HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» Ştiri
facebook   yahoo   printeaza    
Rovinieta sufoca instantele !
Daca ati incasat recent o amenda, va recomandam sa va inarmati cu rabdare - cel mai devreme ati putea ajunge la judecata in noiembrie 2013!

Rovinieta aglomereaza si anul acesta Instantele. Mai bine de jumatate din cauzele inregistrate la inceputul acestui an la Judecatoria Buzau sint pentru anularea amenzilor trimise de Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi pentru lipsa rovinietei. Daca ati patit-o recent, va recomandam sa va inarmati cu rabdare - cel mai devreme ati putea ajunge la judecata in noiembrie 2013! Camerele video de la Podul Maracineni au facut victime cu miile printre soferii care au circulat fara rovinieta. Cei mai multi buzoieni sanctionati locuiesc pe raza comunei Maracineni, si parcurg in fiecare zi doar citiva metri pe drumul european, cit traverseaza riul Buzau, pe pod. Pina si firmele de transport calatori din municipiu, ale caror autobuze si maxi-taxi circula pe traseele din oras au facut colectii impresionante de amenzi. Asta, pentru ca la fiecare cursa incheiata la marginea orasului, mijloacele de transport intorc sub podul de la Maracineni si sint inregistrate de camerele de luat vederi.
Mii de dosare, si anul trecut
Cei care se considera amendati pe nedrept nu au stat cu miinile in sin. Numai anul trecut mii de dosare au ajuns pe mesele judecatorilor, iar 2012 a inceput tot cu plingeri pentru rovinieta. Din cele peste doua mii de cauze inregistrate de la inceputul anului, mai bine de jumatate sint ale soferilor care se considera nedreptatiti. "Din 2.100 de dosare noi deschise la inceputul anului 2012, peste 1.200 sint plingeri impotriva proceselor-verbale de contraventie privind lipsa rovinietei", a declarat Leontin Dragulescu, judecator la Judecatoria Buzau.
60 de plingeri judecate la fiecare sedinta
Este o situatie fara precedent la Instanta care si asa functioneaza la limita de avarie. Cei 20 de judecatori si-au impartit dosarele in asa fel, incit la fiecare sedinta sa judece si cite 60 de plingeri referitoare la rovinieta. Chiar si asa s-a ajuns la situatia in care o cerere inregistrata astazi sa primeasca termen in noiembrie 2013! Din fericire, cele mai multe plingeri contraventionale pentru rovinieta se rezolva la prima infatisare. Dar, intre timp, continua sa ploua cu amenzi. Transportatorii s-au adresat Justitiei ca sa mute camerele dincolo de Podul de la Maracineni, pe Soseaua Europeana. La Curtea de Apel Ploiesti va incepe peste citeva saptamini procesul impotriva Companiei de Drumuri care ar putea veni cu solutia schimbarii amplasamentului camerelor video.


Cuvinte cheie: judecator DRAGULESCU LEONTIN
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2018 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2018