HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
01.10.2011 | lideruldeopinie.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Magistrati promovati cu o... amanare
E bine stiut faptul ca la concurs se scot, totdeauna, posturile vacante. Numai ca, in sedinta din data de 27 septembrie, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis amanarea cererilor de a promova la instantele din tara a mai multor judecatori din cadrul instantelor din Constanta. Unul din motivele amanarii discutiilor pe tema promovarilor magistratilor de la Constanta l-a constituit lipsa posturilor vacante la instantele unde s-a solicitat transferul, cu toate ca toti magistratii constanteni au sustinut si promovat examenele care au avut loc in luna mai a acestui an.

Cine sunt judecatorii amanati?

Conform CSM, "Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat amanarea discutarii, ca urmare a lipsei posturilor vacante, cererilor de promovare la instantele superioare formulate de judecatori, prin valorificarea rezultatelor obtinute la concursul de promovare in functii de executie din data de 08 mai 2011”. In aceste conditii, printre judecatorii amanati de Plenul CSM se numara magistratii Corina Eugenia Jianu si Ciprian Coada, din cadrul Tribunalului Constanta, care au obtinut note peste 7 in cadrul concursului si care au cerut promovarea la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a V-a Comerciala si, respectiv, Curtea de Apel Craiova – Sectia penala si pentru cauze cu minori. Din aceleasi motive, pe lista de asteptare au mai fost pusi magistratii Ruxandra Grecu, Alina Elena Marin si Elisabeta Crihana, care cerusera promovarea la Tribunalul Bucuresti – Sectia I penala si, respectiv, la Tribunalul Constanta – Sectia comerciala si de contencios administrativ. Judecatorul Florina Izabela Cirstea, din cadrul Judecatoriei Medgidia, care solicita promovarea la Tribunalul Bucuresti – Sectia a V-a civila a fost si ea amanata de plenul CSM.

Ce spun judecatorii despre decizia CSM

Intrebata ce parere are despre amanarea discutiilor in plenul CSM legate de numirea pe functii a magistratilor constanteni, Stanescu Isabela-Alina, presedintele Judecatoriei Medgidia, a declarat ca "valorificarea posturilor scoase la concurs si ocupate de magistrati a fost amanata si datorita faptului ca dupa data de 1 octombrie Sectiile Comerciale din cadrul instantelor se vor desfiinta, ele devenind instante civile”. Presedintele Judecatoriei Medgidia a mai declarat si faptul ca "se vrea o privire de ansamblu a sistemului juridic care va avea o noua infatisare”."Judecatorul Florina Izabela Carstea de la instanta noastra (n.r. Judecatoria Medgidia) a aflat ca este propusa pentru amanare in lumina modificarilor fiecarei instante, cu toate ca a promovat concursul cu medie peste 7 la fel ca toti ceilalti”, a mai adaugat magistratul Stanescu Izabela.


Cuvinte cheie: csm, constanta, judecator CIRSTEA FLORINA IZABELA, judecator JIANU CORINA EUGENIA, judecator COADA CIPRIAN, judecator GRECU RUXANDRA, judecator MARIN ALINA ELENA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019