HOME | JUDECATORI | PROCURORI | C.S.M | JURINDEX | INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE | MINISTERUL JUSTITIEI | CURTEA CONSTITUTIONALA
05.06.2015 | www.monitorulsv.ro
facebook   yahoo   printeaza    
Judecator sucevean suspendat din functie pentru ca lipsea de la serviciu
Judecatorul Dorin Neagu, de la Tribunalul Suceava, a fost suspendat din functie de Consiliul Superior al Magistraturii incepand cu data de 3 iunie.

Suspendarea a fost dictata in temeiul dispozitiilor art. 52 alin. 1 teza a II –a  din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicata cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit dispozitiilor art. 52 alin.1 teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii "pe durata procedurii disciplinare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare, daca procedura disciplinara este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei”.

Motivul pentru care s-a ajuns la aceasta situatie in care un judecator este suspendat pe motive disciplinare este legat de prezenta la serviciu a lui Dorin Neagu. Pentru ca acesta a lipsit nemotivat mai mult timp, conducerea Tribunalului Suceava a decis pe data de 9 februarie sa sesizeze Inspectia Judiciara din cadrul CSM. Dupa o ancheta preliminara s-a ajuns la concluzia ca sunt intrunite elementele pentru suspendarea din functie.

Mai departe, sectia de judecatori a CSM va analiza concluziile si il va asculta si pe Dorin Neagu, urmand sa ia o decizie in ceea ce-l priveste pe magistrat.

Gheorghe Codrean, presedintele Tribunalului Suceava, a precizat ca activitatea sectiei la care activa Dorin Neagu nu va fi afectata foarte mult, iar in dosarele in care trebuia sa intre acest magistrat vor intra alti colegi.


Cuvinte cheie: judecator NEAGU DORIN
 
ALTE TITLURI
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.magistrati.ro se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor.
© Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2022 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011-2022