HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
avocati mediatori executori lichidatori notari publici portalul Instantelor contact
30.04.2015 | www.romaniatv.net
facebook   yahoo   printeaza    
Zeci de medici audiati dupa decesul unui procuror care l-a anchetat pe Sorin Ovidiu Vintu
In jur de 80 de cadre medicale vor fi audiate in cadrul investigației ce vizeaza moartea suspecta a procuroarei Luminița Sega, care l-a anchetat si pe Sorin Ovidiu Vintu. Femeia a decedat la varsta de 42 de ani. Rezultatele toxicologice au relevat ca Luminița Sega a fost otravita sistematic cu aluminiu.

Ancheta a fost redeschisa in urma cu doua luni. Procurorii de pe langa Parchetul Tribunalului Bucuresti au trimis adrese catre spitalele unde a fost internata procuroarea Luminita Sega. Primul pe lista este Spitalul Universitar. Pe aceasta adresa au fost nominalizati atat medicii de garda, cat si asistenti.
 

Ei vor merge in a doua jumatate a lunii mai pentru a da declaratii, altfel incat ancheta sa nu perturbe activitatea medicilor. Ancheta a fost redeschisa recent, fiind vorba de urmarire penala in rem. Astfel, s-a dispus urmarirea penala dupa ce au existat mai multe suspiciuni cu privire la faptul ca procuroarea a fi fost otravita.
 

Procuroarea Luminita Sega a murit in 31 iulie 2006, la varsta de 42 de ani, dupa un an de chin, operatii si dureri groaznice carora medicii nu au putut sa le gasesca diagnostic. Totul a inceput in 16 martie 2005, cand, in timp ce se afla in biroul sau din DNA, Luminita Sega a cazut la podea, zvorcolindu-se de durere, tinandu-si capul in maini si urland dupa ajutor.

La aceasta scena au asistat colegii sai procurori, care au chemat ambulanta, procuroarea fiind de urgenta internata in Clinica de neurochirurgie a Spitalului Bagdasar Arseni. Au urmat analize peste analize, operatii in tara si in strainatate efectuate de reputati medici, care au operat practic in orb, neputand sa stabileasca exact cauza durerilor procuroarei Sega, ci doar ca exista semne vizibile de degenerare a creierului.

Ulterior au aparut si rezultatele toxicologice care au relevat ca Luminita Sega a fost otravita sistematic cu aluminiu. Intoxicatia i-a fost fatala. Cu toate acestea, cauza mortii a fost anchetata pe genunchi, si pana in prezent nu s-a descoperit cine este responsabil de otravirea procuroarei despre care s-a vorbit in sistem ca "a platit cu viata dosarele grele pe care le-a instrumentat”.

Analizele toxicologice au aparut dupa ce Luminita Sega a decedat, dar PTMB nu a catadicsit sa afle cine s-a aflat in spatele mortii suspecte a procuroarei DNA.


Cuvinte cheie: medici
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021