HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
06.09.2010 | bihon.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Aspirantii la magistratura, decimati
Un singur bihorean se numara printre cei 72 de candidati trecuti de testul grila, din 3.200 de inscrisi.

Doar 72 de candidati din cei 3.200 de inscrisi au reusit sa treaca de proba eliminatorie a admiterii la Institutul National de Magistratura (INM). Printre ei se afla un singur candidat bihorean, Ramona Cristina Filip, care a raspuns corect la 73 de intrebari in conditiile in care la testul grila eliminatoriu trebuie minim 70 de raspunsuri corecte. Cel mai bun punctaj, 85 de raspunsuri corecte, l-au obtinut Andrei Iugan (Bacau) si Marius Valcu (Teleorman). Sapte candidati bihoreni au avut punctaje apropiate de pragul de promovare: Carmen Ioana Chertes (67 p), Delia Lucian (66 p), Alexandru Robert Bogdandi (65 p), Ciprian Hambaras (65 p), Iulian Alexandru Stoia (65 p), Rada Ioan Alba (63 p) si Ioana Alexandra Ceausu (60 p). La capatul opus s-au aflat Lucian Boros (17 p), Viorica Anica Pascalau (20 p) si Razvan Romulus Chebeleu (20 p).

Subiecte dificile
Rezultatul testului grila sustinut pe 26 august a fost dat publicitatii miercuri, inclusiv pe site-ul INM.
Cei prezenti la examen spun ca in niciun an nu s-au dat subiecte atat de dificile, formulari neclare si "intortocheate”. Mai mult, se pare ca unele intrebari au avut la baza jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, material care nu a fost indicat in bibliografia studiata de candidati.
Examenul de admitere la INM este constituit dintr-o proba eliminatorie de tip grila, un test de rationament logic si un interviu, candidatii spunand ca grila este piatra de incercare a examenului. Mai exact un test de 100 de intrebari din drept penal, drept civil, procedura penala si procedura civila, la care candidatii trebuie sa dea cel putin 70 de raspunsuri corecte, pentru a putea trece la probele urmatoare.
Absolventii de drept care trec de examenul de admitere in magistratura trebuie sa urmeze apoi doi ani de cursuri INM pentru a putea profesa apoi ca procuror sau judecator. In 2009, de proba eliminatorie la admiterea INM au trecut aproape 250 de candidati, iar in 2008 aproape 220.


Cuvinte cheie: examen, inm, , judecator HAMBARAS CIPRIAN, procuror Filip Ramona Cristina, judecator IUGAN ANDREI VIOREL, procuror Valcu Marius, judecator LUCIAN DELIA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020