HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» ICCJ
30.01.2009 | ziare.com
facebook   yahoo   printeaza    
Trei judecatori, promovati la ICCJ
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a promovat a Inalta Curte de Casatie si Justitie doi judecatori la Sectia Civila si unul la contencios administrativ si fiscal in urma unui concurs.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a promovat la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia civila si de proprietate intelectuala pe Andreia Liana Constanda, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, precum si pe Maria David, judecator la Curtea de Apel Ploiesti, presedintele Sectiei civile si pentru cauze cu minori si de familie.

De asemenea, a fost promovata la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal Elena Cantar, judecator la Curtea de Apel Craiova, presedintele Sectiei de contencios administrativ si fiscal", informeaza CSM intr-un comunicat de presa.

Pentru cele doua posturi vacante de la Sectia civila si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie au candidat opt judecatori iar pentru postul de judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal au candidat sase judecatori.

Potrivit dispozitiilor art. 52 din Legea nr. 303/2004, republicata, modificata si completata, promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie se face de catre Consiliul Superior al Magistraturii, dintre persoanele care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au obtinut calificativul foarte bine la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar, s-au remarcat in activitatea profesionala, au o vechime in functia de judecator sau procuror de cel putin 12 ani.

Conditia de a fi indeplinit numai functia de judecator in ultimii 2 ani la tribunale sau curti de apel a fost declarata neconstitutionala prin Decizia nr. 866/28.11.2006 a Curtii Constitutionale, astfel incat si indeplinirea functiei de procuror, in aceleasi conditii, da dreptul magistratului sa candideze pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Nu pot fi promovati in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie judecatorii care au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea ori judecatorii care au un interes personal, ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege.

Judecatorii sunt obligati sa dea o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici nu au colaborat cu acestea, precum si o declaratie de interese care se actualizeaza anual sau in termen de 15 zile de la aparitia unei schimbari sau de la data la care judecatorul a luat cunostinta despre aceasta", se mai arata in comunicat. 


Cuvinte cheie: csm, judecator CONSTANDA ANDREIA LIANA, judecator DAVID MARIA, judecator CANTAR ELENA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2022 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2022