HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
05.02.2009 | ziarulancheta.ro
facebook   yahoo   printeaza    
CSM nu recunoaste gradele de inalti judecatori pentru 15 magistrati din Arges
Scandalul stabilirii gradelor in justitia romaneasca intarata din ce in ce mai multi magistrati din Arges. Exista nu mai putin de 15 judecatori care au cerut CSM-ului sa le fie recunoscute gradele de inalti magistrati, pe considerentele legale ale vechimii in munca. Acestia si-au manifestat revolta vizavi de faptul ca procurorii din cadrul DIICOT sau DNA pot obtine cele mai inalte grade, si anume cele de Inalta Curte, doar pe baza promovarii unui interviu.

Motivul refuzului: nu s-au vacantat posturile

In ultima sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii, 15 magistrati argeseni au so­li­ci­tat recunoasterea unui grad su­perior fata de instanta in care activeaza. Presedintele Ju­decatoriei Curtea de Arges,  Mihaela Ungureanu, pre­se­din­­tele Judecatoriei Cam­pulung, Tudor Avram, si alti 13 colegi de breasla din cadrul celor doua instante (Ion Otelea, Ana Ganea, Teodora Tache, Otilia Visoiu, Georgeta Olteanu, Maria Gheorghe, Gabriela Berechet-Comanescu, Sanda Diaconescu, Violeta Nicolescu, Alina Austrianu, Georgeta Roibu, Gabriela Pahontu si Ion Tomoiu) au solici­tat recunoasterea gra­du­lui pro­fesional de judecator de tri­bunal, respectiv de Curte de Apel, dupa ce si-au trecut in revista anii de experienta. Pentru a-si sustine solicitarea, grupa­rea celor 15 a mentionat atat faptul ca magistratii indeplinesc criteriul de vechime, prezentand insa si alte argumente, printre care acela ca sunt discriminati fata de pro­cu­rorii care au fost numiti in ca­drul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Jus­titie, fara a sustine vreun concurs, in comparatie cu ei, care sunt obligati sa promoveze examene grele pentru obtinerea unui grad superior. CSM a respins solicitarea celor 15 judecatori argeseni, motivand ca o asemenea avansare se face doar in momentul in care sunt scoase posturi vacante la concurs, iar judecatorii sunt declarati promovati. 
Dupa cum ne-a declarat presedintele Judecatoriei Cur­te­a de Arges, magistratul Mi­haela Ungureanu, aceasta recunoastere nu ar fi insemnat neaparat mutarea la alta instanta, ci doar cresterea in grad. Avansarea ar fi adus cu sine si mai multi bani la venitul lunar.


Cuvinte cheie: csm, arges, judecator DIACONESCU SANDA, judecator Ungureanu Mihaela, judecator TUDOR AVRAM, judecator TACHE ELEONORA, judecator VISOIU OTILIA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019