HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
07.01.2007 | ziare.com
facebook   yahoo   printeaza    
Adina Cosma - noul vicepresedinte al Tribunalului Sibiu
Concursul national pentru ocuparea functiilor de conducere la Judecatorii si Tribunale a fost organizat de Consiliul Superior al Magistraturii si s-a desfasurat in perioada 21 octombrie-19 noiembrie 2006. Pentru postul de vicepresedinte al Tribunalului Sibiu au candidat judecatorii Maria Opris-Sectia Comerciala a Tribunalului Sibiu, Adina Cosma-sef Sectia IV Civila a Tribunalului Bucuresti si Marioara Tichindelean-Sectia Civila a Tribunalului Sibiu.

Adina Cosma a fost desemnata castigatoarea concursului pentru acest post cu media generala 8,47, cea mai mare medie pe tara la judecatori.

Ea este originara din Medias, unde traiesc atat parintii, cat si socrii ei. S-a nascut la 17 iulie 1974. A urmat scoala primara si Liceul "St. Ludwig Roth" din municipiul de pe Tarnava Adina Cosma este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca, promotia 1996. Este casatorita cu Cosmin Virgil Cosma, originar si el din Medias, de profesie arhitect. Dupa terminarea facultatii, a practicat avocatura in cadrul Baroului Sibiu (1997-1999). in anul 1999, reuseste la concursul pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii - Sectia Judecatori.

In anul 2000, este repartizata ca judecator stagiar la Judecatoria sectorului IV Bucuresti, iar in anul 2004 este promovata ca judecator la Sectia IV Civila a Tribunalului Bucuresti. Din anul 2005 pana in decembrie 2006 a detinut functia de sef al acestei importante sectii a Tribunalului Bucuresti. Tot in acest interval, Adina Cosma a facut parte din Comisia pentru acordarea cetateniei romane de pe langa Ministerul Justitiei. Prin Hotararea 423/7 decembrie 2006 a sectiei pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, Adina Cosma este numita in functia de vicepresedinte al Tribunalului Sibiu, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, pe o perioada de 3 ani.

La inceput de mandat, vicepresedintele Tribunalului Sibiu, judecator Adina Cosma, a declarat in exclusivitate pentru Tribuna: "Sper ca experienta profesionala castigata la Tribunalul Bucuresti, care a fost o instanta pilot pentru toate programele de reforma a sistemului judiciar romanesc, sa-mi fie utila in activitatea pe care o desfasor la Tribunalul Sibiu, una din cele mai apreciate instante de acest rang din tara".


Cuvinte cheie: promovari, , judecator COSMA ADINA, judecator TICHINDELEAN MARIOARA, judecator OPRIS MARIA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018