HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
facebook   yahoo   printeaza    
Productie record la DNA. 86 de procurori si 9.100 de dosare
Cei 86 de procurori DNA care au desfasurat anul trecut activitati de urmarire penala au avut de solutionat peste 9.100 de dosare, "cel mai mare numar de dosare de la infiintarea DNA", a afirmat procurorul-sef al institutiei, Laura Codruta Kövesi.

Kovesi a subliniat ca in 2014 a fost inregistrat cel mai mare numar de demnitari de rang inalt investigati: DNA a cerut Parlamentului incuviintarea arestarii a noua parlamentari si a 12 actuali si fosti ministri.

In total, anul trecut au fost 317 rechizitorii intocmite de procurorii anticoruptie, iar peste 1.100 de inculpati au fost trimisi in judecata, majoritatea infractiunilor investigate fiind reprezentata de fraude privind procedurile de achizitii publice, cu peste 700 de cauze.

Kovesi a criticat din nou prestatia Finantelor la capitolul recuperarii prejudiciilor identificate de DNA (peste 310 mil. euro in 2014, de peste 3 ori mai mult decat in 2013), critica reluata si de presedintele Klaus Iohannis, prezent la bilantul DNA, care a calificat drept inacceptabil faptul ca Finantele nu au recuperat decat cca 10% din prejudicii. Iohannis a replicat si propunerii lui Kövesi privind o suplimentare a personalului DNA cu inca 50 de procurori, spunand ca ”o analiza serioasa ar putea conduce la sporirea resurselor pentru DNA, fie ca vorbim de spatii de lucru, resurse umane sau buget, pentru ca ar fi o investitie in viitorul natiunii noastre".


Cuvinte cheie: procuror Kovesi Laura Codruta
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2020 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2020