HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» ICCJ
22.01.2015 | www.avocatura.com
facebook   yahoo   printeaza    
A fost ales noul presedinte al Sectiei penale a ICCJ
Joi a avut loc interviul pentru functia de presedinte al Sectiei penale a ICCJ. La capatul acestuia, judecatorul Popescu Mirela Sorina a fost aleasa, cu unanimitate de voturi, in functia de presedinte, de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. Propunerea de numire in functie urmeaza a fi inaintata catre Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Sectia penala a ICCJ are un nou presedinte! Judecatorul Popescu Mirela Sorina a fost aleasa joi, pentru aceasta functie, de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. Numirea in functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie se face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

In cadrul interviului sustinut, Judecatorul Popescu Mirela Sorina a precizat ca "noile reglementari legislative reprezinta o adevarata provocare, nu doar prin faptul ca judecatorul, magistratul asistent sau grefierul trebuie sa aplice noile dispozitii legale in litera, spiritul si finalitatea lor, dar si prin aceea ca dificultatile de implementare a Noilor Coduri, inerente unui nou inceput, nu trebuie sa afecteze increderea justitiabilului si a cetateanului obisnuit in eficienta actului de justitie".   

Judecatorul Popescu Mirela Sorina, in decursul celor 24 de ani de activitate in magistratura - din care 19 ani ca judecator care a solutionat numai cauze in materie penala, ultimii 4 ani in cadrul Sectiei penale a ICCJ, perioada in care a indeplinit si functii de conducere - a dovedit ca succesul unor masuri de organizare judiciara si functionare administrativa a unei instante, inclusiv a unei sectii, nu poate fi asigurat fara sprijinul material si logistic adecvat.

Potrivit Mediafax, Popescu Mirela Sorina este cea care a decis arestarea fostului sef al DIICOT, Alina Bica. Ea a facut parte din completul de cinci judecatori care l-a condamnat pe George Becali, in dosarul "Portbagajul", la trei ani de inchisoare cu suspendare. De asemenea, magistratul l-a condamnat, alaturi de alte doua colege, pe senatorul Catalin Voicu la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru coruptie. Popescu Mirela Sorina a facut parte si din completul care a mentinut condamnarea la sase ani de inchisoare cu executare a fostului procuror Nelu Carpen.  


Cuvinte cheie: judecator POPESCU MIRELA SORINA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021