HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
» CSM
06.03.2015 | www.revista22.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Horatiu Dumbrava (CSM) : Tribunalele militare trebuie desfiintate pentru ca nu au de lucru
Judecatorul Horatiu Dumbrava (CSM) a declarat, la sedinta de bilant a Curtii de Apel (CA) Suceava, ca tribunalele militare din Romania trebuie desfiintate pentru ca nu au de lucru. Instantele pentru care CSM intentioneaza sa propuna desfiintarea sunt Curtea de Apel Militar Bucuresti, precum si tribunalele militare Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti, relateaza ziare.com

"Ca sa aveti o imagine, un judecator de la Curtea de Apel Suceava solutioneaza pe luna, in afara vacantei judecatoresti, peste optzeci de dosare, un judecator militar solutioneaza per luna, la Iasi, de exemplu, 1,9 dosare sau la Cluj 1,5 dosare. La Bucuresti, e adevarat ca sunt mai multe, opt dosare pe luna.
 

Trebuie sa echilibram munca judecatorilor pe toate palierele, inclusiv la instantele militare si avem in intentie acest lucru. Mai bine, spre exemplu, ducem un post de la aceste instante militare, prin desfiintare, la Judecatoria Botosani care a avut incarcatura pe judecator, in 2014, 1.806 dosare", a spus Dumbrava.
 

El a aratat ca s-a discutat deja acest subiect in cadrul CSM si va fi avansata "cat de curand" o propunere in acest sens."A aparut, ca un fetis, cum ca Tratatul de aderare la Alianta Nord Atlantica nu ar permite acest lucru. Nu este adevarat. Daca citim cu atentie Legea cadru 362 din 2004, nu se face referinta la existenta instantelor militare", a spus Dumbrava, adaugand ca CSM va propune existenta unor complete specializate pentru militari la instantele ordinare, inclusiv la Inalta Curte.
 

"Instantele militare nu au efectiv de lucru. Trebuie sa va imaginati ca in anul 2014 nu au avut niciun rechizitoriu de solutionat, trimis in 2014. Este inadmisibil, daca ne gandim in raport cu celelalte instante cum e Curtea de Apel Bucuresti, care are dosare extrem de complexe in penal, dar nu numai in penal. Trebuie sa facem propuneri, iar Parlamentul sa intervina", a mai spus Dumbrava.


Cuvinte cheie: judecator DUMBRAVA NICOLAE HORATIUS
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2019 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2019