HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
09.06.2015 | www.monitorulsv.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Un judecator de la Haga le-a vorbit magistratilor suceveni despre serviciul de probatiune
Un judecator de la Curtea de Apel Haga a fost mediatorul grupului de lucru care timp de doua zile a discutat, la Sucevita, despre noile competente ale serviciilor de probatiune, in ceea ce priveste punerea in executare a masurilor educative neprivative de libertate aplicate minorilor si a noilor sancțiuni neprivative de libertate dispuse majorilor.

La aceasta actiune au participat procurori din cadrul unitatilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava, judecatori delegati cu executarea si judecatori in materie penala din cadrul instantelor, politisti ai Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Suceava, consilieri de probatiune din cadrul Serviciului de Probatiune Suceava si un reprezentant al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos.

"Evenimentul a vizat si crearea unui grup de lucru la nivel local pentru imbunatatirea practicii serviciilor de probatiune si ajustarea permanenta a acesteia, informarea participantilor cu privire la baza de date a institutiilor din comunitate care pot fi implicate in executarea pedepselor si a masurilor neprivative de libertate, inclusiv clarificarea procedurilor de abilitare prin intermediul instantei si informarea participantilor cu privire la conditiile si procedura de punere in executare a obligatiei de munca in folosul comunitatii de catre serviciile de probatiune”, a declarat Anca Nicoara, sef al Serviciului de Probatiune Suceava.

La sfarsitul anului 2014 in evidențele sistemului de probațiune din Romania se aflau 26.749 de persoane condamnate, dintre care 523 in evidentele Serviciului de Probatiune Suceava.

Actiunea de la Sucevita face parte dintr-un sir de trei evenimente similare, urmatoarele doua fiind programate la Bucuresti.


Cuvinte cheie:
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2022 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2022