HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
21.01.2015 | www.avocatura.com
Ministrul Justitiei,Robert Cazanciuc
facebook   yahoo   printeaza    
Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: "Soluția la incalcarea legii nu e pusca. De dragul rimei, poate fi puscaria. Nu pusca, puscaria"
Prezent la lansarea carții avocatului Florentin Țuca, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a opinat ca romanii ar trebui sa isi faca dreptate apeland la judecatori si mai puțin la televiziuni, considerand ca recursul la ultima varianta este unul prea facil si inconsistent.

"Ca sa raspund la intrebarea domnului Plesu daca putem reglementa orice, evident ca nu putem reglementa orice. Nu putem scrie intr-o lege, nu putem pune viața intre doua litere. Și atunci ce facem totusi cand ne simțim ofensați? Apelam la un judecator, sau putem sa aratam obrazul.

Adica putem sa facem referire la educație, la 7 ani de-acasa, si la multe alte lucruri care ne ghideaza in viața. Putem sa apelam la un judecator cu credința ca dreptul nu inseamna doar litera, dreptul inseamna spirit, inseamna principii, la care un judecator poate face apel pentru a pronunța o soluție ca sa ne simțim si noi cumva aparați.

Altfel, in spațiul romanesc, in meandrele concretului, domnule Plesu, putem sa gasim soluții, dam un telefon - cum spunea si Florentin in carte - intr-o emisiune in direct, spunem foarte multe lucruri acolo, si cu siguranța la capatul firului o sa gasim pe cineva care o sa fie de acord cu noi, si atunci o sa simțim ca ni s-a facut dreptate.", a comentat ironic Cazanciuc.

"E mai simplu decat sa apelezi la un judecator, si sa ai credința ca, mai devreme sau mai tarziu, apeland la bun-simț, la principii, cu siguranța poți sa primesti o soluție care sa te faca sa simți ca esti respectat intr-o societate.

Soluția la incalcarea flagranta a legii nu e pusca. De dragul rimei, poate fi puscaria. Nu pusca, puscaria. Soluția la incalcarea legii este, evident, educația. Și-aici sunt lucruri de facut.", a conchis ministrul.


Cuvinte cheie:
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021