HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» Ştiri
29.05.2015 | www.gandul.info
facebook   yahoo   printeaza    
DNA cere anularea deciziei magistratilor in cazul Rarinca. Un judecator ar fi fost incompatibil
Directia Nationala Anticoruptie cere anularea deciziei magistratilor in controversatul caz al Marianei Rarinca, femeia acuzata de santaj de catre presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stancu. Interventia e facuta printr-o cale extraordinara de atac.

Procurorii au formulat aceasta cale extraordinara de atac, contestatia in anulare, pe motiv de incompatibilitate, potrivit TVR.

Ei sustin ca unul dintre membrii completului care a decis achitarea Marianei Rarinca era incompatibil. Este vorba de judecatoarea Risantea Gagescu.

Anul trecut, judecatoarea Risantea Gagescu a candidat pentru un post la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a fost respinsa de o comisie de la CSM din care facea parte si sefa Inaltei Curti, Livia Doina Stanciu.

In cadrul acelui interviu, cele doua judecatoare au avut un schimb dur de opinii juridice, dupa ce judecatoarea candidata Risantea Gagescu a afirmat ca nu se oboseste sa faca cercetare judecatoreasca si sa administreze probe si ca mai bine achita un inculpat daca nu este suta la suta sigura de vinovatia lui.

Saptamana trecuta, un complet de la Curtea de Apel Bucuresti, format din judecatorii Risantea Gagescu si Damian Dolache, a decis definitiv achitarea Marianei Rarinca, femeia din Galati acuzata ca ar fi santajat-o pe Livia Doina Stanciu, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Mariana Rarinca, femeia trimisa in judecata de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, sub acuzatia ca a santajat-o pe Livia Stanciu, presedinta ICCJ, a fost achitata.


Cuvinte cheie: judecator STANCIU LIVIA DOINA
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2022 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2022