HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
07.07.2014 | juridice.ro
facebook   yahoo   printeaza    
interviu CSM Georgiana Corina CORBU
Asa cum informam joi, 8 octombrie 2009, Plenul CSM a selectat 7 inspectori pentru Inspectia Judiciara. Interviurile s-au purtat in prezenta jud. Mihaela Tropcea, inspector sef. Interviuri judecatori:

Georgiana Corina CORBU, Tribunalul Bucuresti

Virgil Andreies: Candidati pentru un post in cadrul Inspectiei Judiciare pentru judecatori. O prezentare a traseului dumneavoastra profesional.

Georgiana Corina Corbu: Ma numesc Georgiana Corina Corbu, am intrat in magistratura in 1996, mi-am desfasurat activitatea la Judecatoria Ploiesti, apoi la Judecatoria sectorului 6, in prezent la Tribunalul Bucuresti.

Virgil Andreies: Procedura de organizare si de efectuare a unui control de fond la o instanta.

Georgiana Corina Corbu: Controlul de fond se dispune fie de Plen, fie de una din Sectii, dupa adoptarea hotararii in care se mentioneaza instanta si obiectivele pe care trebuie sa le indeplineasca Inspectia Judiciara, seful Inspectiei Judiciare desemneaza echipa de control, se stabileste numarul de inspectori, se anunta controlul anterior deplasarii, se strang date referitoare la instanta pentru depistarea elementelor care necesita atentie deosebita, se pot solicita date de la conducerea instantei, se consulta datele privind activitatea de control anterioara, se elaboreaza un plan de lucru care se comunica instantei. Apoi se deplaseaza echipa, sunt prezentati inspectorii, daca sunt mai multe instante care se controleaza se vor prezenta la curtea de apel respective, incepe controlul propriu-zis prin stabilirea programului. Este o limita in activitatea de control, nu trebuie sa fie perturbata activitatea instantei.

Virgil Andreies: Si?

Georgiana Corina Corbu: Trebuie sa se respecte doua principii: principiul autoritatii de lucru judecat si nu trebuie sa se puna in discutie solutiile pronuntate.

Virgil Andreies: Sunteti intr-un control la Curtea de Apel Oradea si constatati ca presedintele instantei, domnul Groza de fata, a incalcat normele repartizarii aleatorie. Cum procedati?

Georgiana Corina Corbu: Fac verificarile respective, hotarasc in functie de consecintele faptelor.

Virgil Andreies: Faceti verificari sub aspect disciplinar?

Georgiana Corina Corbu: Nu. Nu ati spus daca constat aceasta intr-un control.

Virgil Andreies: Am spus ca sunteti intr-un control. Intrebarea era cum procedati?

Georgiana Corina Corbu: Cuprind constatarea chiar daca nu erau in obiective si, in functie de cum apreciez, sesizez Comisia de disciplina.

Virgil Andreies: Direct?

Georgiana Corina Corbu: Inaintez raportul CSM. Sesizez Comisia de disciplina.

Virgil Andreies: Ce se intampla in continuare? Cine aproba pentru un membru CSM?

Georgiana Corina Corbu: Procedura e aceeasi.

Virgil Andreies: Avem un element nou.

Georgiana Corina Corbu: Plenul dispune.

Virgil Andreies: As vrea sa imi spuneti ce vreificati cand sunteti trimisa in teritoriu privind managementul instantei.

Georgiana Corina Corbu: Urmeaza sa verific efectele managementului a judecatorilor care detin functii de conducere. Urmeaza sa verific cele 4 criterii: organizarea eficienta a instantelor, comunicarea, aptitudinea managementului, asumarea responsabilitatii.


Cuvinte cheie: csm, numiri, judecator CORBU GEORGIANA CORINA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019