HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
17.07.2014 | curier.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Te apara fiul, te acuza sotul, iar sotia te judeca Astazi, Curtea de Apel Pitesti si Tribunalul Specializat Arges, miine, Tribunalul Arges
Ca in orice alt domeniu, si in justitia din Arges, exista multe ramificatii de rudenie intre angajati. Pentru a servi intereselor cetateanului, magistratii au obligatia de a nu judeca dosare in care sint implicate persoane din aceeasi familie sau rude prin alianta, ori au fost solutionate, intr-o anumita faza a procesului de catre acestea. Cum repartitia dosarelor pe rolul instantelor se face in mod aleatoriu, este posibil ca la unele cauze sa intervina conflictul de interese. Pentru a elimina orice suspiciune cu privire la corectitudinea cu care este finalizata actiunea, trebuie recuzati judecatorii incompatibili. De aceea, este bine de stiut cine cu cine se inrudeste in instantele din Arges!

Datele prezentate de ziarul nostru sint publice, fiind extrase chiar din declaratiile pe proprie raspundere date de magistrati in conformitate cu articolul 5, alin. 3, din Legea 303/2005, privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, ca sotul, rudele sau afinii, pina la gradul IV inclusiv, exercita func­tii sau desfasoara activitate juridica ori activitati de investigare sau cercetare penala. 

Nicoleta Simona Pastin, judecator la Curtea de Apel Pitesti, a scris in declaratie ca sotul ei, Eugen Liviu Pastin, lucreaza ca agent de politie la Politia Municipiului Pitesti, cumnatul Gheorghe Manole lucreaza tot ca agent la Politia Cimpulung, verisoara sa primara, Ana Maria Hepenet, este angajata la Primaria Pitesti, consilier juridic. Mai are o nepoata avocata in Baroul Arges, Ana Maria Vlad fiindu-i nepoata dupa sora, in timp ce cumnata sa, Carmen Pastin, este de profesie consilier juridic Corina Pincu Ifrim, judecator la Curtea de Apel Pitesti, are o verisoara, Izabela Voica, avocat in Baroul Buzau si o alta, Tara Morena Chivu, consilier juridic la Ardaf Bucuresti. Judecatoarea Laura Ionita, de la Curtea de Apel Pitesti, a specificat in declaratia sa ca sotul, Ionel Cristian Ionita, este judecator detasat la Consiliul Superior al Magistraturii. Mai are doua verisoare care lucreaza in domeniu, respectiv pe Lavinia Dascalu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, si pe Madalina Grecu, avocat la Baroul Vilcea.

Gheorghe Diaconu, presedintele Curtii de Apel Pitesti, are cinci rude care au legatura cu profesia sa. Fiica domniei sale, Raluca Elena Simonescu Diaconu, este judecator in cadrul Sectiei Penale de la Curtea de Apel Pitesti. Ginerele sau, adica sotul doamnei judecator, este Nicolae Simonescu Diaconu, notar public. Gheorghe Diaconu mai are o nepoata, pe Mihaela Popaiacu, judecator la Tribunalul Specializat Arges, si un nepot, Marius Popaiacu, avocat in Baroul Olt. Cumnatul presedintelui Diaconu este expertul Mihai Vintila, de la Biroul de Expertize de pe linga Tribunalul Arges.
 
Vicepresedintele Curtii de Apel Pitesti, judecatorul Doru Mercan, are o fiica ce i-a urmat cariera. Lavinia Mercan este judecator in cadrul Judecatoriei Pitesti, insa anul trecut a fost detasata pe o perioada de 3 ani ca agent guvernamental in cadrul Ministerului Afacerilor Externe - Directia Agent Guvernamental.
Judecatoarea Ioana Mirita are fiul, Cosmin Valerius Griga, avocat la Baroul Bucuresti.
Constantina Dutescu, judecator la Curtea de Apel Pitesti, are fiica avocat lichidator judiciar la Baroul Arges, in persoana Mariei Cristina Letu. Are un nepot, Daniel Cosmin Dumitru, mai exact fiul fratelui, avocat la Baroul Arges, in timp ce Cristina Mindra, verisoara doamnei judecator, este grefier la Curtea de Apel Pitesti. Jeana Dumitrache, judecator la Curtea de Apel Pitesti, a trecut-o in declaratie pe cumnata sa, sora sotului, Mirela Babalic Dumitrache, judecator la Tribunalul Arges.
Sotul judecatoarei Florinita Ciorascu, din cadrul Curtii de Apel Pitesti, este Constantin Nicolae Ciorascu, avocat in cadrul Baroului Vilcea.
Ana Maria Coculescu, judecator la Curtea de Apel Pitesti, are, de asemenea, rude in justitie. Alexandru Coculescu, sotul doamnei judecator, lucreaza ca procuror la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Pitesti, in timp ce soacra magistratei, Maria Coculescu, are profesia de avocat in Baroul Arges.

Veronica Badescu, judecator in cadrul Curtii de Apel Pitesti, care la un moment dat fusese exclusa din magistratura printr-o hotarire a Consiliului Superior al Magistraturii, ulterior obtinind suspendarea pe o perioada de 6 luni, face parte dintre putinii magistrati care nu au rude apropiate in justitie. In declaratia sa, a trecut un var de gradul I, Nicolae Ionut Badescu, referent de specialitate la Cancelaria Bancii Nationale Romane.


Cuvinte cheie: argesjudecator DUMITRACHE JEANA, judecator PASTIN NICOLETA SIMONA, judecator PINCU IFRIM CORINA, avocat Timis Izabela, judecator IONITA LAURA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019