HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» CSM
11.05.2015 | www.avocatura.com
facebook   yahoo   printeaza    
CSM cauta experti printre absolventii de studii juridice
Consiliul Superior al Magistraturii anunta selectia a doi experti romani in cadrul a doua proiecte care fac parte din Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014. Interesant este faptul ca expertii pot proveni din toate domeniile juridice, conditiile de baza fiind experienta ca formatori sau in domeniu si cunoasterea limbii engleze.

Pana saptamana viitoare, absolventii de studii juridice isi pot trimite dosarele de inscriere pentru doua proiecte in cadrul carora CSM cauta experti. Este vorba despre proiectul privind Pregatirea profesionala la nivel internațional pentru motivarea hotararilor in raport cu dreptul CEDO / UE si proiectul privind Mecanismele juridice de protectie a minorului in cauzele transfrontaliere, ambele dezvoltate in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009 - 2014.

Conform anunturilor publicate de CSM, pentru primul proiect mentionat expertul cautat trebuie sa fie absolvent de studii universitare in stiințe juridice, finalizate cu diploma de licența, sa aiba experiența profesionala in domeniul CEDO de minimum 10 ani, experiența ca formator sau cadru didactic universitar in domeniul CEDO de minimum 5 ani - dovedita prin cursuri sau seminarii de formare profesionala susținute in domeniul de referința, precum si sa ateste prin certificat lingvistic faptul ca are cunostinte avansate de limba engleza. 

Aceasta pentru ca expertul roman urmeaza a sustine – alaturi de o echipa de experti - seminarii cu participare internaționala. "Expertul roman selectat va beneficia de un onorariu de maximum 350 euro/zi de activitate, pentru maxim 17 zile de activitate, iar toate costurile privind participarea la activitațile proiectului vor fi suportate din bugetul proiectului", se arata in anuntul postat pe site-ul CSM.

Expertul selectat are, conform anuntului, o serie de obligatii contractuale pentru care trebuie sa isi asume responsabilitatea, "in caz contrar CSM rezervandu-si dreptul de a rezilia convenția pe care o va incheia sau de a aplica penalitați echivalente cu prejudiciul produs prin neindeplinirea obligațiilor asumate". In cazul acestei selectii, dosarele de inscriere pot fi trimise in format electronic pana la data de 18 mai.

Cerintele pentru selectia celui de-al doilea expert sunt ceva mai lejere. Expertul roman care va participa la seminarul din cadrul proiectului privind Mecanismele juridice de protectie a minorului in cauzele transfrontaliere trebuie sa fie absolvent de studii universitare in stiinte juridice, finalizate cu diploma de licenta, sa aiba experienta profesionala in domeniu de minimum 5 ani si sa cunoasca limba engleza la nivel avansat.

Aici, onorariul maxim va fi de 300 euro / zi de seminar, pentru maxim 10 zile de activitate, "iar toate beneficiile de natura financiara vor fi asigurate in baza contractului ce va fi incheiat intre expert si Consiliul Superior al Magistraturii".

Limita de transmitere a dosarelor de inscriere in format electronic este 19 mai. 


Cuvinte cheie:
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2021 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2021