HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» CSM
02.02.2015 | www.mediafax.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Presedintele CSM, catre tinerii magistrati: Sa nu credeti ca noul statut va plaseaza intr-o zona intangibila
Presedintele CSM, Marius Tudose le-a transmis, luni, absolventilor Institutului National al Magistraturii, sa nu creada ca in instante si parchete curge lapte si miere si ca statutul dobandit ii plaseaza intr-o zona intangibila, sfatuindu-i, de asemenea, sa nu confunde elita cu elitismul.

Marius Tudose a afirmat in discursul sustinut la Palatul Cotroceni, in cadrul intalnirii sefului statului cu absolventii Institutului National al Magistraturii, ca tinerii magistrati au incheiat ”o etapa extrem de importanta si dificila pentru a se forma intr-o profesie ale carei resorturi le vor intelege insa abia dupa cativa ani de activitate si dupa ce vor confrunta cu o multitudine de situatii atat profesionale, cat si personale”.

”Sunt convins ca sunteti cu totii toba de carte. Mai mult, sunteti prima generatie a Institutului National de Magistratura care are avantajul fata de noi, cei mai vechi in profesie, sa vina in instante si parchete doar cu noile coduri in minte, bine invatate si sper bine stiute. Acest avantaj va obliga sa contribuiti consistent la schimbarea mentalitatilor si la uniformizarea practicii judiciare”, a spus Tudose.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) le-a transmis absolventilor INM si cateva sfaturi: ”Sa nu credeti ca in instante si parchete curge lapte si miere, ca statutul dobandit prin decretul de numire va plaseaza intr-o zona intangibila. Acesta doar confirma apartenenta dumneavoastra la un corp profesional prezumat a fi de elita”.

 

El a mai aratat ca ”dovada o face fiecare in parte prin ceea ce este, prin ceea ce face si prin ceea ce rezulta din ceea ce face”.

”Sa nu confundati elita cu elitismul. La formarea initiala ati invatat despre independenta magistratului, dar nu ati fost pusi in situatia de a o manifesta. Ati invatat despre impartialitate, dar nu ati avut ocazia de a o exercita efectiv. Vi s-a vorbit despre reputatie profesionala dar nu ati fost pusi in situatia de a construi si oricate repere teoretice sau studii de caz vi s-au furnizat pana acum ele sunt simple simulari, nu experiente concrete. Marea voastra provocare ca oameni si ca profesionisti este de a va construi singuri atitudinile si aici intervine vocatia si constiinta fiecaruia dincolo de legi, de garantii si de sanctiuni”, i-a mai sfatuit Marius Tudose pe proaspetii magistrati.

In finalul discursului, presedintele CSM le-a urat magistratilor sa isi construiasca cu intelepciune cariera.

”Sa puteti fi mandri de dumneavoastra in fiecare zi si sa nu uitati ca sunteti oameni, infaptuitori ai justitiei facute de oameni pentru oameni”, a mai spus Tudose.


Cuvinte cheie: judecator TUDOSE BADEA MARIUS
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2022 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2022