HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
02.03.2015 | www.ziare.com
facebook   yahoo   printeaza    
Seful CCR e indecis: Nu stie daca vrea la Curtea de Justitie a Uniunii Europene
Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat marti ca este indecis asupra participarii la interviul de la Ministerul Justitiei pentru pozitia de judecator al Curtii de Justitie a Uniunii Europene, exprimandu-si insa dorinta de a-si continua activitatea in domeniu.

Zegrean a fost intrebat daca se va prezenta in cursul zilei la interviul de la Ministerul Justitiei pentru a fi desemnat candidat pentru pozitia de judecator la Curtea Europeana de Justitie din partea Romaniei.

"Ca voi merge nu este adevarat. Ca m-am inscris este adevarat", a raspuns presedintele Curtii Constitutionale.

"Inca nu m-am hotarat nici sa ma duc la interviu", a mai sustinut Zegrean.

El a fost intrebat de ce nu s-a decis asupra participarii la interviul de la Ministerul Justitiei, el replicand: "De aia..."

De asemenea, el a fost intrebat de ce s-a inscris in cursa pentru un post de judecator la Curtea Europeana de Justitie.

"Pentru ca vreau sa merg mai departe, la anul mi se incheie mandatul aici (la Curtea Constitutionala - n.red.). La anul, in 13 iulie, eu inchei mandatul la Curte, si nu pot sa stau degeaba", a spus Zegrean, mentionand ca se pregateste astfel pentru incheierea mandatului de judecator la Curtea Constitutionala.

De asemenea, Zegrean a precizat ca nu stie in ce consta interviul de la Ministerul Justitiei intrucat institutia nu a facut precizari in acest sens.

"Numirea o face Guvernul, Comisia (de la Ministerul Justitiei - n.red.) doar selecteaza trei persoane din care Guvernul va numi pe cineva", a mai declarat presedintele Curtii Constitutionale.

Paraseste Zegrean Curtea Constitutionala? Ce post vizeaza

Raspunzand unei intrebari, Zegrean a mentionat ca nu a vorbit cu premierul Victor Ponta pe acest subiect.

"Eu ma astept sa-l aleaga pe cel mai bun, pentru ca Romania trebuie sa fie bine reprezentata acolo (...) Acolo este vorba de tot dreptul european, pe jurisdictie, toata legislatia, normele europene. Acolo se adopta norme de 50 de ani, nu de ieri de alaltaieri. Uniunea a existat si fara Romania si trebuie cunoscut tot dreptul acela european.... Dar ce face Curtea este foarte asemanator cu ce facem noi aici (la Curtea Constitutionala - n.red.) pentru ca si ei verifica conformitatea actelor normative din tarile membre cu legislatia Uniunii, cu dreptul UE", a mai afirmat presedintele Curtii Constitutionale.

Presedintele Curtii Constitutionale face parte cei 11 candidati declarati admisi, in urma unei analize a dosarelor depuse pana in 23 februarie, pentru a participa la interviul de selectie pentru a ocupa functia de judecator al Curtii de Justitie a Uniunii Europene. 


Cuvinte cheie:
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021