HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
17.06.2014 | curier.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Judecatoarea Ionescu, data jos de 8 colegi!
Schimbata din functia pe care o detinea, fosta presedinta a Judecatoriei Pitesti, Georgeta Ionescu, a contestat decizia Consiliului Superior al Magistraturii, considerind ca i s-a facut o nedreptate. Urmare a analizarii acesteia, sefii de la Bucuresti au respins contestatia, motivind, printr-un document ce contine mai multe pagini, decizia luata. Informatii importante privind managementul defectuos, dar si conflictele dintre judecatorii instantei amintite sint precizate in Hotarirea Nr. 493, publicata, zilele trecute, pe site-ul oficial al CSM.

La mijlocul lunii martie, prin Hotarirea 315 a Sectiei pentru judecatori din cadrul CSM, s-a dispus revocarea din functia de presedinte al Judecatoriei Pitesti a judecatoarei Georgeta Ionescu. Din decizie reiese ca magistrata a fost schimbata pentru "exercitarea necorespunzatoare a atributiilor manageriale privind organizarea eficienta, comporta­mentul si comunicarea, asumarea responsabilitatilor si aptitudinilor manageriale". Dupa ce a primit instiintarea oficiala, fosta sefa a contestat hotarirea, aceasta fiind luata in discutie in plenul CSM. Contestatia a fost respinsa, iar in motivare, reprezentantii CSM au aratat ca decizia a fost luata in urma unui control al Inspectiei Judiciare, in timpul caruia a fost verificata activitatea judecatorilor din cele doua sectii, in pe­rioada 1 ianuarie 2010 - 1 ianuarie 2013. Controlul a stabilit ca principala vulnerabilitate identificata, dupa cum reiese din documentul CSM,  generatoare de suprasolicitare fizica si neuropsihica a personalului, o constituie incarcatura mare de dosare pe judecator si grefier, mult peste media nationala. Din cauza ca i se imputase o comunicare deficitara cu personalul din subordine, judecatoarea Ionescu a sustinut in contestatie ca  s-a inteles bine cu judecatorii. Potrivit acesteia, conflictul a fost unul intre magistratii Sectiei Civile si cei ai Sectiei Penale, tensiunile fiind mentinute de cei de la Civila (acolo unde numarul de dosare de solutionat era cu mult mai mare) si motiveaza ca, fiind vorba de conflicte interpersonale, nu putea interveni.

Subalternii au depus 5 memorii
Culmea e ca tocmai colegii la care face referire fosta presedinta sint cei care, in repetate rinduri, au inaintat mai multe memorii, semnalind managementul defectuos. Au fost depuse 5 astfel de memorii, semnate de 8 judecatori, ceea ce a dus la controlul Inspectiei Judiciare. Acestia reclamau, printre altele, "volumul de munca individu­al vadit disproportionat al judecatorilor din cadrul Sectiei Civile prin ra­portare la volumul de munca al celor din Sectia Penala". S-a mai spus ca, desi au existat demersuri catre conducerea Judecatoriei Pitesti pentru echilibrarea volumului de munca, acestea au fost primite de conducere cu "pasivitate (daca nu cu rea-credinta)". De asemenea, cei 8 judecatori au semnalat deficiente organizatorice la nivelul instantei, constatate si ulterior, in urma controlului efectuat de Inspectia Judiciara. CSM a respins contestatia, motivind, printre altele, ca acele conflicte dintre judecatori, la care face referire fosta presedinta, ar fi trebuit rezolvate de ea insasi, printr-o mai buna repartizare a personalului si o comunicare pe masura. ”Plenul constata ca rolul unui presedite de instanta este acela de a gasi cea mai buna cale de comunicare, astfel incit sa nu se faca doar inteles, ci si ascultat", se arata in document. Prin respingerea contestatiei, decizia de schimbare din functie ramine valabila.


Cuvinte cheie: csmjudecator IONESCU GEORGETA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020