HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
» CSM
02.06.2015 | www.ziuanews.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Razboi al declarațiilor intre fosti judecatori ai CSM privind celebra erata a CCR, din 2012: "E atac la persoana mea"
Fostul membru CSM, Alina Ghica, a declarat luni seara, ca afirmațiile lui Adrian Neacsu, care este condamnat definitiv pentru corupție, nu ar trebui luate in seama. Fostul membru al Consiliului, Adrian Toni Neacsu, a afirmat ca celebra Erata, din 2012, redactata de Curtea Constituționala, cu ajutorul careaia Traian Basescu a ramas la putere in urma referendumului de demitere a fost scrisa de conducerea CSM cu implicarea sefei Curtii Supreme si a sefului DNA de atunci, Daniel Morar.

Neacsu sustine ca in procesul de redactare a eratei care a fost apoi preluata de Curtea Constitutionala, au fost implicati fosta sefa a Consiliului, Alina Ghica, vicepresedintele Oana Schimidt Haineala, sefa Curtii Supreme, Livia Stanciu si seful DNA, Daniel Morar.

”Afirmații facute de un fost judecator condamnat definitiv pentru corupție (…) nu cred ca trebuie sa dezbatem niste subiecte nedovedite si facute publice. Nu cred ca apare numele meu pe vreun act al Curții Constituționale. Eu nu am vazut ca un om care a fost condamnt pentru corupție sa mai apara in spațiul public sa dezbata subiecte legate de justiție”, a declarat Alina Ghica intr-o intervenție telefonica in cadrul emisiunii ”Ultimul cuvant”, difuzata la B1 TV si moderata de Catalin Striblea.

”In ceea ce priveste modificarile la Codul Penal si de Procedura Penala sunt in acord cu modificarile Curții Constituționale, reprezinta un mijloc de eludare a controlului judecatorersc asupra procedurii penale si asupra celorlalte proceduri. Nu vorbim de controlul judecatoresc inainte de legiferare, vorbim de poziția celui care trebuie sa dea aviz. Dupa ce o o lege a fost adoptata, noi nu mai comentam ca magistrați aceasta lege”, a mai spus aceasta.

”In funcție de starea de spirit pe care urmeaza sa o am. Aceasta e o chestiune personala, e atac la persoana mea, nu vreau sa implic plenul in aceasta disputa”, a fost raspunsul Alinei Ghica la intrebarea daca il va acționa in instanța pe Adrian Toni Neacsu.


Cuvinte cheie: judecator Neacsu Adrian Toni
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2022 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2022