HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
29.01.2015 | www.mediafax.ro
facebook   yahoo   printeaza    
MJ incepe procedura de selectie a candidatului Romaniei pentru functia de judecator la CJUE
Ministerul Justitiei incepe procedura de selectie pentru desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), candidaturile putand fi depuse pana in 23 februarie.

Candidatii care isi vor depune dosarele, la secretariatul cabinetului ministrului, vor sustine un interviu in fata Comisiei de selectie, prezidata de ministrul Justitiei. Interviul va fi organizat in perioada 2-4 martie, la sediul Ministerului Justitiei.

Lista candidatilor care vor sustine interviul va fi publicata pe site-ul Ministerului Justitiei si al Ministerului Afacerilor Externe. Lista va fi confirmata telefonic si prin email, in mod individual, candidatilor care indeplinesc conditiile minimale de selectie, evaluate pe baza dosarelor depuse.

Interviul va avea loc in limba romana, insa vor fi adresate si intrebari in limba franceza. Cunoasterea oricaror alte limbi oficiale ale UE poate constitui un avantaj, a precizat MJ.

 

Procedura de numire a judecatorilor la CJUE este prevazuta de Tratatul privind functionarea Uniunii Europene (TFUE) si de dispozitiile corespunzatoare din Statutul CJUE. Potrivit articolului 253 din Tratat, judecatorii si avocatii generali ai CJUE sunt numiti de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioada de sase ani, dupa consultarea comitetului prevazut de articolul 255 din TFUE.

In 14 ianuarie, Guvernul si-a insusit Memorandumul initiat de Ministerul Justitiei si Ministerul Afacerilor Externe cu tema "Aprobarea procedurii pentru desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene".

Astfel, pentru a fi desemnat candidat al Romaniei pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene trebuie asigurate toate garantiile de independenta si intrunite conditiile cerute pentru exercitarea in Romania a celor mai inalte functii jurisdictionale. Pentru aceasta functie poate candida si un jurist ale carui competente sunt recunoscute si care se bucura de o buna reputatie profesionala, morala si civica.


Cuvinte cheie:
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021