HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
06.02.2013 | bihon.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Unele judecatoare urca, altele coboara
CSM a validat doua magistrate in conducerea Judecatoriei Oradea si a revocat-o pe sefa Judecatoriei Salonta.

Consiliul Superior al Magistraturii – CSM a decis marti delegarea doamnei judecator Florentina Iavorschi in functia de vicepresedinte al Judecatoriei Oradea respectiv a doamnei judecator Laura Gligor in functia de presedinte al Sectiei civile a Judecatoriei Oradea. Delegarile sunt valabile pana la ocuparea functiei, prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.
Functia de "vice” la Judecatoria Oradea a fost asigurata de judecatorul Cristi Danilet pana la alegerea sa in conducerea CSM, iar din iulie 2011 vicepresedintia judecatoriei oradene a fost preluata de judecatoarea Domocos Carmen Adriana, sotia decanului Baroului de Avocati Bihor – Domocos Cristian. Mai notam ca Florentina Iavorschi a fost aleasa in decembrie 2012, prin hotararea Adunarii Generale a judecatorilor din cadrul Judecatoriei Oradea, ca membru al Colegiului de Conducere al acestei instante.

"Buna reputatie”
Tot ieri, Sectia pentru judecatori a CSM a constatat indeplinita "conditia de buna reputatie de catre doamna Gales Maria, judecator la Curtea de Apel (CA) Oradea”. Aceasta in contextul in care CSM a avut ieri in vedere Nota Inspectiei Judiciare nr. 3456/IJ/2568/DIJ/2012 privind rezultatul verificarilor efectuate in legatura cu indeplinirea conditiilor de buna reputatie de catre judecatoarea Gales Maria.
Reamintim ca judecatoarea CA Oradea a fost subiectul unor articole de presa bazate pe sentinte ale Curtii de Apel Bucuresti si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind statutul doamnei Maria Gales de fost informator al Securitatii dinainte de ’89. Ori in declaratia pe proprie raspundere data pentru intrarea in magistratura, dna Maria Gales a semnat ca nu a colaborat cu fosta Politie Politica.

Revocare la Salonta
La solicitarea noastra, purtatorul de cuvant al CSM ne-a localizat pe site-ul www.csm1909.ro si decizia adoptata pe 29 ianuarie privind-o pe judecatoarea Corina Bratu. Astfel, pe site-ul CSM se arata ca Sectia pentru judecatori a hotarat revocarea doamnei judecator Bratu Corina din functia de presedinte al Judecatoriei Salonta, intrucat a fost sanctionata disciplinar prin Hotararea nr. 11J/19.09.2012 a Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara. Decizia CSM a fost transmisa conducerii Curtii de Apel Oradea in vederea luarii masurilor corespunzatoare.


Cuvinte cheie: promovari, numiri, csm, judecator GLIGOR LAURA, judecator IAVORSCHI FLORENTINA, judecator GALES MARIA, judecator BRATU CORINA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019