HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
25.02.2011 | gorj-domino.com
facebook   yahoo   printeaza    
Gherghina a prestat trei saptamani la Turceni, pentru un miliard de lei vechi
Complexul Energetic Turceni a platit, anul trecut, cu peste 900 de milioane de lei vechi o casa de avocatura din Bucuresti, pentru aproximativ 100 de ore de prestatie. Potrivit unei fise inaintate unitatii energetice, Casa de Avocatura Gherghina si Asociatii a asigurat asistenta juridica pentru incheierea contractului de modernizare a grupurilor 3 si 6. Pretul a fost pe masura investitiei, pentru ca din acea fisa reiese ca si Gherghina si Asociatii practica niste tarife "usturatoare": 700 de lei/ora. Interesant este insa ca, spre deosebire de celelalte colaborari cu casele de avocatura, contractul cu Gherghina a fost incheiat prin incredintare directa, iar asistenta juridica pentru contractul de modernizare este doar una dintre prestatiile acesteia pentru Complexul Turceni.

Casele de avocatura, mai mult sau mai putin obscure de la nivelul tarii, au casunat pe unitatile energetice din Oltenia, in ultimii ani. Pana in prezent, vreo 3 s-au perindat pe la complexurile energetice Turceni, Rovinari, Craiova sau SNLO, fie pentru a asigura asistenta juridica la infiintarea companiei Electra, fie pentru a presta acelasi tip de servicii la semnarea unor contracte de finantare sau modernizare. Ultimul caz face referire la contractul de modernizare a celor doua grupuri de la Complexul Energetic Turceni, respectiv grupurile Nr.3 si Nr.6.
Potrivit unei fise de prestatii, inaintata de Casa de Avocatura "Gherghina si Asociatii”, valoarea serviciilor se ridica la peste 900 de milioane de lei vechi. Acelasi document reliefeaza ca unitatea energetica de la Turceni a platit fix 700 de lei pentru fiecare ora in care avocatii trimisi de "Gherghina si Asociatii” au asigurat asistenta juridica. Cel putin din anumite puncte de vedere, Complexul Turceni sta mai bine decat celelalte unitati, care au platit sume colosale unor case de avocatura. Mai exact, avocatii nu au stat cu mainile in san cate o ora sau chiar mai putin, prin birourile de la minister. Fisa de prestatii arata ca persoanele desemnate sa ofere asistenta juridica au participat la sedinte chiar si de 7-8 ore, intr-o singura zi, justificand, poate, o mica parte din tariful exorbitant.

Casa de avocatura cu "pile” la Curtea de Apel Bucuresti si CSM

Casa de avocatura "Gherghina si Asociatii” nu este o necunoscuta a mediului de afaceri de acest gen din Capitala. Aceasta este renumita pentru tarifele exorbitante pe care le presteaza si pentru licitatia de acum doi ani organizata de Minisetul Mediului, la care a participat. Cu toate ca una din firmele concurente avea un tarif de "doar” 95 de euro/ora, "Gherghina si Asociatii” a licitat cu 150 de euro/ora. Surprinzator, pare sa fi fost printre favoritele Ministerului.
Pe de alta parte, ar fi de remarcat ca aceasta casa de avocatura are relatii la Curtea de Apel Bucuresti, dar si la Consiliul Suprem al Magistraturii. Asta pentru ca Alina Cotorogea, sotia unuia din avocatii Casei, Catalin Cotorogea, care a si asigurat asistenta juridica la Turceni, este judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti, detasata la Consiliul Suprem al Magistaturii, potrivit unei declaratii postate pe site-ul ultimei institutii, in decembrie 2010.

9.000 de lei, pentru 10 ore, platite unei avocate de la Casa Nemoianu

Reamintim ca Turceniul a mai platit si aproape 100 de milioane de lei vechi unei alte case de avocatura, pentru a-i fi asigurata asistenta juridica pentru infiintarea companiei Electra. Astfel, in data de 10 noiembrie, anul trecut, Casa Nemoianu a emis factura 06080704, in valoare de 9.368,77 lei RON, fara TVA, reprezentand contravaloarea serviciilor de asistenta juridica, prestata in perioada 25 august-15 octombrie 2010. La prima vedere, aproape 100 de milioane de lei vechi, pentru 20 de zile de prestatie nu pare chiar asa mult. Insa, in raportul de activitate atasat facturii, se poate observa ca avocatele desemnate, respectiv Oana Caminof si Alina Mihaila, au lucrat, efectiv, doar 10 ore (!). De precizat ca la SNLO s-a intamplat acelasi lucru, desi situatiile celor doua companii, in contextul constituirii Companiei Electra, trebuiau sa fie cat de cat diferite. Astfel tot pentru acelasi numar de ore, 10,7, Casa Nemoianu a emis, tot in 10 noiembrie, factura 08060706, cu valoare identica celei emise catre CE Turceni, adica 9.368,77 lei, fara TVA.
Justificarea companiilor care au angajat case de avocatura a fost aceea ca salariatii de la Juridic nu sunt competenti sa sustina cauze de asemenea amploare.

 


Cuvinte cheie: combinat, turceni, judecator Cotorogea Ionela Alina
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020