HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
12.07.2009 | cugetliber.ro
facebook   yahoo   printeaza    
"Avansari in rang" ale judecatorilor si procurorilor constanteni
In aceste zile, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat rezultatele concursului de promovare in functii de executie a judecatorilor si procurorilor. Data fiind "criza" pe care Justitia o resimte din cauza lipsei fortei de munca din ambele categorii mentionate, pe intreaga tara si in mod special la instantele constantene, prin acest concurs pot fi ocupate locurile ramase vacante, mai ales in urma pensionarii unui numar mare de judecatori.

Totodata, in urma acestor concursuri, se poate urmari gradul de pregatire al unor judecatori si procurori. De exemplu, la Curtea de Apel Constanta - sectia penala, trebuie ocupate trei posturi de judecator. Cei mai bine pregatiti se dovedesc a fi, potrivit rezultatelor, Daniel Dinu, de la Tribunalul Prahova, Dan Iulian Nastase, de la Tribunalul Brasov (ce au optat pentru Curtea de Apel Constanta) care au luat nota finala 9,20, dar si Cristina Marcu si Damian Marius Mitea, ambii judecatori la Tribunalul Constanta, care au luat, fiecare, nota 9,10. Pentru ca intre cei doi trebuie facuta o departajare, se pare ca aceea se va face pe baza vechimii in munca, iar la acest capitol judecatorul Cristina Marcu dispune de atuul necesar.

Pentru Sectia Civila de la Curtea de Apel Constanta cel mai bine pregatit se dovedeste a fi magistratul Gabriel Sandu Lefter, de la Tribunalul Constanta, care a luat nota 9,60. Exista insa si magistrati din judetul Constanta, care au luat note foarte mari, dar au ales sa ramana la instantele la care functioneaza, asa cum este cazul judecatoarei Steliana Gabriela Iancu - presedinta Judecatoriei Mangalia, ce a luat nota 9,90, ori al judecatorului Razvan Arcadiu Vitos, de la Tribunalul Tulcea, care a luat nota 9,75. Printre judecatorii constanteni care au dat concurs de promovare la instantele superioare se mai afla Teodor Viorel Gheorghe - Tribunalul Constanta, care a luat nota 8,75, Iulia Garofita Cosac Car-bune - Tribunalul Constanta, care a luat nota 8,55, Mihaela Cristina Mocanu - Tribunalul Constanta - 8,35, Ciprian Coada - Tribunalul Constanta - 8,25, Alexandru Petronel Iulian - Tribunalul Constanta - 8,00, Geta Cristina Ghernaja - Tribunalul Constanta - 8,00. Judecatoarea Beatrice Maris, de la Tribunalul Constanta, a luat nota 7,80, dar a ales sa ramana in continuare magistrat la Tribunalul Constanta, la fel si Elena Camelia Ciuca, cu nota 7,10. Magistratul Cornelia Dumitra, de la Tribunalul Constanta, a luat nota 6,65, iar judecatoarea Lavinia Magdalena Patras-Chioiu, de la Judecatoria Medgidia (care a cerut avansarea la Tribunalul Bucuresti), a luat nota 8,85. Note foarte bune au obtinut si cativa magistrati de la Judecatoria Constanta, care au solicitat avansarea, efectiva sau nu, la tribunal: Roxana Nicoleta Bacu - 9,65, Ionela Diana Faur - 9,50, Mihaela Lavinia Circiumaru - 9,15, Cristina Constantinescu - 9,15, Cristina Radu - 9,00.

Un procuror de la Mangalia a luat nota cea mai mare in ceea ce priveste rezultatele privind concursul de promovare a unor procurori, surpriza cea mai mare vine de la un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia, respectiv Octavia Daniela Toader, care a luat nota 9,75. Ea a ales sa ramana insa procuror in cadrul Parchetului din Mangalia si nu sa lucreze, in mod efectiv, la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta. Printre procurorii merituosi se mai afla Mihaela Elena Mergeane, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, care a promovat concursul cu nota 9,40, Liviu Ticovschi, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Babadag, tot cu 9,40. Enumeram in continuare si ceilalti procurori constanteni care au participat la concurs: Carmen Ecaterina Tanase, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta - 8,75, Constantin Micu - Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta - 8,50, Mioara Fried - Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta - 7,85, Zarafina Puiu - Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta (adjunc-tul primului procuror) - 7,20, Codruta Diana Draguselea - Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta - 9,70, Corneliu Cristian Bordeianu - Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta - 9,45, Florentina Diana Ilicea - Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta - 8,80, Camelia Madalina Hira - Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta - 8,35, Valentina Martin - Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta - 8,00. Precizam ca anumite modificari ale notelor pot aparea in urma contestatiilor, care inca nu au fost rezolvate. In baza locurilor existente vacante si a notelor obtinute de procurori ori judecatori cel putin o parte din deficitul de personal exis-tent la nivelul instantelor parchetelor constantene poate fi rezolvat.


Cuvinte cheie: avansari, constanta, judecator CIUCA CAMELIA ELENA, judecator DINU DANIEL, judecator NASTASE DAN IULIAN, judecator MARCU ELENI CRISTINA, judecator MITEA DAMIAN MARIUS
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019