Prin aceasta hotarare procesul de decredibilizare a mea este complet. […] In acest linsaj judiciar am fost urmarit ilegal un an de zile, au fost folositi instigatori sub acoperire insarcinati sa ofere bani care, poate, vor ajunge la mine, au fost tolerate, incurajate si determinate sa comita infractiuni persoane care se foloseau de numele meu, toate acestea fiind apreciate ca «probe» ce «dovedesc» vinovatia mea. Am aratat toate nelegalitatile comise impotriva mea, care indica nulitatea absoluta a tuturor actelor de urmarire penala, am adus argumente juridice solide care, insa, au fost inlaturate cu seninatate de judecatorul Barbu Elena prin sentinta pronuntata. […] Mi-au fost respinse toate probele solicitate, probe pertinente, concludente si utile solutionarii legale si temeinice a cauzei, probe care stabileau, odata-n plus, inexistenta faptelor retinute in sarcina mea. DNA a audiat peste 80 de martori impotriva mea, instanta a audiat cca. 40 din acestia, iar in favoarea mea au fost audiati 2 (doi) oameni! […] La 6 ani de temnita, cea mai mare pedeapsa aplicata vreodata unui magistrat, pentru ca, in mintea lor, astfel de solutii asigura o imagine buna asupra justitiei din Romania. In mod sigur, CEDO va sanctiona toate aceste nelegalitati, care rezulta din simpla lecturare a acestui dosar, lecturare care, sper totusi, ca va fi facuta de instanta suprema. O sa inchei parafrazandu-l pe «inculpatul» Nastase Adrian: «Judecatorul si-a facut datoria… din punct de vedere politic!»”, sunt cuvintele formulate de prim-procurorul Nelu Carpen.

Cuvinte cheie: judecator BARBU ELENA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021