HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» Ştiri
25.07.2013 | zvj.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Tribunalul Hunedoara a fost categoric: / Sotul lichidatoarei Balas e bun de plata dupa ce si-a devalizat propria firma. Nota de plata: 103.456 lei!
Asa cum, in exclusivitate, am aratat in editia din 08.05.2013 a cotidianului nostru, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea formulata de catre un lichidator judiciar si, prin Decizia irevocabila nr. 436 din 30 martie 2011, l-a obligat pe Ovidiu Balas, sotul doamnei lichidator cu acelasi nume, la suportarea pasivului firmei Stebal Ovidiu Servprod SRL Petrosani, nerecuperat in cursul procedurii de lichidare/faliment, pana la concurenta sumei de 103.456 lei.

Asa cum am aratat in editia noastra din 26 aprilie 2013, Ovidiu Balas nu a achitat de bunavoie datoriile catre stat, datorii certe stabilite inca din 2011. Asta desi, de cand i s-a facut nevasta lichidator, familia sa afiseaza o prosperitate evidenta. 
Va reamintim ca din documentele aflate in atentia judecatorilor a rezultat ca Balas a ridicat diverse sume sub forma unor avansuri de trezorerie, in februarie 2006 acest sold fiind de 103.456 lei. Avansurile nu au fost ulterior justificate. De asemenea, s-a constatat ca dupa des­chiderea procedurii de insolventa si pana la momentul predarii actelor contabile, Ovidiu Balas, in calitate de administrator, a desfasurat activitate si a vandut bunuri ale societatii, fiind inregistrate pierderi in valoare de 131.843 lei.

Pe cale de consecinta, Administratia Finantelor Publice Petrosani incearca inca de anul trecut (prin formele de executare silita nr. 1670920124059 din 24 august 2012) sa il execute deruland procedurile necesare prin instanta. Balas a contestat executarea la Judecatoria Petrosani, dar actiunea i-a fost respinsa. Dosarul s-a aflat in recurs la Tribunalul Hunedoara, ultimul termen fiind fixat pentru data de 30.05.2013. 
La termenul mentionat, Tribunalul Hunedoara a respins ca nefondat recursul depus de catre Ovidiu Balas, mentinand decizia Judecatoriei Petrosani, care a facut "o corecta aplicare a dispozitiilor legale”. 

Concret, Balas este obligat sa achite suma de 103.456 de lei. Parte din suma, adica 70.081 lei este creanta directa a Administratiei Finantelor Publice Petrosani, restul sumei urmand a fi distribuita celorlalti creditori (din dosarul da faliment, rezulta ca intre creditorii firmei lui Balas s-au aflat, pe langa Finantele Publice, si Pana Prod SRL, Digital Electronic SRL, Acomin SA, Visa Mob SRL, Scorpion Prest Impex SRL, Transgex SA, Reda SRL si Amilux SRL)
La Tribunalul Hunedoara, dosarul privind pe Ovidiu Balas a fost solutionat de catre judecatorii Ion Rogoveanu, Marinela Iacob si Pericle Briceag.


Cuvinte cheie: executare silita, judecator IACOB MARINELA, judecator ROGOVEANU ION, judecator BRICEAG PERICLE
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021